Implicatiile oamenilor in transformarea lumii

Gandire pozitiva Este uşor să rămânem în faţa computerului, judecându-i pe alţii pentru ceea ce ei scriu pe internet sau apreciind după propriile noastre posibilităţi ceea ce se petrece în lume. Este însă mult mai dificil să participăm efectiv la transformarea lumii, care – contrar părerii încetăţenite – nu înseamnă neapărat să facem revoluţii sau să schimbăm guverne, ci înseamnă în primul rând să luăm decizia fermă de a ne transforma interior. Ce idealuri sănătoase ne propunem pentru viitor? Ce gânduri şi emoţii lăsăm să treacă prin minte? Ce acţiuni decidem că sunt cele mai potrivite pentru a le face? Puţinul care credem că înseamnă toate acestea, semnifică în realitate foarte mult, prin rezonanţă cu celelalte gânduri şi acţiuni de aceeaşi natură care există în întreaga lume. Astfel se construieşte încetul cu încetul viitorul, astfel apare transformarea lumii.

Este adevărat că mulţi oameni sunt dezamăgiţi de faptul că pe 21 decembrie 2012 nu s-a petrecut nimic „spectaculos” cu ei sau cu întreaga planetă, că lucrurile au „stagnat” şi că totul pare să fi fost o „mare minciună”. În realitate, chiar dacă lucrurile nu au fost expuse prin intermediul mass-media internaţională, totuşi nu înseamnă că ele nu s-au petrecut sau că nu se petrec „în spatele uşilor închise”. Chiar şi aluatul, după ce este frământat, este lăsat un anumit timp să dospească, timp în care, aparent, nu vedem şi nu ştim ce se petrece în interiorul lui, dar totuşi observăm că el se umflă. Situaţia mondială actuală este foarte asemănătoare cu acest exemplu. Tot ceea ce este necesar să facem, e să avem deplină încredere şi să manifestăm o deplină stare de optimism, de iubire şi de dinamism, pentru că vremurile care vin vor fi foarte solicitante, dar într-un sens minunat, cu lucruri extraordinare şi realităţi uluitoare pentru mulţi dintre noi. Unii au „obosit” să aştepte şi au decis că totul este fals; alţii s-au adâncit atât de mult în aspectele materialităţii şi ale treburilor lumeşti, încât s-au identificat aproape total cu acestea şi acum le este foarte greu să iasă din marasmul în care au intrat. Pentru toţi aceştia există încă şansa revenirii, există şansa pentru că ei să realizeze faptul că realitatea fizică nu reprezintă decât o imensă iluzie şi că rămânerea în această iluzie este echivalentă cu întunecimea conştiinţei şi cu suferinţa atroce. Totuşi, alegerea este în întregime a lor.

Vibratii si constiintaCeea ce observăm în prezent este de fapt o trecere accelerată a umanităţii şi a întregii planete pe un nivel nou de vibraţie a materiei, prin parcurgerea unui grandios şi complex proces al devenirii. Ceea ce este însă mai puţin înţeles e faptul că acest proces nu se petrece în mod automat; cu alte cuvinte, ascensiunea spirituală, evoluţia şi trecerea la o frecvenţă superioară de vibraţie a conştiinţei şi la o dimensiune mai subtilă a existenţei nu este „oarbă” şi „surdă” la faptele şi acţiunile noastre. Care ar mai fi atunci diferenţa între un boschetar ce caută abrutizat să fure din buzunarele oamenilor şi o fiinţă care îşi oferă plină de iubire ajutorul în folosul comunităţii? Şi totuşi – am putea gândi -, cum se face că şi unii, şi alţii există simultan într-o perioadă de timp în care procesele spirituale sunt extrem de mult amplificate, iar transformarea fiinţei este fundamentală? Conform cu „standardul” gândirii uzuale, în mod normal vremuri de acest gen ar trebui să impună – prin înseşi caracteristicile lor – prezenţa dominantă a unei categorii de fiinţe umane, care să aibă un nivel elevat de gândire şi de înţelegere.

Ne-am putea întreba de ce unii oameni cu certe calităţi, chiar spirituale, părăsesc planul fizic exact acum înainte de marea transformare – în loc să profite la maxim de ea -, iar mulţi dintre cei păcătoşi, care au un comportament adeseori ignobil, continuă să trăiască şi pot fi chiar martorii acestor transformări uluitoare la nivelul întregii planete?” În asemenea cazuri, pe lângă particularităţile karma-ei individuale trebuie de asemenea luată în considerare hotărârea sufletului înainte de încarnarea prezentă, prin care acesta a decis dacă va continua să experimenteze realităţile inferioare, ori va decide că ceea ce a cunoscut până atunci este suficient şi, ca urmare, va opta pentru evoluţia într-o dimensiune superioară. Greşeala comună pe care mulţi oameni o fac atunci când analizează aceste aspecte este aceea că ei tind să le considere într-un mod „matematic”, adică tind să le treacă prin prisma logicii umane, care este inferioară şi limitată. Logica universului este însă mult mai nuanţată şi ea este în primul rând multidimensională, adică ea ţine cont de caracterul intrinsec al planurilor şi dimensiunilor în care sufletul a acţionat până atunci, determinând astfel o karma individuală. În unele cazuri karma unor fiinţe umane poate să pară „paradoxală” prin raport la ceea ce noi vrem să vedem sau să credem, adică ea ne poate contraria, ne poate face să credem că Divinul „a obosit” şi că a început să facă anumite „greşeli” în ceea ce priveşte unele fiinţe umane, luând decizii eronate. În realitate, nu trebuie să uităm nicio clipă faptul că noi interpretăm aceste lucruri numai după sistemul nostru propriu de gândire, care nu doar că nu este infailibil, dar adeseori el este chiar eronat şi mai ales el este foarte limitat ca înţelegere şi cunoaştere.

Atasament si dorinteEste adevărat că multe dintre caracteristicile densităţii fizice (aşa-zisă 3D) au dispărut, fiind înlocuite cu o vibraţie mai înaltă a materiei, dar dacă lucrurile par să rămână „aşa cum au fost şi până acum”, dacă ele par „să nu se fi modificat”, aceasta se datorează faptului că oamenii au păstrat încă foarte multe ataşamente şi legături care nu au dispărut imediat. Pentru ca ele să dispară este nevoie de un anumit timp de asimilare, de o perioadă necesară înţelegerii, de o consumare a karma-ei care a fost specifică dimensiunii fizice.

Sursa: yogaesoteric.net


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.