Contrar credinţei populare, mega-dozele de vitamina C nu sunt cel mai bun mod de a trece mai uşor peste o răceală. Suplimentarea cu vitamina C susţine sistemul imunitar, dar la unii oameni, nu are acest efect, la aceştia din urmă boala nu se ameliorează odată cu ingerarea unei mari cantităţi de vitamina C.
În conformitate cu revizuirea făcută de Cochrane a 30 de studii clinice randomizate, care implică peste 11000 de adulţi, pentru populaţie, în general, suplimentarea cantităţii de vitamina C nu reduce incidenţa răcelilor sau infecţiilor tractului respirator superior la majoritatea adulţilor.
Cu toate acestea, pentru persoanele sub stres extrem, sau care nu consumă o cantitate adecvată de fructe şi legume, suplimentarea pare să ofere unele beneficii de protecţie şi reduce riscul de răceli.
Cu privire la revizuirea făcută, s-a constatat că odată ce apar simptomele de răceală, dozele terapeutice de vitamina C, nu vor avea efect asupra duratei şi gravităţii bolii. (Unele companii, precum Airborne, ce au făcut publicitate falsă produselor pe bază de vitamina C, că pot prevenii şi vindeca răceala, au fost date în judecată pentru fals în declaraţii.)
Din moment ce răcelile sunt cauzate de virusuri, antibioticele care luptă împotriva bacteriilor nu vor avea niciun efect.
Remediile naturale pot ajuta organismul să lupte cu simptomele de răceală şi gripă:
1. Zincul
Zincul este un mineral esenţial care joacă un rol important în imunitate. Cei care evita carnea, în special, pot suferi de deficit de zinc. Doza zilnică recomandată (DZR) este de 15 mg / zi. Studiile arată că consumul de zinc în doze corespunzătoare, sau suplimentarea acestuia, nu numai că previne apariţia răcelii şi gripei, dar, de asemenea, reduce durata ei la o zi sau mai mult, dacă sunt luate la debutul simptomelor. Zincul este considerat în prezent cel mai eficient remediu împotriva răcelii.
Unele alimente care conţin zinc sunt stridiile, crabii, seminţele de dovleac, seminţele de susan, seminţele de floarea soarelui, mugurii de pin, caju, fasolea neagră şi ciupercile shiitake.
2.Extractul de soc
Sucul de soc negru poate inhiba dezvoltarea virusurilor gripale şi scurtează durata simptomelor, determină creşterea nivelurilor de anticorpi împotriva virusurilor. Acesta ajută la reducerea inflamaţiei sinusurilor şi reduce congestia nazală. Socul poate fi luat ca un lichid, sirop sau tinctura, precum şi sub formă de pastile sau capsule.
3. Ghimbirul
Studiile au arătat că ghimbirul proaspăt luptă eficient împotriva virusurilor respiratorii. Studiile pe ghimbir sub formă de pulbere nu au avut aceleaşi rezultate, deci consumaţi ghimbir în dieta dvs. sau sub formă de ceaiuri.
Pentru a vă îmbunătăţii imunitatea puteţi consuma un ceai simplu obţinut prin turnarea de apa clocotita peste câteva felii de ghimbir proaspăt lăsat la infuzat cca. 10 min.
Sursa: mindbodygreen.com
Foto: Shutterstock.com
No comments yet.