PUTEREA IERTĂRII

Despre puterea iertării sunt convinsă că ați mai auzit de-a lungul timpului. Întrebarea este cum facem ca aceasta să își exercite întregul potențial terapeutic asupra noastră. Ar părea foarte simplu, începi sa afirmi că ierți persoanele care ți-au greșit sau te-au făcut să suferi. Doar că aceasta nu va fi suficientă fără atașarea unei emoții, unei simțiri caracteristice fiecărei persoane, cum s-ar spune – e nevoie “sa pui suflet”. Veți știi că ați procedat corect atunci când, după realizarea procesului, înțelegeți că acea persoană a fost un mare învățător în viața voastră, astfel după iertare, urmează mulțumirea.

În continuare vă prezint câteva idei și concluzii la care au ajuns cercetătorii de la Institutul HeartMath din California, înființat în anul 1991 cu scopul de a dezvolta instrumente fiabile, validate științific, care ajută oamenii să reducă și să evite stresul, experimentând în același timp o creștere a păcii interioare.

Iertarea este o decizie personală care trebuie luată în liniștea inimii noastre. Când vine momentul să facem un pas către iertare, vom simți intuiția noastră îndemnându-ne să începem să ne gândim la asta din ce în ce mai des, ceea ce duce la punerea în practică a iertării – dacă nu ratăm oportunitatea oferită atunci când spiritul nostru bate la ușă pentru a ne atrage atenția.

Multe persoane simt separare și lipsă de conexiune profundă cu prietenii sau familia, pentru că în trecut au fost răniți emoțional de aceștia. A învăța să eliberăm aceste sentimente de dezacord este o unealtă extrem de eficace pentru pacea și fericirea personală. Este de înțeles de ce simțim nevoia de a rămâne în  amărăciune și furie; pentru că acest obicei a fost transmis din generație în generație și acceptat ca fiind normal.

Cu toate acestea, tot mai mulți oameni realizează că păstrarea și reluarea acestor sentimente negative sau resentimente blochează energia inimii noastre, care este importantă pentru a crea armonie și un echilibru sănătos în sistemul nostru dar și în relație cu ceilalți. Energia negativă menținută și scăpată de sub control a fost dovedită că stimulează eliberarea de hormoni și substanțe neurochimice care epuizează organismul nostru și poate pune în pericol sănătatea noastră ca întreg, mai ales dacă este însoțită de o mulțime de emoții.

Mulți cred că iertarea cuiva este despre a ii face acestuia un favor. Însă, pe măsură ce iertăm și eliberăm acea amărăciune sau furie acumulată și efectele sale negative asupra organismului nostru, realizăm că ne facem nouă înșine un favor major prin creșterea stării de bine personală. În unele cazuri, iertarea poate face diferența în prevenirea problemelor majore de sănătate sau nu. În timp, aceste sentimente reprimate pot să ne sugrume nivelurile de energie, reziliența și capacitatea de raționament, împreună cu crearea unor nuanțe de apatie intercalate tot mai des în bucuria și fericirea noastră.

Știința și psihologia au demonstrat beneficiile mentale, emoționale și fizice ale eliberării acestor resentimente sau emoții negative. Desigur, unele situații sunt mai greu de eliberat decât altele, dar unele dintre cele mai dificile pot fi cele mai dăunătoare pentru sănătatea și bunăstarea noastră.

Astăzi există suficiente dovezi ale efectelor dăunătoare ale reprimării energiilor discordante. Nu suntem oameni răi dacă iertarea este grea, dar este un pas imens în auto-îngrijire dacă ne îndreptăm spre inimă și începem cu delicatețe procesul, chiar și dacă o facem puțin câte puțin – ceea ce este mai eficient în multe cazuri.

Inima noastră este ingredientul secret al iertării. Succes dacă încercați să iertați doar cu mintea. Totuși, adesea este abordată astfel. Inima noastră știe că prin iertare câștigăm ceva, în timp ce mintea poate rezista iertării pentru că simte că renunță la ceva datorat. Este inima care adaugă dragostea, înțelegerea și răbdarea. Trebuie doar să știți că iertarea nu ar fi câștigat în popularitate în ultimii 10 ani dacă nu ar fi existat ceva semnificativ benefic care o însoțește.

Atunci când spiritul tău, prin intermediul inimii tale, te împinge spre inițierea acestui proces, este un moment bun pentru a explora diferite căi. Deoarece inima ta va atrage cartea potrivită, informația sau site-ul web cu care tu vei rezona pentru a te ajuta mai departe. În unele cazuri, oamenii se conectează suficient de profund cu inima lor și pot obține eliberare instantanee, iar iertarea este completă. Acest lucru se întâmplă uneori, dar metodele de sprijin sunt, de asemenea, utile în multe situații.

Spiritul nostru oferă suportul energetic și vindecarea întregii noastre ființe pe măsură ce ne implicăm cu adevărat Inima în intenția noastră de a ierta și de a ne elibera de trecut.

sursa: https://www.heartmath.org/


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.