Cele 5 lecţii importante ale vieţii

Lectii de viata1. Dragostea nu este un câmp de luptă. Capul este.
Conflictele interioare ne blochează potenţialul. Ne menţin într-o stare negativă. Relaţiile nesănătoase amplifică aceste conflicte. Cu cât sunteţi în stare să rezolvaţi aceste conflicte, pentru a discerne între adevărul vostru şi cel al altora, ascultând şoaptele slabe ale Sinelui vostru solid în locul Pseudo-lui vostru, apoi executându-l în fiecare zi, vă veţi schimba perspectiva de manevrare a potenţialului în toate domeniile din viaţa voastră.  Nu te mai lupta cu tine sau nu vei fi niciodată fericit.

2. Aveţi posibilitatea de a vă construi un spaţiu sigur.
Dacă vă creaţi un spaţiu sigur, creşterea este inevitabilă. Cei mai mulţi oameni nu au aceste spaţii sigure, datorită relaţiilor nesănătoase, toxice pentru ei sau pentru relaţiile lor cu ceilalţi şi diversele evenimente care nu au fost procesate. Ceea ce majoritatea oamenilor nu ştiu este că aceştia îşi pot construi un nou spaţiu. Nu aveţi nevoie neapărat de un terapeut. Tot ce aveţi nevoie este o dorinţa arzătoare de a schimba, de conştientizare de sine suficientă pentru revelaţii şi curajul de a sparge tiparele nesănătoase, de a executa o schimbare în viaţa de zi cu zi. Acest proces de zi cu zi vă construieşte un nou spaţiu în condiţii de siguranţă, unul care va promova creşterea dumneavoastră în loc de decădere.

3. Zahărul dăunează.
Am crescut cu alimente fast-food şi cereale cu zahăr. M-am gândit că legumele vin  într-un sac, dar 30 de ani mai târziu mi-am dat seama de puterea dietei şi a exerciţiului fizic. Este imposibil să te simţi bine cu tine, dacă nu eşti mulţumit de corpul tău. Este imposibil să te simţi bine şi energic, dacă te hrăneşti numai cu zahăr şi alimente procesate.

4. Opreşte urmărirea
Acest lucru nu înseamnă a nu avea vise. Acest lucru înseamnă a pune viaţa în aşteptare până când acel lucru ce îl doriţi să se întâmple, se întâmplă. Lucrurile se vor întâmpla atunci când acestea sunt menite să se întâmple. Nu cu o zi mai devreme, nu cu o zi mai târziu. Şi, de obicei, ceea ce se întâmplă sau ce se va întâmpla nu va arata deloc cu ce ai imaginat sau ai dorit. Deci, în loc să-ţi faci o grămadă de planuri, mai bine acordă atenţie la ceea ce ai în faţa ta: afaceri, prieteni, familie, partener de viaţă, pasiuni, etc. Nectarul vieţii va fi mereu în prezent, nu mâine, nu ieri.

5. Viaţa înseamnă puterea de a învinge
Indiferent de provocarea cu care vă confruntaţi acum, vor exista altele care vă vor solicita mai mult şi vă vor demoraliza. Majoritatea oamenilor permit situaţii şi relaţii distructive pentru ei. Acestea datorită faptului că nu sunt conştienţi că pot alege. Trebuie să ne acceptăm situaţiile complet, cu onestitate, ştiind că undeva există o lecţie ascunsă. Decizia de a solicita această lecţie fără teamă, va determina creşterea şi dezvoltarea dvs. sau din contră  căderea în depresie, dependenţă, viaţă plină de furie şi resentimente, lipsă de speranţă.

Acceptarea, iertarea practică, dragostea şi recunoştinţa vă vor face mai puternici.

[mindbodygreen.com]


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , ,

One Response to Cele 5 lecţii importante ale vieţii

  1. moise viorica 21 April 2015 at 5:46 pm #

    aveti dreptate !!multumesc f. mult

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.