Trăiești mai mult și mai sănătos dacă îți masezi tălpile în fiecare seară

Masajul si automasajul reprezinta doua dintre metodele eficiente prin care putem sprijini procesul de autovindecare si regenerare a corpului, care sa ne ajute sa ne prelungim viata si sa o traim cat mai sanatos.  Subliniind importanta si eficienta masajului si a automasajului, medicii recomanda adesea aceste tehnici in scopuri terapeutice.

Reflexoterapia - Masaj in talpa - Metoda terapeutica de prelungire a vietii prin sanatateIata despre ce este vorba. Prin intermediul masajului poti imbunatati circulatia sangelui si sprijini procesul de eliminare a secretiilor glandelor sebacee si sudoripare, precum si a surplusului de tesut adipos. Un alt avantaj il constituie reglarea metabolismului prin accelerarea fluxului de nutrienti catre tesuturi. De altfel, masajul contribuie si la imbunatatirea oxigenarii tesuturilor si la reducerea dimensiunilor nodurilor limfatice prin tonifierea si elasticizarea pielii. Ca urmare, pielea capata un aspect mai sanatos si mai tanar.

Tonusul muschilor motori depinde foarte multe mult de postura corporala pe care o mentii. Masajul picioarelor, care implica inclusiv intinderea fibrelor musculare, sprijina tonifierea si contribuie la relaxarea musculaturii membrelor inferioare prin indepartarea acumularilor de acid lactic, substanta responsabila, de multe ori, pentru crampele si durerile musculare care se instaleaza dupa efort.

In plus, masajul sprijina si amelioreaza digestia. Astfel, masajul devine nu numai o eficienta metoda terapeutica paleativa, ci si una curativa in cazul anumitor boli. Este binecunoscut faptul ca masajul si presopunctura talpilor picioarelor pot vindeca anumite boli ale organelor interne si, implicit, reduce simptomele de durere!

Reflexoterapia - Masaj in talpa - Metoda terapeutica imbunatatire a sanatatatii

In imaginea de mai sus sunt ilustrate zonele picioarelor asupra carora este indicat sa insisti in timpul masajului pentru a sprijini vindecarea anumitor organe.

Masajul picioarelor se recomanda mai ales seara inainte de culcare si, pentru a beneficia din plin de efectele ei terapeutice, este indicat sa aplicati zilnic aceasta forma de terapie. Se recomanda reprize de masaj cu durate cuprinse intre 10 si 15 minute. Daca suferiti de o boala anume, folositi ilustratia pusa la dispozitie pentru a determina cu exactitate punctele pe care trebuie sa insistati in timpul masajului sau al presopuncturii. Cel mai indicat, insa, este sa masezi toata talpa, astfel incat sa poti sprijini procesul de vindecare al intregului organism.

Sursa: www.secretele.com


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.