Reteta asta e pur si simplu bestiala, “descoperirea anului” cum a zis o prietena care mi-a si recomandat-o. E foarte simplu de realizat si rezultatul e delicios.
Tip de rețetă
Fel principal

Foto: Corina Pastor
Ingrediente:
- 4 cartofi
- 3 morcovi
- 1 cana de apa
- 4 lg ulei de floarea soarelui preset la rece
- 3 lg fulgi de drojdie inactiva
- 1-2 lg zeama de lamaie
- 1 lg vegeta de casa
- ½ lgt praf de usturoi
- ½ lgt praf de ceapa
- ½ lgt boia de ardei dulce
- 1 conopida
- 1 broccoli
- 200 g paste integrale – spirale sau melci(obtional)
- Piper dupa gust
- Sare dupa gust
Mod de preparare:
- Conopida si broccoli se desfac in buchetele si se fierb la aburi (broccoli fierbe mai repede asa ca, il puteti adauga ulterior, dupa ce fierbe putin conopida);
- Dupa ce au fiert, se strecoara, se aseaza intr-un vas intins si se sareaza dupa gust;
- Daca folositi si paste, acestea se fierb, iar apoi se amesteca cu cele de mai sus (initial noi am mancat fara paste dar, apoi mi-am dat seama ca ramane sos suficient asa ca, am fiert si putine paste) ;
- Cartofii si morcovii se curata, se taie cubulete si se fierb;
- Dupa ce s- au fiert, se lasa putin la racit; se adauga apoi in blender, impreuna cu restul ingredientelor; se mixeaza pana devine o compozitie omogena; aceasta compozitie se toarna peste amestecul de conopida, broccoli si paste si se amesteca.
Pofta buna! Cred ca deja v-am facut 😀

Foto: Corina Pastor
Sursa inspiratie reteta, cu adaptari dupa gust: https://veggieanja.wordpress.com/2015/06/25/pasta-broccoli-and-cauliflower-with-potato-and-carrot-cheese-vegan/
No comments yet.