De o vreme incoace mi-a venit iar o pofta de gatit dar, fiind iarna, posibilitatile sunt mai restranse. Asa ca, incerc varietati de pateuri si supe creme din leguminoase. Niste prieteni de-ai nostri au consumat in ultima vreme foarte multe leguminoase gen mazare, fasole si linte si, pe langa faptul ca au slabit, ne-au zis ca le-a dat si foarte multa energie pe timpul zilei. Povestea asta m-a dus cu gandul la dieta Atkins, cu care nu am fost de acord nici in vremurile mele omnivore, datorita aciditatii mari produse in organism de consumul de carne. Dar, fiind vorba de proteine de origine vegetala, supletea si vitalitatea se pot obtine fara efecte secundare.
Note:
- Eu am folosit fasole boabe rosie. Se poate folosi si alt tip de fasole.
- Cand am mancat acest pateu care, nu seamana la gust deloc cu fasolea frecata, asa cum probabil ne-am astepta, mi-a venit o idee geniala: sa adaug data viitoare in pateu si pulbere de alge. Cred ca va avea un gust super, mai ales pentru cei carora le plac/placeau pestele si fructele de mare. Am sa incerc foarte curand si revin cu impresii.
Sursa inspiratie reteta, cu mici ajustari: “Cartea de bucate a Centrului Lifestyle Herghelia” – Valentina Dan, MPH si Dr. Nicolae Dan, MPH
No comments yet.