Vin sarbatorile, vin … 🙂 Da da, se apropie cu pasi marunti sarbatorile mult asteptate asa ca, ne pregatim din timp cu cadouri. In perioada aceasta care urmeaza avem mai multe zile de nastere(inclusiv a mea \:D/) printre prieteni si familie asa ca, urmeaza sa ne vizitam, sa ne bucuram si sa daruim. Si daca ati fost cuminti vine si Mosu’ (sau Mosii, ca-s 2). Ciocolata a fost mereu un cadou bine venit, mai ales pentru copii (si adulti pofticiosi) si tind sa cred ca daca este facuta in casa cu dragoste si daruire este si mai apreciata.
Am gasit aceasta reteta de ciocolata cu care sa ne rasfatam nu doar de sarbatori ci oricand poftim. Este foarte simpla si mult mai sanatoasa consider eu decat ceea ce gasim in comert.
Tip de rețetă
Desert
Pentru
18 praline
Timp de gătire
10 min
Ingrediente:
70 g unt de cacao
50 g cacao pudra
1-2 lg miere (sau mai multa, dupa gust)
Stafide, alune de padure, nuci(optional)
Mod de preparare:
Untul de cacao se topeste pe bain-marie in felul urmator: se pune untul intr-un bol de sticla termorezistent; bolul se pune deaspra unei oale cu apa fiarta astfel incat sa nu atinga fundul bolului apa; este foarte important sa nu ajunga stropi de apa in unt; se amesteca pana se topeste;
Se adauga pudra de cacao si se amesteca pana compozitia devine omogena;
Se adauga 1-2 lg de miere dupa gust si se amesteca bine; atentie la miere, sa nu fie zaharisita; pentru a fi siguri ca nu se separa compozitia va recomand sa incalziti intr-un pahar pe bain-marie mierea;
Se toarna cu o lingura ciocolata lichida in forme de silicon;
Daca dorim sa adaugam in interior alune sau stafide, se pune in forma de silicon o treime ciocolata, se adauga aluna sau ce dorim si apoi se umple restul formei cu ciocolata;
Se pune in frigider pentru aproximativ o ora la intarit.
Note:
Daca nu suntem mari amatori de ciocolata amaruie, ajuta foarte mult sa se puna in interior stafide – le indulceste;
Din aceasta compozitie mi-au rezultat 18 praline;
Este foarte important ca toate ustensilele cu care lucram sa fie uscate, altfel ciocolata se va separa;
Eu folosesc momentan pudra de cacao din comert dar, tind sa cred ca nu este raw; in magazinele naturiste gasiti pudra de cacao raw, ce-i drept, mai piperata la pret dar, s-ar putea sa merite;
Untul de cacao l-am cumparat de pe driedfruits.ro; au preturi mai accesibile ca in alte parti si calitate ok;
Formele de silicon le-am achizitionat de pe decorix.ro; saptamana trecuta au fost si la lidl la un pret mult mai bun, ce-i care ati fost inspirati sa cumparati, bravo!
Pofta buna!
Trebuie sa recunosc ca prima data nu mi-a iesit ciocolata, mi s-a separat. Nu aveam ustensile umede dar, mierea era putin zaharisita. Am improvizat imediat o alta reteta: batoane proteice cu gust de ciocolata. Au iesit super. Intr-o zi am sa va impartasesc si aceasta reteta. Pana atunci sa ne bucuram de aceste praline minunate(nu le laud degeaba, chiar sunt 😉 )
Acum nu mai ramane decat sa ambalam ciocolatelele si sa ne facem musafiri 🙂 Sursa: [elementsforlife.co.uk]
Eu am facut o alta reteta si dupa ce le scoteam de la rece , intr-un minut mi se topeau …. sper ca acestea sa reziste ! Va spun rezultatul cat de repede ! 😀
To provide the best experiences, we use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Functional
Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Am facut in seara asta cioco si in sfarsit mi-a iesit. Yey
Da, da. Aia era faza sigur. Ca numai acum nu mi s-a lasat mierea la fund.
Pai dupa ce am aruncat vreo 4 ture era si vremea sa ne prindem care era treaba. Data vitoare pun si alte bunatati in ea.
Bravo fetelor, ma bucur pentru voi….trebuie gustata…
super! ai incalzit putin mierea?
E bine de stiut. asa ma bucur ca iese reteta. e tare buna ciocolata asta si se face f repede. ne-am scos ;))
Eu abea astept sa incerc cu chilli 😀
Eu am facut o alta reteta si dupa ce le scoteam de la rece , intr-un minut mi se topeau …. sper ca acestea sa reziste ! Va spun rezultatul cat de repede ! 😀
Chiar asteptam