Broccoliul e o leguma din aceeasi familie cu varza si conopida (a cruciferelor), dar mai putin consumata decat surorile ei, pe care le gasesti pe toate tarabele. Cu putine calorii (30 la 100 g) si multe vitamine, broccoli e bun deopotriva pentru sanatate puternica si talie subtire. Ideal este sa se consume crud dar, daca doresti sa-l gatesti este bine sa nu stea pe foc mai mult de cateva minute. Altfel, isi pierde din calitati.
Perfect pentru femei
Asemenea verzei si conopidei, contine antioxidanti care te protejeaza de multe boli, in special de cancerul la san. Ajuta la fixarea calciului in oase, deci te fereste de osteoporoza si previne scaderea densitatii osoase, chiar daca ai deja acest diagnostic. Din anii adolescentei pana la adanci batraneti, cruciferele n-ar trebui sa lipseasca din dieta nici unei femei!
Elimina toxinele
Consumul de broccoli mentine colonul sanatos si ajuta la detoxifierea acestui organ , prevenind constipatia si alte afectiuni mai grave care afecteaza sistemul digestiv. Totodata ficatul obosit se regenereaza daca incluzi in meniu 300-400 g de broccoli pe zi.
Echilibreaza glicemia
Diabeticii gasesc in broccoli un aliat de nadejde. Pe de o parte, reduce efectele nefaste pe care le are asupra organismului un nivel prea mare de zahar in sange, iar pe de alta, fibrele pe care le contine se asimileaza lent si nu duc la cresterea glicemiei, mentinand-o in limitele normale.
Germenii de broccoli
Ca toti germenii, au aceleasi calitati precum leguma ajunsa la maturitate, dar concentrate. Bogati in vitamine si minerale, acid folic, fibre, proteine si antioxidanti, intaresc sanatatea si previn cancerul. O cura cu acesti germeni detoxifica atat colonul si ficatul, cat si tenul. Adauga-i cruzi in salate si supe.
Sursa informatii beneficii broccoli: carticica de la “femeia de azi” – Diete verzi de primavara
Sursa fotografie header: earthfoods.info
Tip de mâncare: Supa/Ciorba
No comments yet.