Cum să fii sănătos

sRezoluțiile tale pentru noul an implică și un stil de viață mai sănătos și mai curat?

Începutul noului an este o perioadă foarte populară pentru rezoluții pentru sănătate. Una dintre cele mai comune schimbări este detoxificarea, un mod grozav de a-ți începe noul an, însă detoxificarea nu ar trebui să se oprească aici. Trăim într-o lume toxică, dar din fericire avem acces la alimente organice, filtre de apă, îmbrăcăminte fără toxine și purificatori de aer. Orice pas înspre o viață fără toxine este un pas în direcția bună!

Detoxificarea se referă la capacitatea corpului de a se curăța de toxinele și chimicalele nocive. În loc de detoxificare o dată sau de două ori pe an, este recomandat să ne detoxificăm în mod activ corpul în fiecare zi. Asta nu însemnă să trăim doar din suc verde de azi înainte, ci există multe alte metode diferite.

migrene8 semne care indică nevoia de detoxificare

  • Oboseală
  • Probleme digestive precum constipația
  • Migrene, dureri de cap
  • Dezechilibre hormonale, infertilitate
  • Anxietate, depresie, schimbări ale dispoziției
  • Dificultăți de concentrare
  • Oboseală cronică, fibromialgie, boli autoimune sau cancer
  • Dureri musculare sau de articulații

Prevenția

Ținerea toxinelor departe de corp este primul pas pentru detoxificare. Cea mai bună metodă de curățare zilnică a corpului este să te gândești la ce mâncare alegi să mănânci, la apa pe care o bei și o absorbi și la aerul pe care îl respiri. O modalitate grozavă pentru a începe în forță detoxificarea este consultarea unui specialist în domeniul nutriției sănătoase.

1. Mâncarea

Alimentele bogate în nutrienți cum ar fi fructele proaspete, legumele și proteinele de calitate superioară conțin vitamine și minerale care ajută la vindecarea intestinelor și la întărirea sistemului imunitar. Alimentele toxice sunt cele care conțin alcool, zahăr, cofeină, gluten și lactatele. Deși aceste tipuri de alimente nu sunt dăunătoare dacă sunt consumate cu moderație, pot avea efecte dezastruoase asupra intestinului și a sănătății în general când sunt consumate în exces.

nutritiaConsumul unor cantități mari din aceste produse duce la slăbirea sistemului imunitar și crește riscul inflamațiilor. Dacă ai o dietă bogată în ton sau alte tipuri de pești care conțin mercur, ar fi bine să reduci consumul sau să le eviți întrucât riști să îți expui corpul la toxine suplimentare, cum ar fi metalele grele. Cei mai buni pași pentru a elimina toxinele din dietă sunt:

  • evitarea alimentelor ambalate
  • alegerea alimentelor întregi (fructe, legume și proteine de origine animală de calitate)
  • evitarea alimentelor care pot provoca alergii (ca de exemplu lactate și gluten)
  • evitarea alimentelor modificate genetic (porumb, soia și uleiul de rapiță)
  • consumul de alimente organice de câte ori este posibil
  • evitarea peștilor care conțin mercur (ton, pește-spadă, somon)

2. Apa

apaApa este esențială pentru sănătatea optimă. Fiecare celulă din corp are nevoie de apă pentru a funcționa cum trebuie, ceea ce transformă hidratarea într-un pas esențial pentru detoxificare. Întrucât mai mult de jumătate din corp reprezintă apă, este importantă să fim atenți la calitatea apei pe care o consumăm, atât pentru băut, cât și pentru spălat. Absorbim apă intern când o bem, dar și prin piele.

Întrucât deșeurile de plastic care rămân în urma sticlelor de plastic sunt dăunătoare mediului, este bine să bem doar din sticle de sticlă. În afară de reziduurile lăsate în urmă, plasticul conține o toxină numită Bisfenol A, care a fost demonstrat că imită estrogenul și alți hormoni din corp. Consumul de apă filtrată este de asemenea o metodă bună de a economisi bani în timp ce evităm Bisfenolul și păstrăm și mediul curat.

aer3. Aerul

Calitatea aerului pe care îl respirăm este de asemenea un factor signifiant pentru o sănătate optimă. Agenția pentru Protecția Mediului din Statele Unite (EPA) avertizează că poluarea aerului din interior poate fi chiar si de 2-5 ori, uneori chiar și de 100 de ori mai mare decât nivelul de poluare de afară, dar putem să ne protejăm mediul de acasă sau de la serviciu cu un filtru de aer.

 Cum se face detoxificarea

1. Ai grijă de ficat

Ficatul este principalul organ responsabil cu detoxificarea întregului corp. Suplimente precum acidul alfa-lipoic și silimarina ajută ficatul în lupta sa cu toxinele. Antoxidanți precum acizii de tip omega-3, glutation, resveratrol și n-acetil-cisteina sprijină ficatul în eliminarea chimicalelor și a toxinelor nedorite din corp.

ficat2. Elimină toxinele

După ce ficatul filtrează toxinele din sânge, le trimite pentru a fi eliminate din organism în diverse moduri. Corpul se curăță de toxine prin urină, fecale și transpirație.

3. Hidratează-te

Pentru a elimina cu succes toxinele, cel mai bine este să te menții hidratat și să bei multă apă pe tot parcursul zilei. Deși este inconvenabil faptul că vei merge la toaletă des, o să îți ajuți în mod activ corpul să elimine toxinele și astfel îți vei îmbunătăți sistemul imunitar.

4. Încearcă să ai măcar un scaun pe zi

Acest lucru asigură eliminarea toxinelor din organism. Dacă nu reușești să ai măcar un scaun pe zi, este un semn clar de la intestin că ceva nu funcționează cum trebuie. Când constipația devine cronică, este bine să iei citrat de magneziu, vitamina C și fibră.

5.Transpirația

Încă o metodă de a-ți ajuta corpul să se detoxifieze este sauna cu infraroșu. Acest tip de saună ajută corpul să elimine un număr mare de tipuri de toxine, cum ar fi mercurul și chimicalele din mediu. Dacă nu ești obișnuit cu saunele cu infraroșu, recomandarea este să se înceapă cu ședințe de câte 4 minute la temperatura de 70-80 grade Celsius și ușor ședința să ajungă la câte 15-30 de minute. Dacă nu ai acces la o saună cu infraroșu dar ai la una normală, o ședință de câte 10-20 de minute la o temperatură de 80-90 de grade are același efect.

sauna

Sursa: mindbodygreen.com
Traducere: Srebrov Simona


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.