Restabilirea funcţiei normale a glandelor endocrine cu ajutorul muzicii

 

Motto: „Muzica şi activităţile muzicale transformă starea normală a conştiinţei.” (Edgar Cayce)

Dintre toate simţurile, auzul este cel mai aproape de conştiinţă. El ne poate reconecta foarte rapid cu fiinţa noastră profundă şi ne poate armoniza şi reechilibra.

ChakraChartFiecare din cele 7 note muzicale reprezintă de fapt o anumită frecvenţă. De exemplu, nota LA (A4) are frecvenţa de 440 Hz şi pe ea este acordat diapazonul. La fel, structurile noastre energetice (de exemplu, cele 12 meridiane principale din acupunctură, sau cei 7 centri de forţă chakra) vibrează şi ele pe anumite frecvenţe.

Organele corpului nostru emit un anumit tip de vibraţie, cu o frecvenţă particulară nouă, care semnifică o stare de sănătate sau de boală. Pe acest principiu s-au construit şi aparatele de biorezonanţă, care măsoară aceste „frecvenţe” ale organelor şi le compară cu etaloanele, cu frecvenţele care înseamnă stare de sănătate sau boală.

Între notele muzicale şi centrii energetici există anumite corespondenţe, în sensul că anumite frecvenţe reechilibrează nişte zone precise din corp.

Să presupunem acum că avem un dezechilibru, de exemplu la nivel tiroidian. El poate fi obiectivat fizic, adicăm putem avea valori modificate la măsurarea nivelului de hormoni tiroidieni sau se pot vizualiza aspecte anormale la echografia tiroidei. Sau poate să fie resimţit doar ca un disconfort gen senzaţie vagă de „strângere de gât”, dificultate la înghiţire şi doar atât, iar restul analizelor să fie normale.

TiroidaUn aparat de biorezonanţă ne poate obiectiva acest dezechilibru, atât în cazul afecţiunilor fizice, cât şi în cazul dezechilibrelor care deocamdată nu apar la investigaţiile paraclinice uzuale (analize de sânge, echografie, computer tomograf).

Pentru revenirea la starea de sănătate trebuie să ne armonizăm zona cu probleme, iar aceasta se poate face acţionând la nivelul tiroidei prin diferite mijloace.

  • Unul din mijloace poate fi folosirea plantelor medicinale cunoscute ca acţionând asupra tiroidei.
  • O altă modalitate simplă este folosirea sunetelor şi a frecvenţelor care reechilibrează centrul energetic de la nivelul gâtului, Vishuddha Chakra, care controlează activitatea tiroidei.

Dacă în cazul tiroidei lucrurile stau ceva mai simplu, adică există multe remedii care pot influenţa activitatea acestei glande, în schimb, în alte situaţii este greu de intervenit. Este, de exemplu, cazul adenoamelor hipofizare sau suprarenaliene (tumori situate la nivelul acestor glande, tumori care se pot însoţi şi de secreţii hormonale crescute). Aceste adenoame se pot trata în medicina alopată, cu medicamente sau chirurgical – cu riscurile de rigoare, şi cu posibilităţi de recidivă.

O soluţie mai blândă şi lipsită de riscuri o poate reprezenta în aceste situaţii muzicoterapia de reechilibrare cu frecvenţe care acţionează precis asupra glandei endocrine afectate. Astfel, o colegă medic specialist a apelat la muzicoterapie pentru un caz cu adenom hipofizar care secreta prolactină (valori foarte mari) şi care evolua foarte fluctuant sub tratament alopat. În schimb, prin reechilibrarea realizată de muzicoterapie, treptat pacienta s-a relaxat, prolactina a revenit spre valorile normale, toate simptomele au dispărut şi adenomul nu a mai pus probleme.

muzicoterapieBineînțeles că nu doar problemele glandelor endocrine pot beneficia de ajutorul muzicoterapiei, ci și multe alte afecțiuni la care nu există deocamdată nici un tratament eficient.

Spre deosebire de medicina alopată, care privește pacientul ca o entitate în care s-a „defectat” ceva care trebuie „reparat”, medicina blândă, holistică, ce cuprinde și metodele specifice muzicoterapiei, urmărește în primul rând readucerea entității pe un nivel general de echilibru și armonie, nivel în care „defectul” reprezentat de boală poate uneori să devină minor, insesizabil, autoreglabil. Aceasta este de fapt „homeostazia” ființei umane, starea în care ea se află într-un echilibru deplin, în mijlocul tuturor contrariilor, și nu mai este afectată de nici un fel de exces dureros sau de vreo lipsă.

Sursa: steaua-divina.ro


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , ,

One Response to Restabilirea funcţiei normale a glandelor endocrine cu ajutorul muzicii

  1. arakelian 8 January 2016 at 1:25 am #

    adica muzicienii sunt cei mai sanatosi

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.