Tanjesti dupa budinca de cacao din copilarie dar, stii ca este nesanatoasa si nu stii cu ce sa o inlocuiesti?
Ai nevoie de 2 “pere aligator”. Daca nu stii despre ce vorbesc, este vorba despre avocado. I se mai spune asa datorita pielii si formei sale.
Multa lume se teme sa puna avocado in deserturi dar, datorita texturii sale fine se poate adauga aproape in orice, fara a-i schimba gustul. Deoarece avocado are grasimi bune pentru organism, vitamine si minerale, este un aliment foarte important in alimentatia raw vegana.
Iata o reteta de budinca de cacao simpla, sanatoasa si delicioasa, ca la mama acasa (na, ca am facut si rime) 🙂
Ingrediente:
- 2 avocado bine copti
- 1 lgt scortisoara
- 5 lg cacao
- 5 lg miere
- 2-3 lg ulei de cocos
- Un vf de cutit de sare
- Continutul unei pastai de vanilie(optional)
- 300 ml apa
Mod de preparare:
- Se taie avocado in 2 cu un cutit, se scoate samburele si se scobeste cu o lingura continutul sau;
- Se adauga in blender avocado si restul ingredientelor;
- Se blenduieste pana se obtine o compozitie omogena
- Se toarna in pahare sau forme de budinca;
- Se poate orna cu miez de nuca proaspata(sau hidratata), frunze de menta, fulgi de cocos, etc.
- Se da la frigider sau se consuma imediat.
Note: va recomand sa puneti apa, mierea si cacao treptat si sa gustati, deoarece marimea avocado-ului poate sa difere. De asemenea, se poate adauga mai multa apa daca blenderul are nevoie(oricum la frigider compozitia se va mai intari)
Pofta buna!
super faina.o testez.
Extraordinar de gustoasa!! Imi place!
Si noua ne place tare mult. de curand am incercat sa amestec in compozitie si banana. este si mai delicioasa 🙂
sa imi spui cum ti-a iesit 🙂