Kundalini, de la osul sacru la glanda pineala
Kundalini este puterea divină primordială din interiorul nostru, care, de obicei, este latentă (nemanifestată). Sediul ei este osul triunghiular de la baza coloanei vertebrale, numit osul sacru (Hieron Osteon). Grecii antici, care i-au dat aceasta denumire, i-au atribuit o semnificaţie deosebită, deoarece acest os ardea cel mai greu la incinerarea corpului. De asemenea, egiptenii acordau o mare importanţă osului sacru, ca fiind lăcaşul unei forţe supranaturale.
În Vest, osul sacru este simbolizat prin semnul Vărsătorului şi prin Sfântul Graal, recipientul apei vieţii. Kundalini (inseamna “spirala”, în limba sanscrită), apare încolăcită precum un şarpe şi de aceea i se mai spune Puterea Şarpelui. Ea a fost descrisă amănunţit în Upanişade.
Conştientizarea energiei Kundalini în fiinţa umană era considerată de către marii înţelepţi ai antichităţii drept cunoaşterea supremă. Această cunoaştere subtilă era rezervată numai celor care atingeau un înalt grad de puritate şi sfinţenie. Cel care avea acces la această cunoaştere se numea Maestru (guru/învăţător spiritual). Acesta, la rândul său, o transmitea în mod direct unui discipol (aspirant la adevărul absolut).
Există șapte chakre în corpurile noastre și glanda pineală are legătură cu cea de-a șaptea chakră (a şasea are legătură cu glanda pituitară). Toate chakrele trebuie să fie echilibrate pentru o performanță optimă a corpului și a minții. Activarea glandei pineale va ajuta la activarea şi dezvoltarea celui de-al treilea ochi să ajungă la potențialul său, care include clarviziunea, abilitățile psihice, imaginația și visele.
În afară de creșterea conștientizării psihice, activarea glandei pineale va ajuta glanda pituitară, pentru a acționa ca o poartă stelară, care poate vedea dincolo de spațiu și timp. De asemenea acționează ca o legătură între lumea fizică și lumea spirituală.
Cel de-al treilea ochi, amintirea ochiului divin
Unii cercetatori considera ca anumite credinte si traditii din Orient sint amintirea unor stramosi ai umanitatii (zei) nepaminteni (extraterestri). Potrivit legendelor care au ajuns pina in zilele noastre, ochiul care vede tot le daruia acestora niste capacitati uimitoare: hipnoza si clarviziunea, telepatia si telekinezia, capacitatea de a obtine cunostinte fara intermediar de la ratiunea cosmica superioara, de a cunoaste trecutul si viitorul si chiar de a actiona asupra gravitatiei.
Amintirea ochiului divin si dorinta de a dobindi puternice capacitati psihice a rezistat in Orient pina in zilele noastre: este suficient daca aducem in discutie aici punctul din fruntea femeilor indiene, numit “bindi” si care in sanscrita inseamna “picatura” sau “punct” .
Yoghinii care isi deschid in sine acest ochi spiritual pot observa unele evenimente care au loc la distante uriase si in orice perioada de timp: trecut, prezent sau viitor. In India, asemenea persoane sint numite Trikala jna, adica Cei care cunosc trei timpuri.
Al treilea ochi la reptile
Exista diferite pareri cu referire la faptul ca reptilele ar avea un al treilea ochi. Argumentul unor cercetatori este ca la fiintele vii, cel de-al treilea ochi nu este chiar o raritate. Cel mai des, acesta se gaseste la reptile, in special la serpi si sopirle. La aceste animale acesta este reprezentat de un ochi pe ceafa, pentru care exista in craniu chiar un orificiu usor de observat.
Cel de-al treilea ochi al reptilelor este acoperit cu o piele semitransparenta, ceea ce i-a determinat pe cercetatori sa presupuna ca ochiul respectiv lucreaza nu numai in spectrul luminat. Enigma a fost dezlegata mai tirziu: s-a dovedit ca acest organ este foarte sensibil la spectrul milimetric al razelor, chiar si la cimpul magnetic.
Se presupune de asemenea ca al treilea ochi percepe ultrasunetele si infrasunetele. Acest lucru le face pe reptile sa fie niste prevazatori extraordinari ai cataclismelor naturale: cutremure, eruptii vulcanice si chiar furtuni magnetice. Aceste fiinte pot prevedea ceea ce se intimpla si datorita proprietatilor deosebite ale celui de-al treilea ochi – de a percepe informatii subtile despre viitor din cimpul informational al planetei.
Al treilea ochi la oameni
Unii dintre primii oameni care, in anii ’80 ai secolului al XIX-lea, au crezut in legendele indiene despre cel de-al treilea ochi au fost cercetatorii englezi si germani. Ei si continuatorii lor au emis o ipoteza despre prezenta la oameni a celui de-al treilea ochi, la fel ca la reptile. Singura diferenta, dupa parerea lor, este ca o data cu trecerea timpului ochiul a fost inchis in interiorul craniului. In zilele noastre, aceasta idee a dus sa se emita ipoteza ca acest organ enigmatic este tocmai epifiza.
Trezirea glandei pineale are efecte extraordinare asupra expandării conştiinţei şi deschide accesul la toate cunoştiinţele universale. Această glandă se activează după ce nu mai este bombardată de fotonii trimişi de ochi, deci în prezenţa întunericului. Ea emite apoi melatonină, o substanţă care calmează sistemul nervos, înainte de culcare
Simbolism
Vechile culturi se pare că aveau un respect deosebit pentru glanda pineala (al treilea ochi), căci o întâlnim în nenumărate texte, picturi şi monumente.
- Sumerienii au făcut desene oamenilor Anunaki, care aveau în vârful coifurilor această formă, de con de brad.
- Osiris, zeul lumii subterane, din mitologia Egipteană, este prezentat arătând cum energia kundalini se urcă spre glanda pineala, punctul de întâlnire al tuturor energiilor.
- Zeul babilonian Thamus tine în mâna sa un con de brad.
- Regele Tutankhanom are simbolul sarpelui kundalini pe masca funerara.
- În Hinduism, zeiţa distrugerii si daramarii Vechiului pentru a purifica calea Noului., Shiva are părul coafat ca un con, având încolăcit în jurul gâtului un şarpe şi desenul celui de al 3 lea ochi, în mijlocul frunţii.
- Zeul vinului, Bachus, este reprezentat ţinând în mână un sceptru ce are în vârf un con. Denumirea de “alcool” (denumit si spirt) are origine comuna cu cuvantul “spirit”, lucru deloc intamplator, deoarece consumul de alcool determina perceptia deformata a realitatii, deschiderea glandei pineale si respective schimbarea nivelului de constiinta.
- Dionisus (Dinoysos) portarul lumii de dincolo, are în vârful lăncii tot un con.
- În piaţa Vaticanului, în zona denumită Curtea Conului, cea mai mare statuie are forma unui con de brad. Lângă ea se află un sarcofag deschis, asemenea celui din Camera Regilor din marea piramidă. Se ştie că acesta este simbolul dispariţiei morţii şi a tranziţiei către viaţa spirituală.
- Însuşi Papa de la Roma are în vârful sceptrului său, bineînţeles un con de brad
Simbolismul din Biblie, referitor la semnul fiarei, situat pe frunte (punctul negru), reprezintă situaţia când eşti prizonier în lumea materială, fără a avea acces la cea spirituală, adică trăieşti în întuneric, cum este cazul majorităţii oamenilor de pe Pământ.
Tot in Biblie se spune in Matei 6:22 “Luminătorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tău curat, tot trupul tău va fi luminat”, pe care oamenii de stiinta il interpreteaza ca un indemn la purificarea ochiului divin, al glandei pineale, pentru a avea un acces crescut la spiritualitate.
Glanda pineala este strins legata de functiile sexuale
Idea că epifiza este al treilea ochi raspunde la inca o enigma: de ce la sedintele lor de previziuni, magii din antichitate chemau copii si fecioare. Este vorba despre faptul (astazi demonstrat) ca glanda pineala este legata direct de functiile sexuale, iar abstinenta sexuala o actioneaza puternic.
Urmind o logica simpla, se poate presupune ca la copiii care nu au atins maturitatea sexuala principala putere a epifizei vrind-nevrind se indreapta nu catre sfera sexuala, ci catre cea spirituala. Nu este intimplator nici faptul ca oamenii care tind catre comuniunea cu Dumnezeu devin abstinenti. In acest fel, ei actioneaza capacitatea speciala a acestei glande.
Includ in articol si un scurt film cu diverse reprezentatii simbolistice ale glandei pineale. Va sugerez sa il urmariti evitand aspectul conspirativ.
http://www.youtube.com/watch?v=7EfHZ5Un1bg
Bun articolul. Mulţumim. Necesită doar o mică corectură – Shiva, zeul hindus al distrugerii…eu zic, zeul mişcării…este bărbat, nu femeie. Soţia lui este Kali, zeiţa timpului, sau Shakti, Durga, Parvati, etc….hinduşii folosesc mai multe nume pentru a desemna aceaşi entitate spirituală…..dar se referă la arhetipul ce reprezintă condiţiile de manifestare a Conştiinţei. Shiva – mişcare şi Kali – timp, dar asta presupune şi asumarea asctului distructiv pe care îl produc, ca şi condiţie pentru curgerea vieţii.
Multumesc Oxana pentru corectura.