Chipsuri de spanac

Desi nu este un obicei sanatos sa ciugulesti la film, noua ne place sa rontaim cate ceva. Pentru ca stim cu totii ca chipsurile din comert sunt pline de E-uri si de toxine, caut retete sanatoase si usor de realizat acasa. Chipsurile de spanac sunt o varianta:

Tip de rețetă
Gustare
Pentru
2 pers
Timp de gătire
10 min + 3 h deshidratare

Chipsuri de spanacIngrediente:

  • 500 g spanac
  • 6 lg fulgi de drojdie inactiva
  • 1 lg boia de ardei dulce
  • 1 lg usturoi granulat
  • Sare, piper si boia de ardei iute dupa gust
  • 100 ml apa

Mod de preparare:

  • Se rup coditele de la frunzele de spanac si se spala;
  • Se amesteca apa cu condimentele;
  • Se pune spanacul intr-o oala mai mare, se adauga apa condimentata, se pune un capac si se scutura pana se amesteca bine ingredientele cu spanacul;
  • Se imprastie spanacul pe tavile deshidratorului si se lasa la deshidratat cateva ore (eu le-am deshidratat aproximativ 4 ore, pana au devenit crocante);
  • Se consuma imediat.

Note: am observat ca daca nu le-am consumat imediat dupa ce le-am scos din deshidrator, au absorbit umezeala din aer si s-au inmuiat putin, nu au mai fost atat de crocante. Pentru a-si reveni le-am mai pus cateva minute in deshidrator.

Pofta buna!


Sursa de inspiratie reteta: mamainthekitchen.com


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.