In primul si primul rand doresc sa urez tuturor Sarbatori Pascale fericite alaturi de cei dragi, pace in suflet, multa iubire si intelepciune. Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti.
Iepurasul este un vechi simbol german care provine de pe vremea festivalurilor pagane. El simbolizeaza fertilitatea, primavara. Cu ocazia Sarbatorilor Pascale “”iepurasul” aduce copiilor care au fost cuminti cadouri. Desi la mine in familie nu a existat acest obicei, m-am gandit sa va dau o idee de dulciuri sanatoase pentru cei care doresc sa ofere cadouri. Trebuie sa recunosc faptul ca eu am pregatit aceste surprize cu ocazia zilei femei dar, nu am apucat sa postez atunci. Dar nu-i nimic, cel putin am primit intre timp feedback de la prietenele mele cum ca ciocolatelele au fost bune 🙂
Aici gasiti reteta de baza pentru praline de ciocolata raw vegane.
Eu am pregatit 4 feluri de praline turnate in felurite forme:
1. Praline de ciocolata raw vegane cu ulei esential de menta
La reteta de baza am adaugat in compozitie aproximativ 15 picaturi de ulei esential de menta. Va sfatuiesc sa adaugati treptat si sa gustati. Mie mi-au placut mai mentolate.
2. Praline de ciocolata raw vegane cu ulei picant (Piripiri)
La reteta de baza am adaugat cateva picaturi de ulei picant. Eu am un ulei foarte picant primit din Portugalia, se numeste Piripiri. Se poate folosi orice alt ulei picant. Am incercat mai demult sa pun praf de chilli dar, nu a functionat pentru ca tot praful a ramas pe fundul vasului.
3. Praline de ciocolata raw vegane “Jurassic Park“
Pentru acestea am folosit strict reteta de baza si au iesit niste dinozauri tare simpatici.
4. Praline de ciocolata raw vegane cu fulgi de cocos
Dupa ce am turnat ciocolata in forme am presarat pe spatele lor fulgi de cocos. Se pot presara nuci, seminte macinate, goji sau ce doriti pentru a da culoare si gust deosebite.
Am confectionat din hartii colorate niste cutiute de cadouri foarte simpatice pe care am aplicat diverse brizbrizuri adunate de ici colo. Iata cat de simplu se poate realiza o cutie de cadouri:
Dupa putin lucru manual si muzica buna, iata ce mi-a iesit mie:
Pralinele pe bat le-am ambalat in celofan si le-am legat cate o fundita. Restul pralinelor le-am ambalat de asemenea in celofan si le-am introdus in cutiute.
Eu cred ca multa lume se bucura mai mult de un cadou facut chiar de tine, in care ai pus suflet, pasiune si ingrediente sanatoase decat de unul frumos colorat si ambalat, cumparat de la super-market. Pentru asta, desigur, trebuie sa ai timp si rabdare.
Va doresc mult spor la treaba celor care mai aveti pregatiri pentru duminica si inca o data va urez Sarbatori fericite si Hristos a inviat!
Sursa foto header: etsy.com
Tip de mâncare: Desert
No comments yet.