Am realizat pentru prima data aceasta reteta pentru o intalnire cu raw veganii din Cluj Napoca organizata de doamna Doina Oprea. Noua ne-a placut foarte mult si am primit multe feedback-uri pozitive de la cei care au gustat. A 2-a zi am mai facut 2 tavi cu painicile ce ne-au ramas si am invitat cativa prieteni la noi la degustat. Desi doar o parte din ei sunt obisnuiti cu mancarea raw vegana, toata lumea a fost incantata de acesta pizza. Desi timpul de preparare este mai lung si trebuie sa te gandesti din timp sa pui la deshidratat painici si hidratat nuci, merita facuta ocazional, mai ales daca aveti copilasi pofticiosi 🙂 Este deosebit de gustoasa si satioasa.
Tip de rețetă
Fel principal
Pentru
4-6 pers
Timp de gătire
2,5 h + 8 h hidratat nuci + deshidratat painici
Ingrediente blat:
500 ghrisca hidratata 8 ore
250 g nuci braziliene hidratate 8 ore
2/3 cana seminte de in
2-3 linguri tarate de psyllium
Apa
Mod de preparare blat:
Ingredientele se robotizeaza cu suficienta apa incat sa se poata intinde compozitia pe tava plata a deshidratorului. Mie mi-au rezultat din aceasta compozitie 4 tavi de deshidrator. Din 3 am facut pizza iar a 4-a am lasat-o asa si am mancat painicile rezultate cu pateu de masline.
Note – Se poate folosi pentru blat orice alta reteta de paine raw vegana. Eu recent am folosit paine din cereale si dovleac placintar si a iesit super gustos.
Ingrediente branza:
1 cana caju
3 lg fulgi drojdie inactiva
1 ceapa
Zeama de lamaie(dupa gust)
Sare de mare
Mod de preparare branza:
Se hidrateaza caju-ul 2-3 ore si apoi se blenduiesc toate ingredientele impreuna cu putina apa.
Ingrediente sos de rosii:
3 rosii
Cativa catei de usturoi (noua ne place cu mult usturoi)
Sare
Oregano
Busuioc
Mod de preparare sos de rosii:
Se blenduiesc toate ingredientele.
Ingrediente pizza:
Ciuperci champinion marinate
Brocoli marinat
Rosi cherry
Masline verzi umplute cu gogosari taiate felii
Masline kalamata
Ceapa verde
Note – Se pot folosi orice legume va plac, eu astea le-am avut acasa.
Mod de preparare pizza:
Se ung feliile de pizza cu crema de branza si sosul de rosii. Se aseaza legumele pe ea si se introduce la deshidrator unde se lasa vreo 2 ore.
To provide the best experiences, we use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Functional
Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Delicioasa, recunosc 😛
Ma bucur ca ti-a placut. Asta inseamna ca dragostea trece prin stomac ?;))
Foarte buna, am incercat-o, multumim de reteta!