Conopida, broccoli si sos de branza din cartofi

Reteta asta e pur si simplu bestiala, “descoperirea anului” cum a zis o prietena care mi-a si recomandat-o. E foarte simplu de realizat si rezultatul e delicios.

Tip de rețetă
Fel principal
Pentru
4 pers
Timp de gătire
30 min

Foto: Corina Pastor

Ingrediente:

  • 4 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 cana de apa
  • 4 lg ulei de floarea soarelui preset la rece
  • 3 lg fulgi de drojdie inactiva
  • 1-2 lg zeama de lamaie
  • 1 lg vegeta de casa
  • ½ lgt praf de usturoi
  • ½ lgt praf de ceapa
  • ½ lgt boia de ardei dulce
  • 1 conopida
  • 1 broccoli
  • 200 g paste integrale – spirale sau melci(obtional)
  • Piper dupa gust
  • Sare dupa gust

Mod de preparare:

  • Conopida si broccoli se desfac in buchetele si se fierb la aburi (broccoli fierbe mai repede asa ca, il puteti adauga ulterior, dupa ce fierbe putin conopida);
  • Dupa ce au fiert, se strecoara, se aseaza intr-un vas intins si se sareaza dupa gust;
  • Daca folositi si paste, acestea se fierb, iar apoi se amesteca cu cele de mai sus (initial noi am mancat fara paste dar, apoi mi-am dat seama ca ramane sos suficient asa ca, am fiert si putine paste) ;
  • Cartofii si morcovii se curata, se taie cubulete si se fierb;
  • Dupa ce s- au fiert, se lasa putin la racit; se adauga apoi in blender, impreuna cu restul ingredientelor; se mixeaza pana devine o compozitie omogena; aceasta compozitie se toarna peste amestecul de conopida, broccoli si paste si se amesteca.

Pofta buna! Cred ca deja v-am facut 😀

Conopida, broccoli si sos de cartofi3-net

Foto: Corina Pastor

Sursa inspiratie reteta, cu adaptari dupa gust: https://veggieanja.wordpress.com/2015/06/25/pasta-broccoli-and-cauliflower-with-potato-and-carrot-cheese-vegan/


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.