Sănătatea emoțională își are originea în perioada prenatală

Se știe încă din cele mai vechi timpuri că suferința mentală a mamei în timpul sarcinii poate influența sănătatea copilului. În multe tradiții, viitoarelor mame li se recomandă să privească imagini frumoase, să se bucure, să experimenteze emoții pozitive, să manifeste dragoste etc. Din păcate, multe dintre sfaturile bune transmise de la strămoși nu mai sunt luate în considerare, iar viitorii părinți sunt acum mai puțin conștienți de importanța armoniei emoționale înainte și după concepția copilului.

Este ideal ca viitorii părinți să se pregătească emoțional și mental înainte de concepție. Apariția unui copil stârnește toate amintirile respingerii, separării, abandonului, suferinței trăite în copilărie, într-un cuvânt, toate traumele nevindecate pe care viitorii părinți le-au trăit vreodată.

Este esențial ca înainte de concepția copilului să aibă loc un proces de integrare a propriilor experiențe relaționale. Iertând și acceptându-şi propria persoană și apoi proprii părinți, viitoarea mamă și viitorul tată pot deschide calea către o relație empatică între ei și cu descendenții lor.

YouTube video

 

sursa: Youtube – OMAEDU-Preparation for child conception

[wysija_form id="1"]

, , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.