Sexul în timpul sarcinii şi 9 beneficii ale acestuia

Sexul in timpul sarcinii

Sexul in timpul sarcinii

Sexul în timpul sarcinii este benefic pentru tine, bebeluşul tău dar şi pentru partenerul tău şi sănătatea relaţiei voastre. Te poate ajuta să dormi mai bine, scade tensiunea arterială şi chiar te face mai fericită.

Fiecare sarcină a fost concepută în urma unui act sexual. Ca atare, activitatea sexuală în timpul sarcinii nu ar trebui să pară un lucru chiar atât de contradictoriu. Multe femei care au o sarcină normală pot continua să facă sex până aproape de momentul în care li se rupe apa sau intră în travaliu. Practic, copilul nu are de suferit în nici un fel: sacul amniotic, musculatura puternică a uterului precum şi dopul de mucus care sigilează cervixul ajută la protejarea împotriva şocurilor mecanice şi a infecţiilor.

Dorinţa sexuală din timpul sarcinii este diferită de la o femeie la alta. Unele femei au un libidou sporit pe tot parcursul sarcinii, iar altele sunt destul de puţin interesate de sex. Multe femei manifestă fluctuaţii ale apetitului sexual, în funcţie de modul în care se simt fizic şi emoţional.

Vă puteţi simţi obosite, capricioase sau greţurile vă pot împiedica să întreţineţi un contact sexual, mai ales în primul trimestru de sarcină. Nu este un lucru neobişnuit să vă simţiţi copleşite de schimbările fizice şi emoţionale prin care treceţi. Totuşi, libidoul poate creşte în cel de-al doilea trimestru al sarcinii, după ce greţurile şi oboseala dispar.

Deasemenea s-ar putea ca dorinţa să scadă din nou în al treilea trimestru de sarcină, în special în ultimele două luni. In această fază a sarcinii, e posibil să vă simţiţi prea greoaie, să apară durerea şi să vă simţiţi inconfortabil când faceţi dragoste. In ultimul trimestru de sarcină veţi deveni mai conştiente şi de modul în care corpul dumneavoastră s-a schimbat. Totodată, veţi fi mai preocupate şi de abordarea travaliului şi a naşterii.

Este important să îi spuneţi partenerului cum vă simţiţi şi să-l asiguraţi că-l iubiţi. Este esenţial să comunicaţi cu acesta şi să vă sprijiniţi reciproc, pentru a trece împreuna, cu bine, prin schimbările provocate de sarcină.

 9 beneficii ale sexului în timpul sarcinii 9 beneficii ale sexului in timpul sarcinii

  1. Conectarea cu partenerul. Contactele sexuale regulate ajută partenerii să aibă o relaţie puternică, solidă, îi menţine conectaţi unul la celălalt şi le dă o senzaţie de apropiere concretă, de sincronizare a acţiunilor, dorinţelor şi gândurilor lor. Baza unui parteneriat parental sănătos este înrădăcinată puternic în relaţia celor doi viitori părinţi ca şi cuplu, în comunicarea şi intimitatea cuplului. Incercaţi să vă atingeţi tandru măcar o dată pe zi, indiferent că aveţi chef sau nu. Asemenea atingeri vă vor reaminti că între voi există mai mult în perioada sarcinii decât planurile pentru naştere, amenajarea camerei bebeluşului sau educaţia copilului.
  2. Arderea caloriilor. Sexul este una dintre cele mai sănătoase şi plăcute activităţi fizice, dar şi una dintre cele mai eficiente. O femeie de 60 de kilograme, poate să ardă aproape 100 de calorii în doar 20 de minute de sex!
  3. Creşterea imunităţii organismului. O viaţă sexuala sănătoasă şi regulată creşte nivelul imunoglobulinei A, o componentă cheie în sistemul de apărare a organismului împotriva bolilor.
  4. Te pregăteşte pentru naştere. Cu cât eşti într-o formă mai bună cu atât mai uşor va fi momentul travaliului şi al naşterii. In timpul actului sexual, muşchii pelvini şi vaginali sunt antrenaţi într-un fel de exerciţii care îi pregătesc pentru naştere.
  5. Scade tensiunea arterială. Cercetările arată că sexul scade tensiunea arterială. Un lucru bun pentru ambii parteneri, iar riscul apariţiei preeclampsiei scade.
  6. Imbunătăţeşte somnul. Relaxarea ce apare după o partidă de sex duce inevitabil la un somn odihnitor nu doar pentru viitoarea mămică ci şi pentru copil.
  7. Reduce durerea. Organismul eliberează oxitocina (hormonul dragostei), care, conform unui studiu, creşte toleranţa la durere cu 74%.
  8. Imbunătăţeşte orgasmul. Datorită faptului că circulaţia sanguină este mult crescută în timpul sarcinii la nivelul organelor genitale feminine, iar aceasta intensifică dorinţa sexuală.
  9. Te face mai fericită. În timpul orgasmului se eliberează endorfinele, ceea ce face ca atât tu cât şi bebeluşul să fiţi mai relaxaţi şi fericiţi.

Sursa: www.sfatulmedicului.ro ; www.whattoexpect.com


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.