La inceputurile mele raw vegane faceam multe pateuri din seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, caju si migdale. Mi se parea ca se apropie ca si gust si consistenta de pateurile de carne facute in casa sau din comert. Intre timp am aflat ca nu trebuie sa consumam atat de multe nuci si seminte(ele ar trebui sa fie aproximativ 10% din alimentatia noastra). Acum fac mult mai des pateuri din legume, mi se par mult mai usoare.
Acest pateu de masline imi place foarte mult deoarece nu contine nuci sau seminte si prin urmare se poate consuma cu paine fiind o combinatie buna. Se poate pregati acest pateu chiar si cand aveti invitati non vegani, cu siguranta o sa le placa(daca le plac si maslinele, evident).
De curand m-a intrebat nasa mea daca am idei ce ar putea sa-i puna copilului in sandwich la scoala sa manance, deoarce daca-i pune mancare in caserola rad copiii de el. Acest pateu mi-a venit atunci in minte ca si idee.
Sursa: retete-vegane.blogspot.com
Tip de mâncare: Aperitiv
E BUN CU CONDITIA CA SA FIE CONSUMAT PE LOC. AVOCADO SE OXIDEAZA IMEDIAT.
da, asa este. noi facem cat mancam la o masa 🙂