Polonia devine a 14-a națiune europeană care a decis interzicerea OMG (organismelor modificate genetic)

Cracovia - Polonia - S-a opus cultivarii produselor modificate geneticPolonia se alatura altor 13 natiuni in lupta contra organismelor modificate genetic in excluderea culturilor controversate Monsanto. Anuntul a venit din partea Informacyjna Agencja Radiowa (IAR) – o agentie de presa care lucreaza cu Polskie Radio din Polonia, potrivit comunicatului de presa publicat de acestia.

In acest moment, Polonia se angajeaza in stoparea cresterii folosirii OMG-urilor, cu accent in special asupra porumbului modificat genetic de care numeroase tari se tem ca le vor contamina propriile culturi daca se permite extinderea acestuia.

Timp de zeci de ani, opozita fata de alimentele modificate genetic a fost destul de transanta in Europa, fapt ce a dus la proteste in masa, inclusiv participarea pe scara larga la protestul din luna martie impotriva Monsanto.

Polonia devine a 14-a natiune care nu sta deoparte

Anuntul a fost mentionat ca urmare a liberei circulatiei OMG-urilor, dar nu este neparat o surpriza avand in vedere situatia din intreaga Europa. Polonia este acum a 14-a națiune care interzice folosirea OMG-urilor, alaturi de tari precum, Slovenia, Serbia, Croatia, Letonia, Italia, Germania, Scotia, Tara Galilor, Lituania, Austria, Irlanda, Franta, si Grecia. Oare Romania cand urmeaza sa intre in aceasta lista?

Data la care se anunta decizia finala de interzicere a OMG-urilor pentru tarile europene ramase, este octombrie 03. Poporul polonez s-a opus de multa vreme utilizarii de OMG-uri, si iata ca nemultumirea populatiei si-a spus cuvantul la inceputul acestui an, cand fermierii polonezi au protestat in strada, acestia chiar luandu-si tractoarele pentru a bloca autostrazile. In acest mod ei au dorit sa transmita un mesaj despre influentele straine care isi pun amprenta asupra propriilor industrii, aratandu-si astfel dezaprobarea fata de culturile OMG.

Polonia este deja printre numeroasele natiuni europene care interzic folosirea OMG-urilor, dar acest anunț devine unul oficial in sensul ca nu vor mai fi premise cresterea culturilor modificate genetic Monsanto.

Sursa: march-against-monsanto.com


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , ,

One Response to Polonia devine a 14-a națiune europeană care a decis interzicerea OMG (organismelor modificate genetic)

  1. moise viorica 13 October 2015 at 9:18 pm #

    ARTICOLE F INTERESANTE !!MULTUMESC !!DUMNEZEU SA NE BINECUV.O SEARA MINUNATA !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.