Supa crema de dovleac placintar

Distribuie:
Manipura

Manipura

De mult imi doresc sa folosesc dovleacul placintar in mancare si am tot ratat sezonul. Zilele trecute am cumparat un dovleac din piata si mi-am propus sa incerc cateva retete. Prima reteta am realizat-o cu ocazia vizitei unor prieteni dragi. A iesit o deliciosenie de ne-am lins toti pe botic. Si ca sa-l citez pe Dex, “de la supa asta o sa ni se invarta bine manipura” ;))

Iata deci o supa crema de dovleac placintar:

Tip de rețetă
Supă cremă
Pentru
4 pers
Timp de gătire
10 min

Ingrediente:Supa crema de dovleac placintar

  • 700 g dovleac placintar
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 2 lg fulgi de drojdie inactiva
  • 2 lgt chimen
  • 4 lg canepa sau seminte de floarea soarelui
  • Sare, pieper si boia de ardei iute dupa gust
  • 4 lg ulei de masline presat la rece
  • 1 l apa de izvor
  • Smantana de caju/floarea soarelui

Mod de preparare:

  • Daca se folosesc seminte de floarea soarelui se hidrateaza in prealabil. Eu prefer semintele de canepa deoarece nu trebuiesc hidratate.
  • Dovleacul se curata si se taie cubulete. Se adauga in blender impreuna cu celelalte ingrediente si se mixeaza pana devine o compozitie omogena.
  • Se incalzeste supa pana la max 40o. Eu incalzesc de obicei supele putin pentru ca ne cade mai bine asa.
  • Se serveste impreuna cu smantana de caju si painica deshidratata.

Note: Puteti adauga apa treptat in blender pana obtineti consistenta dorita.

Pofta buna!



Sursa de insiratie reteta: www.esentadesanatate.ro


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

Distribuie:

, , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply