Jin Ji Du Li – Exercițiu simplu de echilibru din medicină chineză

Jin Ji Du Li Faceți acest exercițiu simplu și eficace și veți vedea rezultatele. Este important ca în timpul efectuării exercițiului Jin Ji Du Li să ținem ochii închiși. Exercițiul constă în a sta într-un picior, cu ochii închiși. Acesta este tot exercițiul. Să facem o încercare. Ne ridicăm, închidem ochii și încercăm să stăm drept cu un picior ridicat. Dacă nu puteți sta în această poziție min. 10 secunde înseamnă că starea corpului vostru arată că aveți 60-70 de ani. Este posibil ca să aveți doar 40 dar corpul vostru biologic să fi îmbătrânit mai repede. Am observat că pot face asta destul de ușor cu ochii deschiși, dar este cu totul altceva cu ochii închiși.

Nu este important să ridicăm piciorul prea sus. Dacă organele noastre interne nu sunt în sincron, ne putem pierde echilibrul chiar dacă ridicăm piciorul doar puțin. Chinezii sunt foarte buni cunoscători ai corpului omenesc. Este liniștitor să știm că prin antrenare și practicare susținută ne putem recâștiga echilibrul. După părerea specialiștilor chinezi, practicarea zilnică a acestui exercițiu timp de un minut, ne poate feri de demență!

Concluzia medicilor chinezi este că bolile corpului omenesc apar atunci când apar probleme de coordonare dintre diverse organe interne, adică atunci când corpul își pierde echilibrul. Exercițiul Jin Ji Du Li este capabil să regenereze acțiunea reciprocă a organelor pentru ca acestea să funcționeze corect.

Medicul chinez Zhong Li Ba Ren propune ca la începutul practicării exercițiului să încercați să nu închideți ochii de tot. Pe măsură ce avansați, puteți să o faceți cu ochii complet închiși. Exercițiul Jin Ji Du Li , practicat zilnic, ne poate ajuta la tratarea multor boli, ca de ex.: hipertensiune arterială, diabet, afecțiuni ale coloanei, senilitate.

Medicul Zhong Li Ba Ren a explicat că prin picior trec 6 meridiane importante. Este posibil ca în timp ce stăm într-un picior, în timpul exercițiului, să simțim în picior o durere. În acest caz organele corespunzătoare meridianului respectiv primesc semnale și încep să reintre în echilibru. Prin această metodă toate canalele corpului nostru se concentrează asupra piciorului.

Jin Ji Du LiCartea medicului chinez Zhong Li Ba Ren intitulată „Mai bine ne ajutăm singuri, decât să așteptăm ajutorul medicilor, care tratează sănătatea noastră, a fost vândută anul trecut în China, în peste 1 milion de exemplare, la prima ediție. În cartea sa, medicul Zhong Li Ba Ren spune că marea majoritate a oamenilor nu pot sta într-un picior, cu ochii închiși mai mult de 5 secunde, dar prin antrenamente zilnice pot depăși chiar și 2 minute. Cu cât mai mult putem sta în această poziție, cu atât mai puțin ni se va părea că este obositoare. Pe măsură ce veți practica acest exercițiu veți observa o îmbunătățire a memoriei dar și a calității somnului.

Practicarea exercițiului are o influență benefică

  • asupra hipertensiunii arteriale și a diabetului și a bolilor derivate din acestea.
  • vor înceta în scurt timp afecțiunile cervicale precum și cele ale coloanei.
  • ajută în mod hotărâtor la îndepărtarea senzației de picioare reci, precum și la întărirea sistemului imunitar.

Nu trebuie să amânăm practicarea exercițiului Jin Ji Du Li până la apariția unei boli. Este benefic să se înceapă practicarea lui din tinerețe, căci, în acest fel, se pot preîntâmpina o serie de neajunsuri la vârste înaintate.

Poate fi practicat aproape de oricine. Nu este recomandat persoanelor care au probleme cu picioarele, sau celor care nu pot sta timp îndelungat în picioare.


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.