Inghetata de banane este absolut delicoasa, se pregateste super simplu si se poate combina cu diverse fructe si arome. Bananele congelate si apoi blenduite au consistenta foarte asemanatoare cu cea a inghetatei. Din cate stiu si pepenele galben are aceeasi proprietate(inca nu am incercat dar, urmeaza).
Fiind sezonul capsunilor, eu am amestecat capsuni proaspete cu inghetata de banane. Capsunile se pot si ele congela si apoi blendui, obtinandu-se inghetata de culoare roz.
Tip de rețetă
Desert
Pentru
4 pers
Timp de gătire
10 min + 2 h la congelator
Inghetata de banane raw vegana cu capsuni
Ingrediente:
4 banane
500 g capsuni
Mod de preparare:
Bananele se curata, se taie rondele, se introduc intr-o punga de plastic si se baga la congelator pentru 2 ore. Apoi se blenduiesc pana rezulta o compozitie cremoasa, omogena, asemanatoare inghetatei.
Capsunile se taie felii.
Se aseaza in cupe de inghetata in straturi capsunile si inghetata.
Note: Eu am decorat cu ciocolata raw vegana si scortisoara. Iata reteta de ciocolata raw vegana pe care am folosit-o.
Corina, arata, suna si sunt convins ca e foarte delicioasa. Multumesc!