Lu Jong

Distribuie:

Lu Jong - 5 Exercitii Lu Jong este un vechi exercițiu tibetan de vindecare din tradiția Vajrayana.

Lu Jong este o metodă superioară pentru a deschide toate chakrele corpului, ceea ce înseamnă că deschide atât Corpul fizic, cât și cel subtil. Corpul fizic reprezintă tot ceea ce este legat de cele cinci simțuri. Corpul subtil este legat de cele 72.000 de canale diferite ale Corpului. Dacă doriți să fiți perfect sănătos, corpul fizic și cel subtil trebuie să funcționeze optim. Amândouă sunt foarte importante pentru oricine dorește să aibă o viață lungă și sănătoasă. Nu este posibil să atingem o stare superioară de conștiință dacă nu practicăm atât exerciții la nivel spiritual, cât și la nivel fizic pentru a deschide chakrele. Așadar, trebuie să știm că pentru a ajunge la o stare superioară de conștiință, corpul este modalitatea pentru a ajunge acolo. Chiar dacă ești o persoană spirituală sau nu, Lu Jong este o tehnică foarte bună pentru a obține un Corp sănătos și o Minte fericită. Oricine poate practica Lu Jong.

Lu înseamnă Corp, iar Jong este cuvântul tibetan pentru transformare.

Lu Jong

Lu Jong însemnă mișcări ușoare din medicina tibetană, care au fost folosite de pustnicii din Himalaya timp de mii de ani pentru prevenirea bolilor.

Efectele Lu Jong sunt uimitoare: devii mai fericit, mai senin și mai calm. Sistemul imunitar și capacitatea de concentrare sunt sporite. Lu Jong este potrivit pentru oricine, nu contează cât de flexibil sau inflexibil ar fi Corpul sau ce vârstă are.

Lu Jong înseamnă aplicarea unei presiuni ușoare asupra anumitor puncte ale Corpului. Ca efect, canalele vor depăși blocajele și astfel energiile blocate vor circula din nou.

Mișcarea continuă a corpului liniștește mintea în timp ce ne concentrăm atenția înspre interior. Aceasta este meditație în mișcare. Mișcările Lu Jong acordă o atenție deosebită coloane vertebrale, care reprezintă centrul energiei noastre. Coloana vertebrală este baza unde toate organele și părțile corpului se conectează. Boala unui organ va începe ca un blocaj în punctul corespondent din coloană. Se pot diagnostica boli ce încă nu se manifestă prin găsirea punctelor sensibile de-a lungul coloanei vertebrale.

Așadar, prin mișcări care ating toată coloana și masaj ușor pe fiecare vertebră, ne întărim organele.

Lu Jong este foarte ușor de făcut și îți poate schimba viața. Lu Jong provine din buddhismul tibetan și își are rădăcinile în medicina tibetană.

Lu Jong - exercitii

Din punctul de vedere al medicinii tibetane, orice lucru, inclusiv Corpul, se bazează pe cele cinci elemente spațiu, pământ, apă, foc și vânt. Cele trei umori corporale sunt substanțele esențiale. Când elementele și umorile sunt în balans, atunci sunt fericiți.

Buddha ne-a învățat în Tantra Kalachakra despre miile de canale care se împletesc în corpurile noastre. Sănătatea acestor canale determină sănătatea noastră generală, întrucât aceste canale transportă fluidele corpului, ca de exemplu sângele și limfa, dar și oxigenul și subtilul vânt vital, sau energia. În afara creșterii riscului de apariție a bolilor, blocajul canalelor afectează în mod direct stabilitatea Minții, care se manifestă prin emoții negative și lipsa Concentrării. Așadar, devotând atenție pentru deschiderea și flexibilitatea canalelor, ne îmbunătățim simultan la nivel fizic, Mental și energetic.

Lu înseamnă Corp în tibetană, iar jong înseamnă transformare. Prin această practică, putem să ne transformăm. Lu Jong a luat naștere din tradiția Bön și budismul Tantrayana. Bön este credința indigenă din Tibet, înrădăcinată cu mult înaintea introducerii budismului. Bön se bazează pe respectul pentru natură, incluzând și aspectele mai subtile ale acesteia, cu care am pierdut legătura în ziua de azi. Prin observarea atentă a modelelor din natură, Bön a dezvoltat practici care aliniază individul și societatea la aceste ritmuri naturale pentru a ajunge la potențialul maxim.

În urmă cu aproximativ 2500 de ani, Shakyamuni Buddha a început să răspândească învățătura lui Buddha în India. De abia la finalul secolului al optulea Padmasambhava, cunoscut și ca Guru Rinpoche a introdus aceste învățături în Tibet. În timp, veridicitatea acestor tehnici s-a dovedit demnă de a fi adoptată de tibetani. Pe măsură ce budismul devine o practică din ce în ce mai răspândită, multe tradiții Bön i-au fost incorporate.

Sursa: chinabuddhismencyclopedia.com
Traducere: Srebrov Simona


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

Distribuie:

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Responses to Lu Jong

  1. MUMU 15 January 2016 at 7:57 pm #

    cred ca nu este flegma este vorba de saliva !!!

Leave a Reply