Învățături de la Muntele Athos – Părintele Pimen Vlad

Când omul Îl găsește pe Dumnezeu și se ancorează cu totul în El, orișiunde ar fi, simte că este acasă.

O altă carte pe care v-o recomand din suflet este cea a părintelui Pimen Vlad, de a cărui prezență m-am bucurat și eu în cadrul conferinței Fain&Simplu din anul acesta. Căldură, smerenie, bunătate și bucurie sunt câteva din cuvintele și trăirile de bază ale acestei cărți, transmise atât de frumos de p. Pimen.

Părintele Pimen Vlad este starețul chiliei Intrarea în biserică a Maicii Domnului, de la Schitul Lacu din Sfântul Munte Athos. Ajuns în urmă cu 31 de ani pe Sfântul Munte, călăuzit de mâna Maicii Domnului, el a reușit să reconstruiasca chilia Sfântul Artemie, fără resurse și foloase materiale, dar și să ridice de la zero chilia Intrării Maicii Domnului în Biserică, situată cel mai sus în munte dintre chiliile Schitului Lacu. Deciziile și sfaturile părintelui au fost întotdeauna ghidate de apropierea sa de Dumnezeu și de Maica Domnului, dar și de grija pentru comunitățile creștine pe care el le poartă cu atâta drag în suflet.”

Pe părintele Pimen Vlad îl găsiți pe canalul de youtube O Chilie Athonită – Bucurii din Sfântul Munte unde postează săptămânal videoclipuri din Sfântul Munte despre teme diverse cu durata de aproximativ 30minute, precum și pe site-ul https://www.chilieathonita.ro.


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.