Cum să trăieşti viaţa pentru care ai fost conceput

Distribuie:

Traieste viata pentru care ai fost conceputLumea se schimbă constant. Nu există îndoială. Mulţi dintre noi încearcă să fie ceea ce nu sunt în realitate. Ne trăim vieţile pe baza unor gânduri, vise, idei pe care le-am avut, apoi ne petrecem mult timp întrebându-ne „ce ar  fi fost dacă…” şi nu punem accent pe ceea ce se întâmplă în prezent. Ne facem griji pentru ceea ce se poate sau nu se poate întâmpla şi uităm să luăm măsuri, chiar acum, şi de a crea ceea ce va fi de fapt.

Când înveţi să laşi lucrurile să treacă, te eliberezi din capcană, capeţi abilitatea de a învăţa să mergi pe drumul pe care doreşti. Şi aceasta nu este doar despre ceea ce s-a întâmplat în trecut. Este vorba de a învăţa să trăieşti cu idei preconcepute despre ceea ce ar fi trebui să fie, dar este nu în realitate.

Învaţă să te eliberezi de programele vechi şi creează viaţa pentru care eşti conceput. Cheia nu este să aştepţi la nesfârşit. Ia măsuri în acest domeniu nu numai când este nevoie şi te vei elibera.

Aici sunt 5 moduri de a crea schimbări masive în viaţa ta, prin acţiuni simple:

1. Pozitivitate, nu negativitate. Aminteşte-ţi că poţi alege.

Dacă aştepţi să stai în jurul unor oameni cu atitudine negativă, care nu îţi acceptă visele, vei deveni o persoană negativistă care nu mai crede în visele sale. Nu trebuie să fii „cel mai bun prieten” al tuturor. Lasă oamenii să aleagă. Este bine să vezi unii oameni rar sau chiar deloc. Este viaţa ta. Fii selectiv cu cei cu care îţi petreci timpul. Asta va face diferenţa.

2. Rămâneţi împreună

În timp vei elimina persoane din jurul tău şi lucruri din trecut. Este în regulă, este parte a destinului. Să mergi înainte nu înseamnă că nu iubeşti ceea ce ai avut odata. Destinele voastre s-au interconectat la un moment dat.  Le-ai iubit, ai învăţat de la ele, ele au fost o parte minunată a experienţei tale aşa cum ai fost tu în a lor. Aţi avut împreună parte de dragoste, respect, ajutor şi veţi fi mereu legaţi unii de ceilalţi. La urma urmei este important să trăieşti o viaţă cât mai bună.

3. Fii un laş

Să fii etichetat „laş” este o atitudine ce datează din 1950 şi ar fi trebuit să rămână în aceea perioadă. Astăzi, lumea se mişcă destul de repede. Se deplasează cât ai clipi din ochi. Dacă te forţezi să rămâi cu ceva nedorit este cel mai grav lucru ce se poate întâmpla. Edison, Einstein, Jobs  şi alte poveşti de succes au eşuat înainte de a reuşi. Deci, fii inteligent şi mergi mai departe. Este cel mai bun lucru pe care îl poţi face.  A renunţa nu înseamnă a fi laş este un semn de inteligenţă.

4. Eşti în viaţă, deci nevoile tale se schimbă

Dacă eşti bun, dacă eşti deştept, te vei schimba. Asta-i viaţa. Cu toate acestea, de prea multe ori, renunţarea nu este partea cea mai grea. Realizarea faptului că trebuie să mergi mai departe este lucrul cel mai greu. Este înfricoşător pentru că nu ai pe ce să te bazezi. Dar numai atunci când vei admite că mergi mai departe eşti cu adevărat liber. Când faci asta stresul şi greutatea scad. Apoi poţi zâmbi pentru ai trecut mai departe.

5. Cel mai rău caz nu există

Frica este o emoţie care te va ţine pe loc. Creierul tău este excelent când se focusează pe cel mai rău scenariu. Dar aşteaptă un minut şi gândeşte-te la viaţa ta. De câte ori s-a întâmplat cel mai rău scenariu? Dacă eşti sincer, răspunsul va fi “niciodată”. Sigur, lucruri rele s-au întâmplat. Dar rareori s-a întâmplat cel mai rău caz. Trebuie să conştientizezi acest lucru şi să-l  recunoşti. Apoi dă-ţi seama că este rareori realist. Concentrează-te asupra  realităţilor acestea îţi vor da puterea să mergi mai departe.

Sursa: mindbodygreen.com
Foto: Shutterstock.com


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

Distribuie:

, , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply