Despre schimbarile planetare cere vor urma

Schimbarile planetare ce vor urmaZiua de 21 decembrie 2012 a fost aşteptată de mulţi oameni cu înfrigurare, cu speranţă, cu încredere şi cu optimism, însă de alţii ea a fost întâmpinată cu scepticism, cu aroganţă şi chiar cu batjocură. Aceste atitudini îşi au sursa nu neapărat într-un sistem propriu de credinţe, ci mai curând în capacitatea noastră de înţelegere a dinamicii universului, în bagajul nostru de cunoştinţe ezoterice şi în intuiţia pe care o avem. Unele fiinţe umane pur şi simplu nu sunt capabile să înţeleagă specificul acestor vremuri; ele vor să vadă lucrurile fie în alb, fie în negru, ori să considere că evenimentele trebuie să se petreacă neapărat după un „program fix”. În mentalitatea lor, dacă acest „program al evenimentelor” nu se îndeplineşte, atunci  înseamnă că totul este o „înşelătorie” şi o „escrocherie”.
Ne aflăm la o răscruce de drumuri în evoluţia rasei umane şi numai negura ignoranţei şi prostia fără margini îi poate face pe unii să afirme că de fapt în lume nu se petrece nimic, că totul îşi urmează cursul firesc, că aşa-zisele „profeţii” despre sfârşitul timpurilor ori despre ascensiunea spirituală sunt aberaţii sau că manipularea şi controlul exercitat de Guvernul Ocult Mondial al elitei „Iluminaţilor” reprezintă poveşti de adormit copiii. Expresia agreată şi „la modă” pentru a descrie această stare de spirit este aceea a „teoriilor conspiraţioniste”.

Schimbarile de constiinta ce vor urmaDe mult se vehiculează transformări planetare de mare amploare, dar trebuie înteles că aceste transformări apar în deplină conformitate şi în mod corelat cu evoluţia gradului de conştiinţă a omenirii. Astfel, totul este o problemă de frecvenţă de vibraţie: gânduri, emoţii şi sentimente elevate determină în mod automat situaţii, evenimente şi acţiuni elevate în mediul înconjurător. Este o lege universală, simplă, evidentă, care are la bază rezonanţa. Totuşi, se pare că ea nu este pe placul multora, care ar vrea o transformare fără să fie nevoiţi să facă neapărat ceva pentru aceasta, în genul celui bolnav de cancer la plămâni, care ia un medicament şi are pretenţia să fie vindecat de boală, în timp ce el însuşi continuă să fumeze cu nepăsare. Apoi se miră şi este chiar indignat de faptul că se află la un pas de moarte şi că nu a fost vindecat aşa după cum i s-a prezis de către medic. Medicul ne poate arăta direcţia, dar noi singuri decidem cât de mult dorim să rămânem pe acest drum prin acţiunile pe care le săvârşim cu gândul, cu vorba şi cu fapta.

Înţelegem cu uşurinţă că oamenii doresc – într-un mod mai mult sau mai puţin mărturisit – să primească şi să se bucure de toate beneficiile unei ere extraordinar de avansate din punct de vedere tehnologic şi spiritual, fără să înţeleagă mai nimic din toate acestea şi fără să depună vreun efort pentru a ajunge aici, ca şi cum toate li s-ar cuveni de drept. Într-o asemenea situaţie, a le pune la dispoziţie dispozitive de teleportare, nave interstelare, replicatoare sau alte mecanisme foarte avansate din punct de vedere tehnologic ar fi ceva asemănător cu oferirea pe nepusă masă a tehnologiei actuale: automobile, avioane, instalaţii casnice şi industriale etc., membrilor unui trib din jungla amazoniană. Chiar dacă exemplul nu este potrivit întru totul, el ne ajută să înţelegem ideea din spatele acestor consideraţii: nu putem accede la o stare superioară de lucruri, atâta timp cât gradul nostru de conştiinţă rămâne la un nivel inferior. Acesta este de fapt sensul repetatelor îndemnuri ale înţelepţilor şi sfinţilor, pentru amplificarea – mai ales în timpurile actuale – a energiei iubirii în fiinţa noastră, a înţelepciunii şi altruismului, deoarece toate acestea eliberează fiinţa de tirania egoului şi aduc lumină în interiorul ei.

Prin urmare, tot ceea ce urmează să se petreacă cu omenirea depinde de condiţia noastră lăuntrică, de starea noastră de conştiinţă. Nivelul frecvenţei de vibraţie a conştiinţei globale a umanităţii va determina momentul de timp când se vor petrece mult aşteptatele transformări la nivel mondial. Dispozitivele de înaltă tehnologie, cum ar fi cele de teleportare, replicatoarele sau mijloacele de călătorie rapidă necesită din partea celui care le foloseşte un înalt nivel de vibraţie a conştiinţei, care nu a fost încă atins de omenire.

Schimbarile planetare ce vor urmaTotuşi, în mod evident se petrec lucruri extraordinare pretutindeni în lume, la un nivel şi într-un ritm mai intens ca niciodată până acum. Faptul că din ce în ce mai multe descoperiri de avangardă au început să apară, că tot mai mulţi oameni solicită o transformare de proporţii în sistemul de viaţă şi de gândire al societăţii arată o dinamică intensă a lumii, o efervescență deosebită a ei. Toate acestea sunt corelate de asemenea cu pătrunderea Pământului într-o zonă „specială” a cosmosului, în care nivelul radiaţiei energetice este mult mai ridicat. Efectul acestei acţiuni de natură subtilă a început deja să fie evident în multe fiinţe umane. De pildă, oameni care până acum respingeau cu tărie faptul că ar putea exista şi altceva în afara percepţiei prin intermediul simţurilor şi a gândirii raţionale, au început aproape „peste noapte” să admită că aceste realităţi există şi că ele aşteaptă să fie descoperite de noi, că putem vorbi despre viaţa de după moarte şi că viaţa poate exista şi fără trup. Până atunci ei au negat cu vehemență şi cu aroganţă orice posibilitate în această direcţie, ştiut fiind faptul că negarea este o metodă bună de apărare. Totuşi, câmpul energetic intens ce a cuprins în prezent întreaga planetă a avut asupra lor un efect extraordinar, interacţionând cu propriul lor câmp energetic subtil şi dând astfel naştere la transformări dintre cele mai spectaculoase.

În general vorbind, este foarte dificil pentru cineva care e ferm încastrat în credinţele materialiste – mai ales atunci când este om de ştiinţă – să accepte posibilitatea că acestea sunt de fapt false şi lipsite de fundament. Deschiderea unor astfel de oameni către posibilitatea că ar putea exista şi o realitate spirituală, despre care ei nu au avut până atunci nici cea mai mică idee, este fără îndoială şocantă şi îi uluieşte. Cu toate acestea, se dovedeşte că în ultimul timp mulţi dintre ei abordează cu curaj şi interes noua paradigmă a vieţii, fiind dispuşi să o înţeleagă şi să o asimileze aşa cum trebuie. Rezultatul direct al interesului tot mai mare pe care oamenii îl manifestă în ceea ce priveşte spiritualitatea este un gen de „explozie a conştiinţei” sau mai bine zis un gen de „revoluţie a conştiinţei”, prin care toţi devenim din ce în ce mai conştienţi şi responsabili de atitudinile şi comportamentul nostru.
Sursa:yogaesoteric.net


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.