Cum te poate ajuta geometria sacră

cochilie melcÎn trecut, oamenii erau mai ancoraţi în timpul prezent şi trăiau în armonie cu mediul din jurul lor. În schimb, astăzi avem tot mai puţine legături cu natura şi planeta. Înţelepciunea străveche, care a fost adesea transmisă prin intermediul povestirilor şi a tradiţiilor, se pare că a fost dată uitării sau s-a pierdut de-a lungul timpului.
Înţelegerea importanţei diferitelor forme geometrice şi modele găsite oriunde în natură face parte din acea înţelepciune străveche care a fost “aruncată”. Cu toate schimbările care au loc  pe Pământ în acest moment, unele dintre aceste informaţii sunt în curs de regenerare şi readucere la viaţă.

În continuare vom prezenta câteva informaţii cu privire la modul în care ştiinţa străveche a Geometriei Sacre poate avea o influenţă pozitivă asupra vieţii tale.

Cele mai vechi culturi, inclusiv creştine, hinduse, greceşti şi egiptene au recunoscut că există variate forme sau modele geometrice care se repetă în natură. De asemenea, au descoperit că există o corelaţie sau legătură între diferitele elemente de pe pământ şi cer. Aceste legături sau modele frecvente, cunoscute sub numele de Geometrie Sacră, au fost considerate de către culturile antice a fi răspândite în întreg Universul.

Totodată, au recunoscut că aceste tipare repetitive sunt elementele constitutive care au stat la baza formării Universului. La urma urmei, o sămânţă conţine toate substanţele necesare pentru a deveni un copac puternic, indiferent de dimensiunile acestuia. O singură celulă conţine toate elementele întregului corp, iar pământul şi cerul sunt reflecţii ale celuilalt. Această idee, reprezentată de citatul “Precum în cer, aşa şi pe pământ”, cuprinde toate conceptele tradiţiei antice.

Ştiinţa modernă a dovedit faptul că aceste modele sunt, de fapt, formele moleculare care stau la baza apariţiei vieţii în Univers. Aceste forme sau tipare erau universale şi controlau modul în care lumea se reproducea. Aceste legi universale erau absolute şi statice, nu se schimbau sau modificau în timp sau spaţiu,  fapt demonstrat de numărul mare de culturi din întreaga lume care a recunoscut sacralitatea acestor modele şi figuri geometrice specifice.

Modelele şi legile naturale pot fi împărţite într-o varietate de reprezentări specifice. Asta poate include numere, formule matematice şi chiar simboluri geografice specifice. Întrucât simbolurile fac parte din sfera vizuală, pot fi uşor de identificat prin intermediul arhitecturii istorice, artei şi designului. Folosirea acestor simboluri, toate având la bază matematica, a făcut posibilă realizarea unor construcţii incredibil de detaliate şi precise care încă stârnesc admiraţia oamenilor. Gândiţi-vă la piramidele din Egipt şi la uimitoarele clădiri arheologice şi temple găsite în America Centrală şi de Sud. Inginerii şi arhitecţii încă nu înţeleg cum au fost  construite acum  câteva mii de ani doar cu instrumente şi metode rudimentare.

Floarea vietii

Floarea vietii

În acele timpuri, modelele repetitive din natură au devenit modele ale Geometriei Sacre. Infinita şi uimitoarea lor putere simboliza continuitatea vieţii de la naştere până la moarte şi dincolo de ea. Repetarea şi folosirea acestor modele în cadrul construcţiilor, artei şi designului  le-a pus în valoare şi le-a dat o însemnătate aparte.
Dacă vă veţi documenta mai mult despre diferitele forme ale geometriei sacre şi despre modul în care acestea erau folosite în antichitate, veţi învăţa cum să valorificaţi puterea lor.

Floarea Vieţii

Ilustrată ca o floare frumos echilibrată şi proporţionată, această formă geometrică este recunoscută ca un simbol în numeroase culturi din întreaga lume. Ea este formată din 13 sfere separate care se interconectează pentru a crea un model unic. În cadrul variatelor figuri geometrice realizate de către cele 13 sfere sunt reprezentate mai multe legi geometrice şi matematice care sunt folosite şi  astăzi. Ca simbol, Floarea Vieţii reprezintă întregul Univers, precum şi celelalte componente ale sale care lucrează împreună în armonie. Ea este venerată pentru capacitatea sa de a permite oamenilor să se conecteze cu sinele lor spiritual, precum şi de a promova vindecarea.

Cubul lui MetatronCubul lui Metatron

Prin conectarea centrului fiecărui cerc format de către Floarea Vieţii se formează o altă formă Geometrică Sacră cunoscută sub numele de Cubul lui Metatron. Acesta conţine, de asemenea, forme solide perfecte, care sunt şi ele sacre. Cubul lui Metatron are o istorie destul de lungă în lumea artei şi arhitecturii şi poate fi văzut în unele dintre cele mai vechi oraşe şi clădiri din lume. Se consideră că acest cub deţine toate legile şi modelele posibile ale creaţiei şi realităţii. Purtarea Cubului lui Metatron vă va oferi pace interioară şi spiritualitate.

Corpuri Solide Perfecte

Corpuri solide perfecte

Corpuri solide perfecte

Dacă vă mai amintiţi de orele de geometrie şi chimie de la şcoală veţi conştientiza importanţa solidelor perfecte sau platonice. Există cinci forme diferite considerate a fi corpuri solide perfecte: cubul, tetraedru, icosaedru, dodecaedru şi octaedru. Acestea sunt formele cu toate moleculele şi structurile moleculare posibile. Sunt poligoane congruente cu acelaşi număr de feţe care se unesc în toate punctele. Cu această combinaţie unică, toate părţile, punctele şi unghiurile sunt identice, fapt pentru care aceste forme sunt considerate sfinte sau sacre în numeroase religii şi culturi din întreaga lume.

Cochilia Melcului

Cochilia melcului

Cochilia melcului

Simpla cochilie a melcului este de fapt uimitoare prin proporţiile sale matematice. Ea este reprezentarea fizică a numărului PHI, cunoscut şi sub numele de Raportul de Aur. PHI, care este egal cu 1.6180339 … este un număr unic, în sensul că nu are o soluţie artimetică şi se duce până la infinit, fără să se repete. Acest număr este găsit, de asemenea, în cadrul scheletului uman, a florii-soarelui şi, desigur, în cochilia melcului. Artişti celebri precum Kandinsky şi Leonardo Da Vinci au folosit Raportul de Aur în creaţiile lor artistice. Cercetările ulterioare au arătat faptul că oamenii preferă să se uite la o creaţie vizuală, obiecte fizice sau diferite reprezentări care sunt realizate conform Raportului de Aur. Cochilia melcului, cu frumuseţea sa şi perfecţiunea matematică, a fost creat pentru a permite privitorului să se concentreze asupra frumuseţii şi armoniei găsite în cadrul naturii. 

Alte Forme Geometrice Sacre

Constiinta lui Hristos

Constiinta lui Hristos

Mai există şi alte forme geometrice care sunt considerate sacre şi influente. Aceste forme includ Conştiinţa lui Hristos şi Merkaba. Forma Conştiinţei lui Hristos are puterea de a vindeca, de a da forţă şi putere, echilibru şi o sănătate bună. Merkaba oferă, de asemenea, capacitatea de a vindeca dar acţionează şi ca un scut de protecţie. Peste tot în lume există numeroase forme şi modele Geometrice Sacre. Ar fi ideal să purtaţi bijuterii care conţin modele ale Geometriei Sacre pentru a atrage armonia, vindecarea, echilibru, dragoste, unitate, unicitate şi frumuseţe.

Merkaba

Merkaba

Prin descoperirea mai multor informaţii despre Geometria Sacră şi înţelepciunea antică este o modalitate eficientă de a vă reconecta cu lumea din jurul vostru. Cu toţii vom începe să observăm  construcţia de bază a clădirilor şi perfecţiunea lor aplicată în religie, artă, practici spirituale şi în interacţiunile cu cei din jurul nostru. Prin intermediul lor avem acces la legile naturale care au fost şi încă sunt universale în lumea în care trăim. Geometria Sacră este o modalitate de a vindeca , de a pune în valoare frumosul din artă, arhitectură şi design în viaţa noastră într-un mod pozitiv şi echilibrat.

Sursa: wakingtimes.com

traducator: Alina Iordan


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , , ,

4 Responses to Cum te poate ajuta geometria sacră

 1. Tavi Cosma 22 January 2014 at 2:11 pm #

  Lipseste numarul lui Fibonacci!

 2. Forall Atlantis 23 January 2014 at 11:29 am #

  Cochilia melcului este sirul lui Fibonacci

 3. Dan Stelian 23 January 2014 at 12:47 pm #

  Doua numere conescutive din sirul lui Fibonacci suficient de mari impartite intre ele (cel mare la cel mic) dau ca rezultat numaru PHI. Ex: 610 / 377 = 1.6180… (PHI), in concluzie in articolul de mai sus a vorbi despre numarul PHI sau sirul lui Fibonacci este acelasi lucru.

 4. Petricu Marcela 23 January 2014 at 2:42 pm #

  http://www.youtube.com/watch?v=lEV5AFFcZ-s

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.