America ar putea rezolva problema oamenilor fără adăpost în doar un an cu aceasta metoda

Case din peturiDacă America ar fi într-adevăr interesată să rezolve problema oamenilor străzii, aici este o idee care ar funcționa. Iar titlul se referă la faptul că în 2011 numărul caselor nelocuite era de cinci ori mai mare decât numărul familiilor fără adăpost, potrivit Amnesty International.

Oricum, să presupunem că problema oamenilor străzii din America s-ar datora faptului că nu există suficiente case. Atunci, următoarea idee ar funcționa.

Știați că se pot construi case din sticle de plastic? Umplând PET-urile cu nisip și lipindu-le împreună cu noroi sau ciment, pereții astfel creați sunt chiar antiglonț, neinflamabili și vor asigura o temperatură înăuntru de 18 grade Celsius. Și nu e ca și cum n-ar exista suficiente PET-uri. Aici aveți niște statistici de pe treehugger.com:

  • “În Statele Unite se folosesc 129.6 milioane de sticle de plastic pe zi, care înseamnă 47.3 miliarde de sticle de plastic pe an. Aproximativ 80% din aceste PET-uri ajung în depozitele de deșeuri!”
  • Pentru a construi o casă de 110 metri pătrați cu două dormitoare sunt necesare 14.000 de PET-uri.
  • Statele Unite aruncă la gunoi suficiente sticle de plastic pentru a construi 9.257 astfel de case pe zi! Asta înseamnă mai mult de 3.35 milioane de case, adică atâtea cât pentru toți oamenii fără adăpost din America.

Mulți locuitori din țări din lumea a treia au început să construiască astfel de case din sticle de plastic, din Asia până în Africa. Poate că acest obicei va prinde și în America și toate aceste PET-uri nu vor mai ajunge în depozite de deșeuri. N-ar fi o soluție mai bună să fie folosite pentru construcția caselor?

Sursa: themindunleashed.org
Traducere: Srebrov Simona


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.