9 semne că ești un suflet bătrân

Suflet batran”Cum te-ai simți dacă nu a-i ști cîți ani ai?” Satchel Paige

Printre noi există anumite persoane care se simt singure și stinghere, încă de la naștere.

Existența lor solitară nu este o preferință, o plăcere sau un rezultat al unui temperament antisocial – sunt pur și simplu niște suflete bătrâne. Maturi la inimă, suflet și gândire, aceste persoane sunt suflete bătrâne a căror viziune asupra vieții este mult diferită și mult mai sobră față de a altora. Ca urmare, sufletul bătrân se exteriorizează foarte puțin, mergând pe propriul drum, în timp ce restul se înghesuie să urmeze calea propusă de alții. Poate te-ai întâlnit cu aceste lucruri în viața ta sau poate le-ai descoperit într-o altă persoană? Dacă este așa, acest articol este dedicat ție, în speranța că te vei redescoperi și te vei înțelege mai bine.

”Sufletul Bătrîn”

Robert Frost, Eckhart Tolle și chiar și Nick Jonas au vorbit despre ei. Poate chiar tu ești unul dintre ei? Eu sunt unul. Ca mulții alții, această autodescoperire a fost posibilă prin întâlnirea lui Sol, care mi-a povestit despre copilăria sa, de copil precoce, inteligent care s-ar împrietenii mai degrabă cu profesorii decât cu colegii, din cauză că se simțea foarte diferit de aceștia. În timp, am descoperit că și eu eram la fel în acea perioadă.

Dacă încă nu ai descoperit dacă ești un suflet bătrân sau nu, citește următoarele semne de mai jos.

9 semne că ești un suflet bătrân

1. Ai tendința de a fi o persoană singuratică

Acest lucru se datorează faptului că sufletele bătrâne sunt dezinteresate de preocupările și interesele celorlalte persoane cu aceeași vârstă ca și ele. Nu le place să se împrietenească cu persoane cu care nu sunt pe aceeași lungime de undă. Rezultatul este … că acestea vor sta foarte mult timp singure.

Suflet batran - Intelepciune2. Iubești cunoașterea, înțelepciunea și adevărul

Da … acest lucru pare un pic prea grandios și nobil, dar sufletul bătrân este mai atras de partea intelectuală a vieții. Acesta înțelege duce în mod inerent la idea că, cunoașterea înseamnă putere, înțelepciunea este sinonimă cu fericirea iar adevărul înseamnă libertate. Așa că de ce să nu caute aceste lucruri? Aceste preocupări sunt mult mai importante pentru ei decât simpla citire a celei mai recente bîrfe sau comentarea ultimelor meciuri de fotbal.

3. Ești o persoană spirituală

Numeroase suflete bătrâne tind să aibă firi sensibile și spirituale. Depășirea limitelor egoului, căutarea iluminării și promovarea păcii și a iubirii sunt principalele preocupări ale acestor tineri asemănători Maicii Tereza.

4. Înțelegi efemeritatea vieții

Sufletele bătrâne sunt frecvent afectate de conștientizarea nu doar a propriei mortalități, ci de a tuturor și tot din jurul lor. Acest lucru îl face mai precaut și câteodată distant, dar cu înțelepciune decide cum să își trăiască viața.

Suflet batran - Meditare si introspectie5. Ești conștient și introspectiv

Sufletele bătrâne au tendința de a se gândi în permanență … despre orice. Abilitatea lor de a medita și de a învăța din propriile acțiuni și din ale altora, este cea mai bună lecție în viață. Unul dintre motivele pentru care aceste suflete se simt atît de mature în interior, se datorează faptului că ei au asimilat foarte multe cunoștințe prin propriile procese de reflecție și posed o foarte mare introspecție în situațiile de viață prin abilitatea de a sta în liniște și de a observa cu atenție ceea ce se petrece în jurul lor.

6. Vezi imaginea de ansamblu

Rareori veți vedea că sufletele bătrâne se pierd în detaliile obținerii unor calificări inutile, promovare la locul de muncă, sau că își cumpără televizoare mai mari. Ele au capacitatea de a vedea viața de sus, asemenea unei păsări, observând ceea ce este mai înțelept și mai semnificativ în viață. Când se confruntă cu probleme, au tendința de a le vedea ca pe niște dureri temporare. Prin urmare, sufletele bătrâne au naturi liniștite, stabile, ca urmare a abordării lor în viață.

7. Nu ești o persoană materialistă

Bogăția, statutul, faima și ultima versiune de iPhone … doar le plictisesc pe sufletele bătrâne. Acestea nu văd scopul obținerii unor lucruri care ne pot fi sustrase într-o clipă. În plus, sufletele bătrâne nu sunt interesate de lucrurile care durează foarte puțin, deoarece nu le aduc împlinire sufletească.

Suflet batran - Inadaptabil la varste fragede8. Erai un copil ciudat, inadaptat din punct de vedere social

Nu este întotdeauna cazul, dar multe suflete bătrâne prezintă semne ciudate de maturitate la o vârstă fragedă. Adesea, acești copii sunt etichetați ca fiind ”precoce”, ”introvertit” sau ” rebel”, nepotrivindu-se comportamentelor de masă comune. De obicei, aceștia sunt extrem de curioși și inteligenți, observând lipsa de sens a ceea ce profesorii, părinții, colegii spun și fac, însă ei se opun într-un mod pasiv sau agresiv. Dacă poți vorbi cu propriul copil ca un adult – atunci cel mai probabil ai un suflet bătrân pe mâinile tale.

9. Te simți ”bătrân”

Înainte de a da un nume stării mele, am experimentat anumite senzații în care mă simțeam ”bătrân” în interior. Sentimentele care însoțesc un suflet bătrân sunt: sentimentul de precauție la nivel mondial, oboseala mentală, observarea atentă și un calm detașat. Din păcate, de multe ori poți fi perceput ca distant și rece, care este doar unul dintre miturile Sufletului Bătrân.

La fel cum bătrânii se descriu uneori ”tineri la inimă”, la fel , cei tineri pot fi ”bătrâni la suflet”.

Tu ești un suflet bătrân? Aș vrea să îți citesc povestea mai jos.

Sursa: thespiritscience.net


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , , , , , ,

11 Responses to 9 semne că ești un suflet bătrân

 1. Lola 8 August 2014 at 11:00 pm #

  Poate nu ar fi rau sa scrieti corect. Dupa prima fraza cu “a-i stii”, nu am mai citit nimic, mi s-a parut aiurea sa se pronunte cineva despre ceva, din moment ce nici macar nu stie sa scrie corect. Deci, corect: “ai sti”!

  • Sa fii sanatos 9 August 2014 at 8:30 am #

   Multumesc pentru corectie. Recomand totusi sa continui sa citesti si sa nu te poticnesti in greseli gramaticale. Daca sunt raportate le corectam.

  • Carina 10 August 2014 at 9:01 pm #

   Nu fi superficiala, Lola, draga!….

  • Silviu 27 June 2023 at 1:23 pm #

   A îi știi. Așa e corect.
   Ai ști este doar faptul că îți dorești să știi. Ai știi, dacă ai da atenție.
   Namasté

   • Claudiu - Sa fii sanatos 29 August 2023 at 7:35 pm #

    Pot scrie a-i, corect?

 2. Anca 10 August 2014 at 7:29 pm #

  Excelent articol, cu un mesaj sincer si adevarat; o adevarata placere sa-l citesc in aceasta dimineata de duminica, sa ma recunosc in fiecare din cele 9 puncte. Felicitari Claudiu ! Putini sunt cei care reusesc sa exprime cu atat de multa claritate si pertinenta o idee, un mesaj, o reflectie asupra vietii.

 3. Blanc 11 March 2015 at 7:54 pm #

  Imi place ceea ce am citit,am ajuns in aceasta pagina deoarece cautam in google search despre suflete batrane. Se pare ca sunt si eu un suflet batran,ma regasesc in acest articol si nu numai, sunt diferita de majoritatea si nu imi place sa ma inconjor printre cei de varsta mea sau apropiata din cauza imaturitatii,prostiei pe care o poarta in creier…Din pacate sunt putini cei care au un nivel psihic matur,placut fata de restul populatiei care sunt o ceata de animale la fel. Iar cand dam de cineva care credem ca ni se aseamana noua este la distanta fizica,de exemplu un oras indepartat sau o alta tara,cel putin eu ori de cate ori am cunoscut pe cineva care sa mi se asemene s-a intamplat sa fie din alt oras si purtam o prietenie virtuala,prin facebook,messenger,skype etc. Cu toate ca Albert Einstein are o parte de adevar cand a spus ca in momentul in care tehnologia va avansa si va fi foarte importanta lumea va deveni o generatie de prosti,si spun o parte pentru ca este partial deoarece cu mult mai prosti poate ca nu am devenit fata de generatiile,anii,secolele trecute sub secolul nostru deoarece din cele documentate viata nu era mai grozava,mai pudica in trecut doar ca nu se aflau atat de multe pentru ca nu exista tehnologia mass media. Insa pentru mine ca un suflet batran imi pare totodata bine de tehnologia avansata pentru ca poate nu as fi reusit sa ii cunosc pe cei care ii am aproape sufleteste in mediul virtual sau sa am acces rapid la informatii utile.
  + Pentru ca sunt singuratica am nevoie si eu de o preocupare,o mica lume in care sa ma refugiez 🙂
  Am 18 ani,un aspect fizic normal,modern dar in ciuda aparentelor o minte,un caracter dezvoltat superior. Sunt foarte mandra de mine.
  Felicitari pentru articol , bafta !!!

  • Sa fii sanatos 12 March 2015 at 1:15 pm #

   Cam toti dintre cei care se simt usor diferiti fata de ceilalti pot fi suflete batrane. Incerc sa iti aduc in vizor grija mare fata de jocurile mintii si ale ego-ului care te-ar putea atrage spre gandul ca esti diferita. Mare grija, mare atentie, adreseaza-ti intrebari profunde si asculta cu mare atentie raspunsul, dar asculta cu sinceritate si smerenie.
   Doamne ajuta

 4. DiDu 19 July 2016 at 1:01 pm #

  Cat de adevarat! Chiar daca am doar 26 ani,de ani buni simt ca nu ma potrivesc in lumea asta… parca nu e locul meu aici si am sarit muult in viitor. Nu din pricina tehnologiei,ci a oamenilor si caracterelor,bun simt si moralitate,etc. Ma simt atat de invechit,desii nu am stat pe langa nimeni prea mult incat sa deprind obiceiuri dinastea ! Este pur si simplu ceva interior… Am dat vina pe zodie pana acum!

 5. Anca 21 December 2016 at 2:00 pm #

  Buna, Ce carti ne poti recomanda despre suflete batrane? Multumesc

  • Claudiu Pastor 21 December 2016 at 2:29 pm #

   Buna intrebare 🙂
   Sincer nu cred ca ar trebui sa ne facem griji vis a vis de varsta sufletului (a se citi numar de reincarnari), cat de cat de mult reusim sa reflectam calitatile divine (a se citi cat de buni oameni suntem). Cu toate acestea pot recomanda o carte care mie mi-a placut mult de tot, despre reincarnarea unei doamne din Elvetia, cartea se numeste “Initierea” si este scrisa de Elisabeth Haich.
   Lectura placuta

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.