11 metode prin care poţi deveni chiar tu schimbarea pe care doreşti să o vezi în lume

Fii schimbarea care o doresti in lumeAi fost vreodată frustrat pentru că lumea se află pe o pantă descendentă? Este uşor să te simţi neputincios în faţa războiului, deteriorării mediului şi inegalităţii. Dar există o modalitate prin care poţi prelua controlul sentimentelor, poţi începe schimbarea lumii prin schimbarea propriei tale persoane.

1. Fii recunoscător.

Nu doar pentru lucrurile pe care le ai, dar mai ales pentru persoanele din jurul tău. Spune-le cât de mult le iubeşti şi le apreciezi.

2. Arată sentimentul de recunoştinţă.

Ai fost servit ireproşabil într-un restaurant? Cineva a făcut un comentariu frumos la adresa ta exact când ai avut nevoie? Mulţumeşte-le. De ce să nu le faci cadou celor din jurul tău un comentariu pozitiv?

3. Fii vesel.

Există mult negativism în lume: programele de ştiri care arată numai dezastre, corupţie, certuri între politicieni, boli, concedieri, conflicte. Mulţi oameni se pot simţi rău atunci când văd numai drame şi conflicte în jur. Oferă o contrabalansare a situaţiei, persoanelor din jurul tău, prin faptul că tu însuţi devii un model plin de bucurie şi pozitivism. Asta nu înseamnă că ignori durerea celorlalţi şi râzi de mizerie, dar trebuie să ai curajul să îţi exprimi pofta de viaţă. Uită-te la Dalai-Lama – exilat din ţara sa, martor la atâta durere şi cruzime în timpul vieţii sale, este mereu zâmbitor şi plin de viaţă.

4. Fii bun.

Nu ştiu de ce, dar dragostea pare să fie demodată în multe cercuri sociale, fiind înlocuită cu dragostea dură şi învinovăţirea oamenilor pentru nenorocirile lor. Se pare că bunătatea în zilele noastre este un sentiment rar întâlnit. Dar refuz să cred că este adevărat. Ajută pe cineva care este gata să cadă. Ajută la cumpărături. Fă complimente. Fii plin de compasiune. Fii un pic mai plăcut.       

5.  Fereşte-te să judeci.

Toţi judecăm. Nu te învinovăţi prea rău pentru asta. Încearcă să conştientizezi faptele şi să acţionezi în consecinţă. Când judecăm ne dezumanizăm şi reducem persoanele la acţiunile lor. O facem ca să ne simţim bine. În loc de a judeca, încearcă puţină empatie! Face minuni!

6. Nu încerca să ai mereu dreptate.

De câte ori ai început o ceartă şi până la sfârşitul acesteia ai uitat motivele? Întreabă-te dacă merită. Unde poţi găsi lucruri comune cu cei din jurul tău? Vrei mai degrabă să ai dreptate decât să fii fericit?

7. Acceptă lucrurile aşa cum sunt.

Să te lupţi cu lucrurile care nu pot fi schimbate, este calea cea mai sigură către nefericire. Acceptă situaţiile bune, chiar dacă acestea încearcă să facă modificări în viaţa ta.

8. Practică auto-compasiunea.

A fi bun cu tine, înseamnă că eşti un om mai bun şi mai plin de compasiune cu cei din jur. Nu poţi dărui altora ce nu-ţi poţi dărui ţie însuţi.

9. Nu te descărca negativ pe cei din jur.

Cu toţii avem zile proaste. Nu ajută pe nimeni urletele şi sentimentele negative împrăştiate în jurul tău. Nu cauza o zi proastă altcuiva.

10. Conectează-te cu scopul tău.

Când trăieşti şi munceşti pentru scopul şi valorile tale, construieşti bucurie, capacitate de adaptare şi pasiune. Îţi descoperi puncte forte neştiute şi devii un far pentru alte persoane.

11. Gândeşte-te la bunăstarea lumii.

Este în jurul tău. Zâmbeşte! Zâmbetul este contagios!

Sursa: mindbodygreen.com
Photo Credit: Shutterstock.com


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.