A 3-a reteta din seria retetelor cu dovleac placintar este aceasta tarta minunata. Am mai tot gustat eu tarte raw vegane si majoritatea mi s-au parut putin gretoase datorita blaturilor si cremelor cu multe nuci si seminte. La aceasta tarta blatul este subtire, iar compozitia racoritoare a umpluturii din dovleac placintar este aromata cu scortisoara, cuisoare, nucsoara si ghimbir.
Ieri intr-o pauza de cafea le-am livrat unor prieteni cate o felie de tarta si au fost incantati de ea. Ba mai mult, unul dintre ei a spus ca va incerca si el saptamana viitoare sa faca. Ce-ti poti dori mai mult decat sa-ti fie apreciata munca si sa vezi zambete pe fetele celor dragi? Deci, sa trecem la treaba!
Tip de rețetă
Desert
Pentru
8 pers
Timp de gătire
30 min + 8 h hidratat
Ingrediente blat:
2 cani miez de nuca romaneasca
2 cani stafide
Mod de preparare blat:
Nucile se hidrateaza 8 ore;
Se mixeaza in robotul de bucatarie nucile si stafidele pana se maruntesc si se formeaza bulgari lipiciosi;
Se pune compozitia intr-un recipient de tarte cu fundul detasabil si se preseaza uniform;
Se pune la frigider pana se realizeaza umplutura si crema.
Ingrediente umplutura:
6-7 cani de dovleac placintar taiat cubulete
¼ cana ulei de cocos
3-5 lg de miere
1 lgt scortisoara
½ lgt cuisoare
½ lgt nucsoara
½ lgt ghimbir razuit
Mod de preparare umplutura:
Dovleacul curatat si taiat cubulete se pune in robotul de bucatarie impreuna cu uleiul de cocos si restul ingredientelor si se mixeaxa pana compozitia devine cat de cat fina. Sa nu adaugati apa in robotul de bucatarie sau blender. Eu am facut greseala asta si a curs apoi putina zeama din tarta; daca aveti un blender vertical pentru a marunti compozitia este si mai bine;
Se pune umplutura in forma de tarta peste blat si se lasa la frigider cateva ore pana se intareste sau peste noapte.
Ingrediente crema:
1 cana caju
¼ cana lapte de nuci
3 lg miere
¼ lgt sare
¼ lgt scortisoara
¼ lgt ghimbir razuit
2 lg ulei de cocos
Miezul de la o pastaie de vanilie
Mod de preparare crema:
Se blenduiesc toate ingredientele pana copozitia devine fina;
To provide the best experiences, we use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Functional
Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
No comments yet.