Viața este compusă dintr-o serie de riscuri planificate – nimic mai mult. Orice încerci să realizezi are o marjă de risc. Niciun rezultat nu este 100 % sigur și, prin urmare, orice încercare are posibilitatea de a fi un eșec total. În fiecare zi riscăm totul, fără ca noi să știm acest lucru. De fiecare dată va exista posibilitatea ca o simplă plimbare în aer liber să se termine tragic.
Există riscul ca o dată ajunși la destinație, să nu facem ceea ce ne-am propus, să ratăm oportunitatea de a-i vedea din nou pe cei dragi, oportunitate cu care nu ne vom mai întâlni mâine. În viață, totul este despre asumarea unor riscuri – pe unele ți le asumi, pe altele le eviți.
Viața pe care o trăiești depinde de alegerile pe care le faci, de riscurile pe care le iei și de cât de norocos sau ghinionist ai fost. În funcție de cât de norocos de simți, vei dori, cu siguranță, să eviți anumite riscuri – cum ar fi, să mergi pe o autostradă legat la ochi.
Există, de asemenea, riscuri pe care toți ar trebui să le luam în viață. De ce? Pentru că ele sunt, aproape întotdeauna, ingredientele necesare ale rețetei numite, FERICIRE. Iată 14 dintre ele:
1. Riscul de a călători pe un drum mai puțin cunoscut.
Riscul de a merge pe un drum necunoscut este o decizie destul de dificilă de luat. Nu am mai făcut asta înainte, așa că riscul de a mă rătăci este floare la ureche. Prin urmare, este foarte probabil să te agăți de vreo creangă sau să rămâi blocat într-un loc pustiu pentru o vreme.
Drumurile mai puțin umblate nu au fost încă marcate și, prin urmare, trebuie să te bazezi pe propria inteligență, logică, perseverență și puțin noroc, pentru a ajunge la destinație.
2. Riscul de a fi refuzat.
Acea fată de la bar sau oricare altă fată te poate refuza. Același lucru este valabil ori de câte ori vei cere ceva unei persoane. De cele mai multe ori suntem refuzați, nu din cauza noastră, ci datorită persoanei care refuză cererea noastră.
Nu contează dacă încerci să faci rost de numărul unei persoane sau îi ceri să îți dea un șervețel – de fiecare dată vei întîlni acea persoană care va refuza chiar să îți acorde o minimă atenție. Pentru că ne este frică de respingere, nu reușim adesea, nici măcar să cerem ceva, cuiva.
Dacă nu vei întreba, nu ți se va răspunde. Dacă nu întrebi, atunci răspunsul este probabil unul negativ, dar vei pierde orice șansă de a primi un răspuns pozitiv.
3. Riscul de a nu primi jobul dorit.
Niciodată nu vom fi cei mai calificați pentru jobul dorit. Niciodată nu vom fi cei mai deștepți sau cei mai potriviți pentru locul de muncă. Dar, vor exista și situații în care vom fi cei mai potriviți pentru un job, dar, cu toate acestea, vom fi refuzați. Pur și simplu, asta este viața, însă, trebuie să te ridici și să riști pentru jobul de vis. De multe ori, oamenii sunt angajați pentru simplul fapt că par a fi flămânzi și că se pot adapta cu restul echipei. Experiența nu este întotdeauna un factor determinant.
4. Riscul de a eșua.
Eșecul este cel mai bun și cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla. Când nu eșuezi, ai succes. Când eșuezi, vei reuși să îți dai seama ce nu a mers.
De cele mai multe ori, permitem emoțiilor să intre în fluxul rațiunii. Dacă nu vei risca, atunci, nu vei reuși. Succesul presupune riscul de a eșua – fapt garantat 100 % de cele mai multe ori.
5. Riscul de a avea totul pus în ordine.
Dacă facem lucrurile așa cum trebuie, va exista un moment în viața noastră când va trebui să prioritizăm opțiunile și să dăm cu zarul. Sfatul meu este să faci acest lucru cât de devreme poți în viața ta.
Cu cât vei risca mai târziu în viață, cu atât îți va fi mai greu să te întorci de unde ai plecat. Adesea, cele mai mari recompense, necesită cele mai mari riscuri. Doar alege inteligent și asigură-te că știi pentru ce riști și care vor fi recompensele.
6. Riscul de a eșua pentru a obține ceva important.
Toți dorim să nu ratăm nicio petrecere, întâlnire, festivaluri, concerte, nopți petrecute în oraș.
Ne este frică să stăm acasă și să ne odihnim, crezând că vom pierde ceva important – ceva care să ne schimbe viața. Gândește-te la un lucru: Te-ai asigurat că nu ai ratat nicio oportunitate de ani de zile, dar, de fapt, câte dintre acele experiențe au dus la o schimbare pozitivă în viața ta?
7. Riscul ca acea persoană să nu îți spună ”Și eu te iubesc.”
Nimeni nu dorește să fie prima persoană care să spună ”Te iubesc.” Știu ca nu sună destul de bine atunci când nu auzi un simplu ”Te iubesc”. Dar, gândește-te cât de bine te vei simți dacă cealaltă persoană îți va răspunde la sentimente.
El sau ea, cel mai probabil, este îngrijorat de același lucru. Așteaptă ca tu să faci primul pas. Și dacă cealaltă persoană nu te iubește, atunci, cel puțin vei știi cum stau lucrurile cu adevărat și nu te vei mai auto-iluziona.
8. Riscul de a greși.
Trebuie să greșești pentru a reuși în viață – așa învățăm. Dacă nu faci greșeli, atunci nu încerci lucruri noi. Cu alte cuvinte, nu trăiești îndeajuns. Riscă și fă acele greșeli, pentru că ele sunt acele lucruri care fac viața mai interesantă.
9. Riscul de a pierde prietenii.
Prieteniile pot fi minunate, dar și foarte restrictive. Pentru a ne urma visurile, de obicei, avem nevoie de puțină singurătate. Prieteniile pot îngreuna situația atunci când trebuie să realizezi anumite lucruri de unul singur. În opinia mea, prietenii adevărați ar trebui să te sprijine și să te încurajeze să îți urmezi visurile, indiferent de ce s-ar întâmpla.
Aceștia ar trebui să înțeleagă că, uneori , trebuie să te distanțezi și apoi să vă revedeți pentru a menține vie relația de prietenie.
10. Riscul de a nu fi îndeajuns de bun.
Întotdeauna va exista riscul de a nu fi îndeajuns de bun. Dar din nou, nu este acesta un lucru pe care l-ai dori să îl cunoști? De fapt, ori ești destul de bun ori nu ești destul de bun. Adesea, când ne credem destul de buni și competenți, de fapt, nu suntem.
Asta este o informație importantă de știut pentru că te informează despre cât de mult efort mai este nevoie pentru a ajunge acolo unde îți dorești. Cu toate acestea, nu vei știi niciodată dacă ești destul de bun dacă nu riști să nu fii destul de bun.
11. Riscul de a începe prea devreme.
De cele mai multe ori așteptăm momentul în care produsul nostru este perfect – indiferent că vorbim de un produs fizic, un serviciu sau despre noi înșine – înainte de a-l introduce pe piață. Adevărul este că nimeni nu vine cu un produs sau serviciu perfect de prima dată.
De fapt, perfecțiunea depinde de feedback-ul pe care îl primești de la ceilalți. Acesta vine doar după câteva sesiuni de testări . Dacă vei aștepta prea mult pentru a lansa produsul, serviciul sau o nouă personalitate, atunci îți lipsește spiritul critic.
12. Riscul de a te pune într-o situație dificilă și de a fi judecat.
Toți urâm să fim judecați indiferent că noi suntem cei care facem asta tot timpul sau că suntem cei judecați. Întotdeauna, fiecare judecă – este ceea ce ne caracterizează pe noi, oamenii. Arată-te lumii și fii judecat. Din moment ce nu te vinzi oricui- mulți nu vor ocupa un loc important în viața ta – multe dintre opiniile lor nu vor conta.
13. Riscul de a recunoaște că nu știi.
Faptul că nu știi anumite lucruri nu este ceva de care să îți fie rușine. Există o linie de demarcație destul de fină dintre a știi și a nu știi. De exemplu, pentru o secundă nu știu nimic despre un anumit lucru și apoi, după două minute, când cineva îmi va explica, voi deține deja noi cunoștințe.
Este o nebunie. Și a durat doar câteva minute și nu secunde. Cunoașterea este cel mai ușor lucru de asimilat dar, doar dacă vei pune întrebări și vei recunoaște că nu deții toate informațiile.
14. Riscul de a fi deschis și vulnerabil.
În ceea ce privește relațiile, faptul că ești deschis și că îți arăți adevărata personalitate este o necesitate. Mă tem că este o cerință a iubirii. Dacă nu te deschizi în fața celuilalt , partenerul tău nu își va da seama de adevăratul tău Eu și, prin urmare, nu te va iubi pentru ceea ce ești tu cu adevărat.
Trebuie să riști totul pentru a avea totul.Trebuie să riști și să te dăruiești în totalitate persoanei care o iubești dacă vrei să ajungi la cel mai profund nivel al iubirii.
Sursa: elitedaily.com
Traducator: Alina Iordan
No comments yet.