Pana azi foloseam sfecla putin, in diverse salate de legume. Am vrut sa incerc o reteta in care proportia de sfecla sa fie mai mare, deoarece are proprietati benefice multiple pentru sanatate. Mama face o sfecla cu hrean foarte buna dar, o fierbe din pacate si isi pierde valoarea nutritionala. Sfecla cruda simpla nu ma incanta in mod deosebit la gust. Asa ca, trebuie combinata cu ceva. Iata urmatoarea reteta delicioasa:
Tip de rețetă
Fel principal
Pentru
2 pers
Timp de gătire
10 min
Ingrediente:
1 sfecla medie
1 ceapa mica
3 lg ulei de masline
1 lg zeama de lamie
1 lg fulgi de drojdie inactiva
1 lg sos de soia
1 lg faina de migdale + migdale razuite pt decor
Putin hrean ras
Mod de preparare:
Sfecla se da pe razatoare. Ceapa se toaca marunt si se adauga in bolul cu sfecla. Pentru sos se amesteca restul ingredientelor. La final punem sosul peste sfecla si ceapa si se amesteca bine. Se decoreaza cu migdale razuite sau cu orice alte nuci sau alune.
A iesit o salata super gustoasa si frumos colorata. Parca ma incarca cu energie doar cand ma uit la ea 🙂
No comments yet.