4 lucruri pentru care femeile trebuie să înceteze să îşi mai ceară scuze

4 lucruri pentru care femeile nu ar trebui sa isi ceara scuzeCât de des ies cuvintele „Îmi pare rău” din gura ta? Dacă eşti femeie îţi ceri scuze mai des decât omologii tăi de sex masculin. Cercetătorii de la Universitatea Waterloo, Canada, au arătat că într-un grup controlat de femei şi bărbaţi, femeile îşi cer scuze mai frecvent decât bărbaţii. Nu numai asta, femeile au simţit mai multe lucruri care justifică scuzele, faţă de bărbați. Percepţia femeilor despre ceea ce merită scuze este diferită de cea a bărbaţilor. Mult mai subtilă decât Sindromul – Îmi pare rău, este starea de spirit prin care femeile îşi cer scuze pentru ceea ce sunt, cum arată, ceea ce doresc şi alegerile pe care le fac.

Aici sunt câteva lucruri pentru care femeile trebuie să înceteze să-şi mai ceară scuze:

1. Scuze pentru felul cum arată

53% din fetele de 13 ani sunt nemulţumite de trupurile lor, iar numărul lor creşte la 78% până la vârsta de 17 ani. Ceea ce ar fi trebuit să fie cel mai bun şi mai loial prieten al nostru, a devenit un duşman, care trebuie să fie înfometat, împăiat, tratat, vopsit, pentru a se potrivi cu un ideal nerealist. Nemulţumirea faţă de trupurile noastre sau încercarea de a arăta într-un anumit fel, distruge fundaţia dată de „Mama Natură”.

Pentru noi, pentru a experimenta sinele nostru adevărat, autentic, trebuie să avem o relaţie profundă şi iubitoare cu corpul nostru. Nu trebuie să ne luptăm în permanenţă cu el, în funcţie de nevoi şi cu înţelepciune, trebuie să-l tratăm  frumos pentru a ne servi în continuare, pentru a fi sănătoşi şi fericiţi.

2. Scuze pentru îmbătrânire

Am văzut odată o imagine juxtapusă a două celebrităţi de la Hollywood într-o revistă. Era un bărbat şi o femeie, ce aveau vârsta de 31 de ani. Celebritatea de sex masculin, arata ca o persoană normală la vârsta de 31 de ani. Avea linii fine în jurul gurii şi laba gâştei în jurul ochilor. Femeia arăta cu 10 ani mai tânără, nu pentru că avea în mod natural o faţă de bebeluş ci datorită acţiunilor de înfrumuseţarea pe care le-a desfăşurat.

În conformitatea cu Analiştii Globali ai Industriei, piaţa de produse anti-îmbătrânire va ajunge la aproape 300 miliarde dolari până în 2015. Fără să fie descurajată de criza economică globală, această industrie continuă să crească, alimentată de nesiguranţa femeilor în ceea ce priveşte aspectul lor. Ce este în neregulă cu o femeie care îşi arată vârsta, fie că este vorba de 30 sau 65 de ani? Ea vorbeşte, râde, se încruntă şi plânge. Care este problema dacă experienţele de viaţă încep să se reflecte pe faţa ei? Ne putem relaxa şi putem sărbători acest lucru?

3. Scuze pentru realizările noastre

Un studiu de la Universitatea Aston, Marea Britanie a constatat că femeile au de patru ori mai multe şanse decât bărbaţii de a fi auto-peiorative, folosesc umorul  şi vorbesc în mod indirect sau se scuză când ating subiecte dificile cu membrii consiliului de administraţie, pentru a evita un conflict. Femeile îşi minimizează realizările faţă de bărbaţi.

4. Scuze pentru ciclul menstrual

Toate religiile majore ghidate de sisteme patriarhale, fără excepţie, au convingeri foarte primitive despre ciclul menstrual al femeii, au impus restricţii grele şi limitări cu privire la menstruaţia femeii. De-a lungul timpului, acest lucru a dus la o separare între femei şi propria lor putere. Cele două tabu-uri principale, care transcend toate culturile sunt ca menstruaţia unei femei este necurată şi impură, că ar trebui să fie  private, ascunse. Ca urmare, femeile au fost învăţate la o vârstă fragedă să asocieze perioada lor cu un sentiment de ruşine, vinovăţie, jenă şi sunt lăsate să se ocupe de toate, cu puţine informaţii sau îndrumare.

Dacă vom călătorii în timp, înainte ca sistemele patriarhale să guverneze societăţile, femeile şi menstruaţia erau profund venerate şi onorate. Femeile la menstruaţie aveau acces la puteri mai mari, o mai mare intuiţie şi sensibilitate sporită. Culturi native americane au consultat femei în timpul fazei de menstruaţie pentru a găsi soluţii la problemele sociale.

Peste tot în lume femeile au început să-şi revendice puterea feminină şi înţelepciunea, explorează adevărata libertate şi auto-exprimarea unică.  Această creştere şi extindere va fi mult mai sprijinită când vom renunţa la convingerile noastre auto-limitative şi vom permite strălucirea sinelui.

Sursa: mindbodygreen.com
Traducere: Costache Ana-Maria


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.