V-am promis zilele trecute ca urmeaza sa postez reteta pentru prajitura mirifica, Feramisu. Reteta mi-a recomandat-o prietena mea, supermami Silvia, si este de pe site-ul Cristelei Georgescu. E extraordinara prajitura, iti multumim Cristela pentru idei si inspiratie :). Am realizat-o deja de 3 ori intr-un interval destul de scurt de timp (inclusiv cu ocazia sarbatorilor de Sfintele Paste), atat este de delicioasa. Ca si idee, este fresh si satioasa.
Tip de rețetă
Desert
Pentru
6 pers
Timp de gătire
40 min
Feramisu, Foto: Corina Pastor
Ingrediente blat (vegan):
1,5 cana faina de mei(am macinat semintele de mei in blender, blenderul meu este puternic si iese faina instant; daca nu aveti un blender puternic folositi rasnita de cafea)
1,5 cana suc de portocale(in reteta originala se foloseste suc de mar dar, eu am incercat ambele variante si cu suc de portocale a iesit mult mai fresh, bestiala de-a dreptul)
½ cana cocos razuit
15 curmale rehidratate in prealabil(30 min)
1 lgt praf de vanilie naturala(eu am folosit o pastaie)
1 lg cu varf de cafea instant de cereale
1 lg pudra de roscove
2 banane
Mod de preparare blat:
Se blenduiesc toate ingredientele pana devine o compozitie omogena;
Se da la cuptor la 1800 pentru 30 min.
Dupa ce se raceste putin blatul, se insiropeaza bine. Se poate insiropa cu suc de portocale, suc de mere sau apa cu miere si esenta de rom. Eu am folosit toate cele 3 variante si cel mai mult mi-a placut cu suc de portocale.
Ingrediente crema (raw vegan):
1,5 cana nuci caju rehidratate (2-3 ore)
1 lgt praf de vanilie (again, am folosit o pastaie)
Putina esenta de rom (ultima data nu am avut asa ceva si am folosit visinata de casa, a fost super J)
½ cana suc de portocale proaspat stors
½ cana suc de lamaie proaspat stors
2 lg Chia macinate sau intregi
2 lg miere
1 lg pudra de roscove pentru ornat
Mod de preparare crema:
Se blenduiesc toate ingredientele
Se da la frigider pana e gata blatul
Cand blatul e gata, se intinde crema uniform pe el si se orneaza cu pudra de roscove
Note:
Noua cel mai mult ne-a placut prajitura proaspata. Rezista si cateva zile la frigider dar, blatul se intareste putin.
Am incercat prajitura si este absolut senzationala ! Mi-a iesit blatul un pic cam tare, cred ca am pus prea multa faina de mei, dar poate se mai inmoaie peste noapte. Am fost socata de crema care are exact acelasi gust ca o crema de branza, semana destul de bine cu branza dulce care se pune pe pasca (poate am pus eu prea mult rom) Gustam incontinu din ea, si nu-mi venea sa cred, poate o voi folosi si la alte prajituri. Oricum, la cat de dezastru sunt eu in bucatarie, asta mi-a iesit comestibila si pentru alti oameni. Multumesc de reteta!
To provide the best experiences, we use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Functional
Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Am incercat prajitura si este absolut senzationala ! Mi-a iesit blatul un pic cam tare, cred ca am pus prea multa faina de mei, dar poate se mai inmoaie peste noapte. Am fost socata de crema care are exact acelasi gust ca o crema de branza, semana destul de bine cu branza dulce care se pune pe pasca (poate am pus eu prea mult rom) Gustam incontinu din ea, si nu-mi venea sa cred, poate o voi folosi si la alte prajituri. Oricum, la cat de dezastru sunt eu in bucatarie, asta mi-a iesit comestibila si pentru alti oameni. Multumesc de reteta!