Chipsuri de spanac

Distribuie:

Desi nu este un obicei sanatos sa ciugulesti la film, noua ne place sa rontaim cate ceva. Pentru ca stim cu totii ca chipsurile din comert sunt pline de E-uri si de toxine, caut retete sanatoase si usor de realizat acasa. Chipsurile de spanac sunt o varianta:

Tip de rețetă
Gustare
Pentru
2 pers
Timp de gătire
10 min + 3 h deshidratare

Chipsuri de spanacIngrediente:

  • 500 g spanac
  • 6 lg fulgi de drojdie inactiva
  • 1 lg boia de ardei dulce
  • 1 lg usturoi granulat
  • Sare, piper si boia de ardei iute dupa gust
  • 100 ml apa

Mod de preparare:

  • Se rup coditele de la frunzele de spanac si se spala;
  • Se amesteca apa cu condimentele;
  • Se pune spanacul intr-o oala mai mare, se adauga apa condimentata, se pune un capac si se scutura pana se amesteca bine ingredientele cu spanacul;
  • Se imprastie spanacul pe tavile deshidratorului si se lasa la deshidratat cateva ore (eu le-am deshidratat aproximativ 4 ore, pana au devenit crocante);
  • Se consuma imediat.

Note: am observat ca daca nu le-am consumat imediat dupa ce le-am scos din deshidrator, au absorbit umezeala din aer si s-au inmuiat putin, nu au mai fost atat de crocante. Pentru a-si reveni le-am mai pus cateva minute in deshidrator.

Pofta buna!


Sursa de inspiratie reteta: mamainthekitchen.com


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

Distribuie:

, , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply