Dupa ce am pus zilele trecute muraturile pentru iarna, mi-au ramas cateva buchetele de conopida pe dinafara. Mai aveam eu cateva legume in frigider si, fiind un mare fan al supelor crema, am pregatit o supa crema de legume super gustoasa. Nu trebuie sa fii foarte priceput in bucatarie ca sa-ti iasa aceasta reteta, este foarte usor de preparat si este gata in maxim o jumatate de ora.
Desi aceasta reteta este gatita la foc si nu este raw(acest fapt ducand la pierderea unor enzime din alimente), consider ca uneori este mai importanta atitudinea bucatarului in momentul in care pregateste mancarea si a consumatorilor la masa. O mancare este mult mai sanatoasa daca cel care gateste are o atitudine pozitiva si lucreaza cu dragoste. De ce? Deoarece alimentele asimileaza inclusiv aceste informatii, pe langa cele asimilate deja pana in momentul in care au ajuns in bucatarie(ex. energia solara, apa, nutrientii, etc). Pentru a aduce un plus de informatii pozitive alimentelor este foarte util sa se spuna o rugaciune inainte de masa si sa se multumeasca pentru mancarea primita Divinitatii. Acest obicei este stiut si practicat de bunicii nostri dar, s-a pierdut in timp. De asemenea, Parintele Arsenie Boca spunea ca daca facem semnul crucii deasupra alimentelor, structura lor chimica se va schimba si ne vor face bine, chiar si daca acestea sunt otravite. Totusi, nu va recomand sa consumati alimente otravite, cred ca aceasta se refera mai degraba la “otravurile” din industria alimentara: pesticide, E-uri, potentiatori de arome, etc.
Desigur, consider ca alimentatia raw vegana si cat mai putin procesata este totusi cea mai potrivita pentru om dar, nu toata lumea poate trece brusc la o alimentatie 100% raw de pe o zi pe alta (noi nu am putut). Facem cat putem si simtim. Cea mai importanta ramane totusi atitudinea pozitiva fata de tot ce ne ofera viata, ea ne transforma si ne ofera biletul de zbor la clasa I 🙂
No comments yet.