Meditație la Răsărit de Soare

“Aș vrea să vă vorbesc despre o yoga care le depășește pe toate celelalte: Yoga soarelui. Ea era practicată în trecut de multe popoare, dar în zilele noastre a fost abandonată în Occident. În sanscrită soarele este numit „surya” și de aceea am numit-o: Surya-Yoga.
Cel mai mare Inițiat, tatăl tuturor științelor Inițiatice ale Egiptului și ale întregi lumi, Hermes Trismegistus, al cărui nume înseamnă „de trei ori mai mare”, spune în Tabla de Smaralde: „ Este forța tuturor forțelor, fiindcă ea va învinge toate lucrurile subtile și va pătrunde în toate lucrurile solide. El numea această forță „Telesma” și mai spune: „ Soarele îi este tată, luna îi este mamă, vântul a purtat-o în pântece și pământul îi este doică.”

Rugăciunea Soarelui este una dintre cele mai frumoase rugăciuni pe care le poți spune la răsăritul soarelui și la început de zi. A fost scrisă de Omraam Mikhaël Aïvanhov, un mare mistic creștin, filozof, pedagog, născut în Bulgaria, relocat mai târziu în Franța, fondator al Universal White Brotherhood, o mișcare spirituală inițiată de Peter Deunov, al cărui discipol a și fost. Învățăturile lui se bazează pe un ezoterism de esență creștină și care include deopotrivă rugăciunea, meditația, exercițiile de respirație, nutriția yoga și gimnastică spirituală. 

Începem prin a ne conecta la momentul prezent și la inima noastră, spunând următoarele cuvinte:

“Sunt în puritate, sunt în lumină, cu Dumnezeul meu iubit, alături de mama mea divină. Momentul acesta în care pot comunica cu ei este tot ceea ce contează.

Așa cum soarele se înalță deasupra lumii, tot așa soarele adevărului, al libertății, al nemuririi, al veșniciei, să se înalțe în spiritul meu.

Așa cum soarele se înalță deasupra lumii, tot așa soarele iubirii și al imensității să se înalțe în sufletul meu.

Așa cum soarele se înalță deasupra lumii, tot așa soarele inteligenței, al luminii și al înțelepciunii să se înalțe în intelectul meu.

Așa cum soarele se înalță deasupra lumii, tot așa soarele iubirii, al blândeții, al bucurei, al fericirii și al purității să se înalțe în inima mea.

Așa cum soarele luminos, strălucitor se înalță deasupra lumii, tot așa și soarele forței, al puterii, al energiei, al dinamismului și al vitalității să se înalțe în voința mea.

Și cum acest soare luminos, strălucitor, viu se înalță deasupra lumii, tot așa soarele sănătății și al dârzeniei să se înalțe în tot trupul meu.

Amin! Așa să fie! Pentru Împărăția lui Dumnezeu și Dreptatea sa.
Amin! Așa să fie! Pentru Slava Domnului.

sursa: cartea “Reguli de Aur pentru fiecare zi”, scrisă de Omraam Mikhaël Aïvanhov; www.prosveta.ro


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.