7 sfaturi pentru o viață trăită într-o manieră pozitivă

Viata traita in maniera pozitivaAţi auzit de citatul Ermei Bombec: „Îngrijorarea este ca un balansoar? Acesta vă oferă ceva de făcut, dar nu vă duce nicăieri”. Este foarte adevărat. Dacă aveţi tendinţa să meditaţi mult şi vă gândiţi la ceea ce nu merge în viaţa dvs., am veşti bune: Vă puteţi schimba. Gândurile dvs. sunt puternice şi când lucraţi ca să le schimbaţi, viaţă poate deveni mai bună.

Decideţi acum să faceţi dintr-un an nou, unul pozitiv prin efectuarea unor mici schimbări. Iată planul de joc pentru a avea o notă pozitivă de viață …

1. Vorbiţi cu dvs. ca şi cum aţi vorbi cu cel mai bun prieten.

Dacă aveţi o stare proastă, este posibil să vă gândiţi la ce a determinat-o. Probabil nu este ceva pozitiv! Acordaţi atenţie dialogului interior. Veţi vorbi celui mai bun prieten cum vă vorbiţi dvs.? Dacă răspunsul este nu, atunci mai aveţi de lucru.

Ce vă spuneţi determină ceea ce se întâmplă în exterior. În cazul în care dialogul intern este pozitiv şi vă confruntaţi cu un eşec, puteţi evalua situaţia într-un mod pozitiv. Veţi spune automat lucruri de genul: „Eu pot face acest lucru. Eu am biruit provocări înainte. Ştiu că acest lucru este temporar. Voi transforma lucrurile.” A vorbi cu tine însuţi este reconfortant, responsabilizează şi contribuie la o stare bună de spirit.

2. Încercaţi înlocuirea gândurilor negative cu unele pozitive.

Dacă ştiţi că dialogul interior nu este unul pozitiv, doar practica va opri gândurile negative. Realizaţi  următorul fapt: gândurile negative se afla doar în minţile noastre, încercaţi să le ignoraţi sau să le înlocuiţi cu unele pozitive.

3. Faceţi o listă de succes.

Ce victorii aţi avut în ultimul an? Listaţi-le. Includeţi toate victoriile, mari şi mici. Odată ce lista este completă recitiţi-o. Uneori trebuie să vă duceţi înapoi şi să reflectaţi asupra victoriilor, ca un memento mental, pentru a realiza cât de minunat sunteţi cu adevărat. Amintiţi-vă ce a mers bine. Observarea realizărilor trecute va determina realizările viitoare!

4. Faceţi o verificare de auto-compasiune.

Aveţi parte de un loc plăcut unde să vă relaxaţi după o zi dificilă? Puteţi face din mintea dvs. şi din casă un loc reconfortant. Fiţi buni cu dvs. înşivă şi arătaţi-vă empatie. Desemnaţi o cameră din locuinţă pentru a deveni un loc de linişte, unde vă puteţi încărca pozitiv. Crearea unui astfel de spaţiu vă reaminteşte să respiraţi şi să expiraţi negativitatea.

5. Să aveţi obiective care vă pun în mişcare.

Ne simţim întotdeauna mai bine atunci când suntem în modul de a acţiune.  Obiectivele menţin creierul axat pe schimbări pozitive. Doar faptul că aveţi obiective reflectă credinţa că sunteţi responsabili pentru viaţa dvs. şi aveţi abilitatea de a gândi pozitiv!

6. Practicaţi declaraţii pozitive despre dvs.

Scrieţi scurte afirmaţii despre dvs. pentru a vă oferi un impuls de încredere. Eu sunt tare. Sunt încrezător. Sunt bun. Citiţi-le în fiecare zi.

7. Listaţi ceea ce este minunat în viaţa dvs.

Când a fost ultima dată când aţi acordat atenţie la aspectele minunate ale vieţii şi la lucrurile mărunte? Observaţi că toate aceste lucruri pe care le apreciem în fiecare zi este cea mai bună modalitate de a fi fericiţi.

Dacă eşti pozitiv se schimbă radical starea de spirit şi efectele pozitivismului asupra ta sunt uimitoare!

Sursa: mindbodygreen.com
Foto: stocksy.com

[wysija_form id="1"]

, , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.