Trib în Africa unde imaginația mamei joacă un rol important în conceperea copilului

namibia

Africa este plină de tradiții interesante. Un exemplu real îl reprezintă tribul Himba din Namibia. Acești oameni cred că viitorii lor copii sunt concepți din prima zi în care mama se gândește la ei.

Data nașterii unui copil nu se consideră cea în care s-a născut, nici cea în care a fost conceput, ci ziua în care copilul era doar un gând în mintea mamei sale.

Când o femeie decide să aibă un copil, ea alege un copac sub care va sta, singură, și va asculta în tăcere până când aude cântecul copilului care vrea sa vină pe lume. După ce a ascultat cântecul, ea merge la bărbatul care va fi tatăl copilului și-l cântă acestuia până va învăța și el melodia. Iar apoi, în timp ce vor face dragoste pentru a concepe copilul, vor cânta împreună cântecul copilului, ca o invitație pentru a veni la întrupare.

Când o femeie este însărcinată, le învață același cântec pe moașe și pe femeile în vârstă ale satului, astfel încât, atunci când bebelușul se va naște, moașele și restul persoanelor din jurul ei să îl cânte ca un cadou de bun venit.

Pe măsură ce copilul crește și alți săteni vor învăța cântecul său. De exemplu, dacă copilul cade și se lovește la genunchi, cineva îl ajută să se ridice în timp ce îi cântă melodia.

Când copilul face ceva bun și frumos sau trece prin ceremoniile pubertății, atunci, ca un mod de a onora persoana respectivă, oamenii satului cânta melodia lui/ei.

În tribul african mai este o ocazie în care sătenii cânta copilului. Dacă în timpul vieții, indiferent de vârstă, persoana comite un act de violență extremă sau chiar crimă, individul este chemat în centrul satului și oamenii formează un cerc în jurul lui. Apoi îi cântă cântecul.

Tribul înțelege că modul de a corecta comportamentul antisocial nu se face prin pedeapsă; ci prin dragoste și reamintire a identității. Când îți recunoști propriul cântec, nu mai există dorința sau nevoia de a face lucruri care îi rănesc pe alții.

În căsnicie, cântecele sunt cântate împreună. La sfârșitul vieții, când omul se pregătește să facă trecerea în cealaltă lume, toții sătenii se adună și îi cântă pentru ultima oară melodia.

Ce părere aveți de o asemenea tradiție?

Sursa: the-truths.com


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.