Supa crema de dovleac placintar

Manipura

Manipura

De mult imi doresc sa folosesc dovleacul placintar in mancare si am tot ratat sezonul. Zilele trecute am cumparat un dovleac din piata si mi-am propus sa incerc cateva retete. Prima reteta am realizat-o cu ocazia vizitei unor prieteni dragi. A iesit o deliciosenie de ne-am lins toti pe botic. Si ca sa-l citez pe Dex, “de la supa asta o sa ni se invarta bine manipura” ;))

Iata deci o supa crema de dovleac placintar:

Tip de rețetă
Supă cremă
Pentru
4 pers
Timp de gătire
10 min

Ingrediente:Supa crema de dovleac placintar

  • 700 g dovleac placintar
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 2 lg fulgi de drojdie inactiva
  • 2 lgt chimen
  • 4 lg canepa sau seminte de floarea soarelui
  • Sare, pieper si boia de ardei iute dupa gust
  • 4 lg ulei de masline presat la rece
  • 1 l apa de izvor
  • Smantana de caju/floarea soarelui

Mod de preparare:

  • Daca se folosesc seminte de floarea soarelui se hidrateaza in prealabil. Eu prefer semintele de canepa deoarece nu trebuiesc hidratate.
  • Dovleacul se curata si se taie cubulete. Se adauga in blender impreuna cu celelalte ingrediente si se mixeaza pana devine o compozitie omogena.
  • Se incalzeste supa pana la max 40o. Eu incalzesc de obicei supele putin pentru ca ne cade mai bine asa.
  • Se serveste impreuna cu smantana de caju si painica deshidratata.

Note: Puteti adauga apa treptat in blender pana obtineti consistenta dorita.

Pofta buna!



Sursa de insiratie reteta: www.esentadesanatate.ro

[wysija_form id="1"]

, , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.