Corpul unui călugăr budist a fost conservat natural

Calugar budist conservat naturalExhumarea corpului lui Hambo Lama Itigelov a avut loc pe 10 septembrie, 2002 pe teritoriul cimitirului lângă oraşul Ulan Ude (Federaţia Rusă). A murit şi a fost îngropat în 1927 şi exhumarea s-a desfăşurat în prezenţa rudelor, oficialilor şi a specialiştilor.

Aceasta a fost informaţia care a apărut în mass media rusă avându-l în vedere pe Buryat Lama care a fost exhumat din mormânt la începutului secolului 21. Mormântul conţinea o cutie din lemn în care se afla un lama budist care stătea în poziţia de lotus. Corpul său a fost conservat precum unul mumificat, deşi procesul de mumificare nu a avut loc, muşchii erau moi şi la fel si pielea, articulaţii pliabile. Cadavrul a fost acoperit cu haine din mătase şi materiale textile.

Hambo Lama Itigelov este o persoană reală destul de cunoscută în istoria rusă. El a studiat în Anninsky Datsan (universitate budistă din Buryatia, în ziua de astăzi se găsesc doar ruine) şi a obţinut diplome în medicină si filozofie (în natura goliciunii), el a creat o enciclopedie a farmacologiei.

În 1991, Itigelov a devenit Hambo Lama (capul bisericii budiste din Rusia). În timpul perioadei dintre 1913 şi 1917, a participat la acţiunile sociale ale ţarului, fiind invitat la aniversarea de 300 de ani a casei lui Romanov, a deschis primul templu budist în St. Petersburg şi Nikolai al II-lea i-a dat pretmiul Sf. Stanislav pe 19 martie, 1917.

În timpul primului razboi mondial, Itigelov a creat şi a inspirat organizaţia numită “Fraţii Buryant”. Ajuta armata cu bani, mese, haine, medicamente și de asemenea a construit un set de spitale cu medici lama care ajutau soldaţii răniţi. Pentru acestea a primit premiul Sf. Anna şi altele.

În 1926, Itigelov a sfatuit calugării budişti să plece din Rusia, din moment ce “învăţătura roşie venea” (Itigelov însuşi nu a părăsit niciodată Rusia). În 1927, având 75 de ani, le-a spus învăţătorilor lama să înceapă meditarea, deoarece el urma să moară. Aceştia nu au vrut să parcurgă aceasta meditaţie deoarece Itigelov încă era în viaţă. Aşadar, Itigelov a început să mediteze de unul singur, învăţătorii lama l-au urmat şi în scurt timp a murit.

Itigelov a lăsat un testament unde a cerut să fie înmormântat aşa cum era, stând în poziţia lotus în cutia de cedru într-un cimitir tradiţional. Aşa a fost făcut. A fost de asemenea şi o rugăminte, unde a cerut altor călugări să fie exhumat peste câţiva ani. (Acesta este punctul culminant – aceasta însemna că ştia că, corpul lui se va conserva). Acest lucru a fost făcut în 1955 şi în 1973 de către călugării budişti dar au fost speriaţi să spună tuturor despre asta, din moment ce regimul comunist nu lăsa deloc spaţiu pentru religie în societate. Doar în 2002 cadavrul a fost în sfârşit exhumat şi transferat la Ivolginsky Datsan (reşedinţa actualului Hambo Lama) unde a fost examinat cu atenţie de către călugări şi cel mai important de către oameni de ştiinţă şi patologi. Afirmaţia oficială despre cadavru a fost: “foarte bine conservat, fără urme de descompunere, muşchi şi ţesut intern întreg, articulaţii pliabile şi piele moale. Lucrul interesant este că, cadavrul n-a fost îmbălsămat sau mumificat.

Doi ani au trecut. Corpul lui Itigelov este ţinut acum în aer liber, în contact cu alţi oameni, fără temperaturi şi umidităţi specifice. Cum işi păstrează Itigelov aceste condiţii, nimeni nu ştie. Acesta este SINGURUL CAZ CUNOSCUT ŞI CONFIRMAT AL UNUI CORP NEPIERITOR din toată lumea. Îmbălsămarea şi mumificarea sunt bine cunoscute printre multe naţiuni şi oameni – Chile (Chinchorro), mumiile egiptene, sfinţi creştini, lideri comunişti şi alţii. Unele cadavre au fost gasite în permafrost, dar când au avut contact cu oxigenul atmosferic, s-au distrus în câteva ore. Cu toate acestea, asemenea descrieri sunt în texte budiste, dar nu existau exemple confirmate. Acum există.

Timp de 2 ani după exhumarea cadavrului lui Itigelov, acesta tot nu s-a distrus sau descompus, fără ciuperci, nu a păţit nimic negativ. Itigelov a spus înainte să moară, că a lăsat un mesaj pentru toţi oamenii de pe pământ. Acest mesaj nu conţine cuvinte. Acum este rândul nostru să îl înţelegem.

Sursa: Buddhist Channel


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.