Arta/tehnica vizualizării

Vizualizare

Numeroşi oameni reacţionează cu scepticism atunci când aud prima dată despre tehnica vizualizării pentru atingerea succesului. Ştiu acest lucru pentru că şi eu am fost unul dintre ei. Cu toate acestea, de îndată ce am descoperit acest subiect, se pare că Universul a făcut în aşa fel încât să mă determine să cred cu tărie în acestă tehnică. Ca urmare, am găsit poveşti de succes ale persoanelor care au aplicat tehnica vizualizării, am găsit articole despre modul său de funcţionare şi am citit despre experimente realizate pe grupuri de oameni pentru a vedea cum influenţează obţinerea succesului. Încet dar sigur, întreaga tehnică a început să capete un nou sens pentru mine.

Cum să vizualizezi?

Procesul de vizualizare este unul destul de simplu. Trebuie să crezi că deja ai obţinut ceea ce ţi-ai dorit. Indiferent de dorinţa ta, închide ochii şi observă cu ochii minţii cum obţii acel lucru. Încearcă să îţi imaginezi fiecare detaliu. Adaugă culori, mişcare, miros, gust, sunet, emoţii. Fă ca totul să pară real şi nu doar imaginaţie. Dacă îţi este greu să vizualizezi ceva atât de viu şi clar, încearcă să adaugi pe rând fiecare detaliu. Unele persoane întâi meditează şi apoi folosesc tehnica vizualizării. Meditaţia te poate ajuta întrucât opreşte pălăvrăgeala mentală, te ajută să te concentrezi şi să îndepărtezi orice lucru care îţi poate distrage atenţia.

Cum funcţionează?

Cel mai popular motiv invocat pentru nefuncţionarea tehnicii vizualizării este faptul că mintea nu poate face diferenţa dintre o experienţă reală de una imaginară (chiar dacă cea imaginară pare la fel de vie şi intensă ca cea reală).

UniversDe fiecare dată când te imaginezi că reuşeşti să realizezi ceva important pentru sufletul tău, mintea ta va crede că ai obţinut deja acel succes. Prin urmare, atunci când urmăreşti cu adevărat un lucru, mintea va “şti” dinainte că ai reuşit deja şi va acţiona în consecinţă. De asemenea, se spune că atunci când îţi canalizezi toate energiile şi toată imaginaţia asupra unei dorinţe, vei trimite în Univers un mesaj prin care declari deschis şi puternic, că asta este ceea ce îţi doreşti cu adevărat. Precum a spus şi Paulo Coelho, în cartea sa “Alchimistul”, “Când o persoană îşi doreşte ceva cu adevărat, întregul Univers conspiră pentru a o ajuta să-şi îndeplinească visul.” Apoi, lucrurile se vor îndrepta de la sine, subconştientul tău va începe să vadă oportunităţi acolo unde nu mai era nicio speranţă iar succesul va veni spre tine atunci când vei acţiona şi te vei îndrepta către el.

Cu toate acestea, mai există un motiv pentru care consider că tehnica vizualizării funcţionează: în momentul în care te vezi realizând un vis, de fapt, te lupţi cu demonii tăi interiori, care se pot dovedi adevărate obstacole în calea succesului tău.
Frica de eşec, poate gândul că nu eşti destul de bun sau că nu meriţi să obţii ceea ce îţi doreşti sunt demonii interiori care te pot opri din acţiune şi pot deveni obstacole care te pot trage în jos. Dacă totuşi ai reuşit să te vezi atingând succesul, atunci ai învins acei demoni în momentul vizualizării. Când va veni momentul să acţionezi, nimic nu îţi va mai sta în cale.

Cine practică tehnica vizualizării?

Numeroşi atleţi olimpici au un ritual de vizualizare înainte de fiecare competiţie la care participă. Închid ochii şi se văd participând şi câştigând. Michel Phelps, cel care a doborât recordul cu cele mai multe medalii de aur câştigate la Jocurile Olimpice, foloseşte de asemenea, tehnica vizualizării.
Arnold Schwarzenegger, fostul Mister Univers şi actor, s-a văzut, încă din copilărie, urcând pe scenă şi câştigând titlul de Mister Univers. De asemenea, s-a imaginat devenind cel mai popular actor de la Hollywood.
Napoleon Hill, autorul cărţii “Think & Grow Rich”, a dedicat un capitol întreg tehnicii vizualizării, pe care el o mai numeşte autosugestie.
Roger Bannister, prima persoană care a alergat un kilometru sub patru minute, s-a imaginat alergând şi doborând recordul de timp în mod repetat.

Concluzii

Până acum, unii dintre voi s-ar putea să fi adoptat metoda vizualizării iar unii ar putea fi încă în tabăra celor suspicioşi legat de succesul acestei tehnici. Pentru cei care nu cred în rezultatele metodei, tot ce pot spune este că nu se poate întâmpla nimic rău în a da o şansă tehnicii vizualizării pentru a afla dacă ea funcţionează sau nu în cazul tău. Prin aducerea în prim plan a visurilor tale, vei menţine aprins focul din interiorul tău. Vizualizarea îţi va oferi motivaţia necesară de a merge mai departe şi de a-ţi îndeplini visele.

Sursa: psychicsuniverse.com

Traducator: Alina Iordan

[wysija_form id="1"]

, , , , , , , ,

2 Responses to Arta/tehnica vizualizării

  1. Liana Enache 20 February 2015 at 11:11 am #

    Multumim, intr-adevar, interesant si util.

    • Ioana Frandes 20 February 2015 at 4:24 pm #

      🙂 si noi multumim pentru apreciere

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.