Vindecarea cancerului în trei săptămâni cu “medicamentele” lui Dumnezeu

Distribuie:

LimfaCorpul fizic e format din trei părţi principale: celule şi două lichide (sânge şi limfă). Sângele alimentează cu ”hrană” toate celulele din corpul nostru, iar limfa preia toxinele rezultate în urma simplei funcţionări a celulelor şi le duce la organele de detoxifiere (piele, ficat, rinichi), pentru a le scoate din corp. Un nou-născut, pentru a creşte, are nevoie de două lucruri vitale: să fie hrănit şi să i se schimbe scutecele. Exact la fel e şi cu celulele noastre.
Celulele au nevoie de hrană (prin sânge) şi de detoxifiere (prin limfă). Limfa, lichidul acesta “uleios” şi mai vâscos decât sângele, care preia toxinele din celule, are o problemă: este staţionar în corpul nostru, nu este împins/pompat – asemenea sângelui de către inimă, iar pentru a-l mişca, este nevoie de mişcare fizică, mişcarea muşchilor îl pune în mişcare. Acesta este motivul pentru care transpir imediat ce încep să alerg, de exemplu. Sistemul limfatic începe să se mişte, toxinele sunt duse la cel mai mare organ de detoxifiere, pielea, şi aceasta le elimină foarte uşor.

Sângele are un ph de 7,35 – 7,45și pentru a exista viață, în aproximativ patru minute, corpul trebuie să ridice valoarea ph-ului intre aceste valori marginale, indiferent de situatie. Fructele şi legumele consumate în stare crudă acidifică sângele foarte puţin. Aceleaşi legume, însă, gătite induc o aciditate mai mare sângelui nostru, iar preparate altfel decât prin fierbere şi coacere, îl acidifică şi mai mult. Proteina animală induce o aciditate şi mai mare. Alimentele superprocesate şi rafinate (bomboane, dulciuri, sucuri acidulate, cafea) induc sângelui o aciditate extrem de mare.

Cum spuneam, sângele are la dispoziţie patru minute să ajungă la un ph de 7,35; dacă are puţină aciditate de neutralizat, acesta va folosi baze din corpul nostru (calciu şi magneziu luate direct din oase şi dinţi), aceasta ducând în timp la slăbirea densităţii osoase. Problema mai mare e când aciditatea este foarte mare şi corpul nu mai poate, în patru minute, să ridice ph-ul sângelui. Spuneam mai devreme că sângele alimentează şi e în contact permanent cu toate celulele din corpul nostru. Ce poate face ca să scape rapid de aciditate şi să rămână alcalin? Transmite toată aciditatea pe celule.

Tabel pHStarea normală a celulelor noastre e una alcalină. Într-un mediu aerob (cu oxigen), fiecare celulă îşi produce energia prin mitocondrii (supranumite şi „uzine energetice”, deoarece conţin enzimele oxido-reducătoare necesare respiraţiei. Respiraţia produce energia necesară organismelor, iar această energie este înmagazinată în moleculele de ATP. Mitocondriile au material genetic propriu (ADN mitocondrial), care conţine informaţia genetică necesară sintezei enzimelor respiratorii), oxigenul, glucoza şi fructoza fiind esenţiale.

Acum, imaginaţi-vă că sângele scapă zilnic de excesul de aciditate, aruncând-o pe celule. Celula sănătoasă devine astfel un mediu foarte acid, unde oxigenul este în cantităţi foarte mici. Acum, ea are doar două variante: ori să moară, ori să se transforme. De obicei celula se transformă şi devine o celulă care se adaptează mediului fără oxigen, învăţând să trăiască într-un mediu anaerob, producându-şi energia prin fermentaţie. Aceasta este celula canceroasă. Lucrul acesta nu trebuie să ne sperie; toţi avem între 1.000 şi 10.000 de celule canceroase, zilnic, în corp. Sistemul imunitar şi globulele albe le distrug, însă în cazul acesta, se ridică întrebarea: “Atunci, de ce cancerul face aşa mari ravagii? De ce nu sunt protejaţi toţi de propriul sistem imunitar şi de globulele albe proprii?”

Aici e partea interesantă: celulele au o inteligenţă proprie. Celula când devine canceroasă, ştie că va fi decimată de globulele albe şi găseşte o cale să se facă invizibilă pentru sistemul imunitar: se înveleşte cu nişte celule normale şi sănătoase care aparţin corpului (celule trofoblaste) şi astfel, sistemul imunitar nu “vede” ce e înăuntru.

Exact acelaşi lucru îl mai întâlnim undeva în natură. Fetusul, în corpul mamei, e format din cromozomi de la ambii părinţi. Dacă sistemul imunitar al mamei l-ar vedea, l-ar ataca imediat. În 1902, John Beard, profesor de embriologie la Universitatea din Edinburgh, Scoţia, scria un articol publicat în jurnalul medical Lancet, în care declara că între celulele canceroase şi anumite celule preembrionare caracteristice fazei iniţiale a gravidităţii, nu există nicio diferenţă.

Celulele stem sunt nişte celule din care se poate forma orice. Din această cauză, 80% dintre ele se găsesc în ovare şi testicule (pentru a crea viaţa) şi 20% în restul corpului (pentru a reface orice fel de ţesut, în caz de accident).

PancreasBeard a observat că placenta (care e, de fapt, formată din celule trofoblaste) seamănă aproape identic cu celulele canceroase. Iar placenta creşte exploziv în primele trei săptămâni de sarcină, după care se opreşte din creştere. De ce?  Pancreasul copilului începe să funcţioneze după a treia săptămână de sarcină, producând o enzimă numită “tripsină“. Şi se pare că această enzimă opreşte din creştere placenta. Până în a noua lună, creşterea placentei este foarte lentă. În luna a noua pancreasul fătului, care lucrează deja la capacitate maximă, împreună cu pancreasul mamei, produc această enzimă în cantităţi suficient de mari încât să găurească placenta. Odata placenta perforată, lichidul amniotic iese (se rupe apa) şi sistemul imunitar vede ce se “ascunde” acolo, declanşând imediat durerile naşterii; practic, îl dă afară pe ”parazit”.

Tripsina, în afara faptului că digeră celulele trofoblaste (placenta), mai face ceva: digeră proteina animală. Cu o dietă omnivoră, în care unii dintre noi trimit cantităţi mari de tripsină spre digestia alimentelor de trei ori pe zi şi mai au şi pancreasul slăbit, acesta nu produce tripsină suficientă nici pentru digestie, deci cum va mai putea distruge învelişul (placenta) cu care celulele canceroase s-au ascuns de sistemul imunitar? Acesta este motivul pentru care creşterile tumorale depind atât de mult de ”stilul de viaţă” şi de obiceiurile alimentare.

Se pare că celulele canceroase au nevoie de zece ani de divizări şi multiplicări, ca să poată fi observate cu aparatele medicilor şi pentru ca aceştia să pună diagnosticul “cancer în faza I“. Dacă în aceşti zece ani ţinem câteva posturi în care să nu mâncăm, o perioadă, nimic de origine animală, toată tripsina disponibilă va merge şi va digera învelişul celulelor canceroase, care vor deveni astfel vizibile pentru globulele albe, iar acestea vor fi capabile să-şi îndeplinească rolul. După un post, Dumnezeu ne poate vindeca de cancer şi noi nici să nu ştim aceasta.

Ce fac mai exact chimioterapia si radioterapia? Se spune că omoară celule canceroase, lucru de admirat, dar omoară şi celule sănătoase. Chimioterapia si radioterapia pur și simplu paralizează globulele albe. Dupa prima şedinţă de chimioterapie acestea nu mai luptă, deci nu ne mai putem baza pe sistemul imunitar. Acum intră în scenă ”medicamentele” lui Dumnezeu. În multe fructe şi legume există nişte ”coloranţi”. Aceşti coloranţi sunt, de fapt, nişte otrăvuri foarte puternice pentru celulele canceroase. Colorantul negru (resveratrolul) e cel mai potent, urmat de colorantul roşu şi de cel galben.

ToxicSă vedem modul de funcţionare al acestor coloranți. Celulele canceroase sunt foarte ineficiente în a-şi produce energia, întrucât o produc prin fermentaţie, deci au nevoie de mult zahăr ca să crească. Din 20 în 20 de minute, vom alimenta celulele canceroase cu acest zahăr. Dar consumând zahărul dintr-un fruct de culoare neagră, concomitent cu consumarea zahărului, celulele canceroase vor consuma şi resveratrolul şi vor muri pe capete. Astfel celula aceea canceroasă am distrus-o şi acum, în locul ei, rămâne un lichid foarte toxic. Această otravă trebuie scoasă cumva din organism. Aici intervine sistemul limfatic. Există două alimente care pun în mişcare limfa: lămâia şi echinaceea. Consumul a 3-4 lămâi stoarse şi diluate cu apă, zilnic, şi a 2-3 linguriţe de pulbere de echinaceea vor asigura mişcarea sistemului limfatic, care va prelua lichidul acela foarte toxic şi îl va duce în ficat.

Ficatul amestecă această otrava cu bila şi o varsă în intestin, de acolo merge în colon şi aşteaptă să fie eliminată. Aici mai apare o problemă: deoarece colonul reabsoarbe apa, el va reabsorbi şi otrava şi o va reintroduce în ficat. Aceasta măreşte riscul de ciroză la ficat.

Soluţia salvatoare ar fi să forţăm cumva ficatul să îşi verse bila mult mai des şi apoi să scoatem imediat din intestine lichidul acela toxic. Clismele cu cafea, exact asta fac. Dacă bem cafeaua, aceasta stimulează rezervele de glicogen din ficat şi ne dă un boost de energie stimulată, dar dacă folosim cafeaua ca şi clismă, aceasta stimulează ficatul să îşi verse bila (cu toxinele rezultate din fostele celule canceroase), bila se amestecă cu cafeaua în intestin şi colon şi este eliminată imediat din organism.

Acesta este ciclul: 12 ore de flux continuu de resveratrol şi zahăr în sânge, apoi 12 ore de post (peste noapte), prin care înfometăm, până dimineaţa, celulele canceroase. Apa cu lamaie şi echinaceea duc, prin mişcarea limfei, otrăvurile în ficat, iar clismele cu cafea din oră în oră asigură eliminarea toxinelor cât mai repede posibil, nelăsându-le să se reabsoarbă.

Tot ce am scris până acum este inutil, dacă nu intervine înainte vindecarea sufletească, emoțională.

Iertare si dragosteDupă ce oamenii apelează la toţi doctorii, fac chimioterapii, care, în sine însele, sunt pentru a omorî trupul, şi după ce le încearcă pe toate, abia atunci acceptă oferta lui Dumnezeu de vindecare, prin “medicamentele” Lui: pentru SUFLET – dragoste şi iertare, iar pentru TRUP – plante şi fructe vii.

Dumnezeu râde în fața ştiinţei şi înţelepciunii omeneşti, iar binecuvântarile Lui sunt gata să funcţioneze şi să regenereze corpul atât de otrăvit de ură, invidie, neiertare, stil de viaţă şi alimentaţie. Dumnezeu vindecă sufletul ruinat şi salvează şi trupul, de multe ori şi mai ruinat, restaurând astfel mare parte a fiinţei umane. Aici apare, însă, o problemă: Dumnezeu nu poate reface trupul, atâta timp cât nu reface sufletul mai intâi. S-a demonstrat ştiinţific că emoţiile şi sentimentele negative acidifică sângele şi celulele, chiar dacă suntem pe o dietă 100% crudivoră.

Când omul are mai mare încredere într-un om cu halat alb, decât în Creatorul Cerului şi al Pământului, ce dovadă mai mare de necredinţă în puterea LUI de a fi vindecat, mai poate avea? Aşa ne manifestăm necredinţa în Dumnezeu prin faptele noastre. Mergem la un om şi “credem” că el poate înlătura sau tăia ”erorile” lui Dumnezeu. Dacă ”medicamentele” LUI şi intrarea în ascultare, prin accesarea binecuvântarilor Sale, pe care le-a lăsat acolo pentru noi încă de la întemeierea Pământului, nu ne pot restaura şi vindeca, nimic și nimeni altcineva nu va putea.

Sursa: anatolbasarab.blogspot.ro


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

Distribuie:

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

91 Responses to Vindecarea cancerului în trei săptămâni cu “medicamentele” lui Dumnezeu

 1. carmen 10 December 2014 at 5:01 pm #

  nu e foarte clar articolul! cate fructe negre si cat zahar se consuma si la ce interval de timp? la fiecare ora se face clisma cu cafea, cum se face solutia 1 l apa 2 linguri cafea? cate zile se poate urma aceasta cura sau la cat timp se repeta? se poate face si preventiv pentru detoxifierea organismului sau numai bolnavii de cancer o pot face?

  • Claudiu 12 December 2014 at 1:11 pm #

   Legat de consum, iti recomand sa mananci mai multe fructe de padure, pentru ca contin multi antioxidanti, iar legat de intervale de timp … cat simti nevoia, de exemplu n-o sa-ti vina sa mananci mai mult de 1 kg de afine odata.
   Detoxifierea se poate face si de catre oamenii sanatosi, inca este recomandat acest lucru, pentru a nu se ajunge la boala.

  • Laura 5 May 2015 at 5:06 pm #

   [carmen 10 December 2014 at 5:01 pm #
   “nu e foarte clar articolul! cate fructe negre si cat zahar se consuma si la ce interval de timp?”]

   Carmen,
   Eu din articol am inteles ca se mananca fructe negre care contin oricum si zahar. Deci NU zahar simplu …

   Pentru autorul articolului:
   Excelent articolul! Simplu si clar. Felicitari!

 2. Melania 12 December 2014 at 12:43 pm #

  Foarte interesant articolul, L-am citit cu placere. Este foarte util si extrem de usor de inteles.

 3. Mircea Bors 14 December 2014 at 11:36 am #

  Felicitari pentru autorul articolului , care explica in mod detaliat si argumentat procesul metabolic ce are loc in organismul uman ,cum apar si se dezvolta celulele canceroase si de ce este nevoie sa renuntam la consumul de proteine de natura animala si sa ne axam in alimentatia noastra doar pe o alimentatie wegana ,daca dorim sa prevenim imbolnavirea sau in cazul de nedorit in care suntem deja bolnavi , sa-l vindecam prin mijloace naturiste oferite de Dumnezeu ,sa evitam chimioterapia si radioterapia metode inventate de industriile farmaceutice si aducatoare de mari profituri si nicidecum vindecatoare .
  Acest articol este bine de citit si insusit in fiecare dimineata ca pe o rugaciune ,pana cand vom reusi sa ne schimbam stilul de viata .Multumesc autorului .

 4. Cristina 15 December 2014 at 12:43 am #

  credeti ca se poate aplica si la caini? Al meu are cancer in ultimul stadiu (limfom) si imi doresc enorm ca Dumnezeu sa-l scape. As vrea sa-i dau si zeama de varza murata si sfecla, dar nu vrea. Ar mai fi mierea si am citit aici si echinaceea, dar la cainele nu intelege ca trebuie sa manance unele alimente care nu-i plac pentru a-i fi mai bine.
  De partea cealalta Dumnezeu ne scrie in Cuvantul Sau ca toate lucrurile sunt spre binele noastru, dar ce ar putea sa fie bine in moartea unei fiinte?

  • Claudiu 15 December 2014 at 6:28 pm #

   Legat de vindecare nu va pot ajuta prea mult, dar va pot spune un singur lucur care s-ar putea sa va ajute sa intelegeti de ce moartea ar putea fi spre binele nostru. Este bine sa intelegeti ca moartea este doar un proces, iar pentru dvs atasamentul fata de caine trebuie sa il depasiti, sa ajungeti sa va bucurati de el atat timp cat este. Va admir ca faceti tot ce puteti ca sa ii prelungiti existenta, dar sa intelegeti ca nimic din lumea minerala/vegetala/animala nu va exista vesnic, odata si odata va fi nevoie sa ne despartim de lucrurile sau fiintele manifestate in aceasta lume fizica. Dumnezeu sa va ajute.

  • vasilescu 6 March 2015 at 10:00 am #

   Si asta il face pe d-zeu crud si foarte partial. Nu bun si impartial. Si dupa cum ai observat legea universului este:cui nu are i se ia si cui are prea mult i se mai da. Si acum spunemi unde e bunatatea domnuli oricare ar fi ALA?si eu am fost foarte credincios pana mi-am pierdut copilul inainte sa am sansa sa-l tin in brate macar pentru o clipa, si nul am decat pe d-zeu sai multumesc pentru asta . Ca sa mai aud de la fanatici dupa aia ca a fost voia domnului. De parca treaba lui cand se plictiseste este sa aleaga aleatoriu oameni si sasi bata joc de ei luindui pe cei dragi lui. Asa ca iti spun cu suparare si durere in inima la fel ca orice iubitor de animale sa nu-ti mai pui speranta in ala in alb de pe norisori si sa acepti realitatea. Din pacate l-ai pierdut pe catel. Si ca o paranteza: Asta ce dreacu-i medic de isi impartaseste cunostintele sau i-a dictat duhu sfant ce sa scrie?

   • Sa fii sanatos 8 March 2015 at 1:21 pm #

    Vasilescule, nu e necesar sa te cunosc in persoana, e suficient sa citesc comentariile pe care le lasi ca sa inteleg de ce Dumnezeu incearca sa-ti arate pe ce drum gresit ai luat-o, motiv pentru care iti ia copilul si da cu tine de pamant sau mai rastoarna un zid peste tine, dar se pare ca esti suficient de ingust la minte ca sa pricepi toate mesajele astea si sa blamezi un Dumnezeu exterior in loc sa iti asumi responsabilitatile pentru mentalitatea actuala. Legea karmei sau legea cauzei si a efectului este legea de baza a Universului, sau cum ai spune tu din intelepciunea in care nu crezi “cui nu are i se ia, iar cui are prea mult i se mai da”. Asta este foarte logic pentru ca cel ce are, are cel mai probabil pentru ca este altuist si/sau are inima si mintea deschisa. Poate ar fi o idee sa reflectezi ceva timp asupra acestui fapt inainte sa postezi comentarii inepte.
    Doamne ajuta

    • Virgil 5 May 2015 at 12:10 pm #

     Ba sa fii tu sanatos, ca vad ca suferi la mansarda taticule! In ce lume traiesti??? Cine te crezi sa-l judeci tu pe Vasilescu??? Cine te cfrezi sa-l faci pe el responsabil de tragedia pe care a trait-o???Cine te crezi sa decizi tu daca a meritat-o sau nu, sau ce merita sa-i faca “milostivu’ si iubitoru'” tau zeu??? Vrei dovezi ca nu exista nici carma, nici cauza-efect? E simplu, pune mana pe o carte de istorie si vezi ca cei care in trecut au avut puterea o au si azi, cei care au asuprit natiuni, asupresc in continuare si cei asupriti si resemnati asa au fost si asa au ramas…..De la Papa Petru la Benedict si de la Mitrofan la Bartolomeu I, s-au hranit si au crescut precum viermii in rana din ignoranta si frici fata de lucruri care nu puteau fi explicate…Majoritatea se explica azi si un copil de clasa a IV-a stie mai multe despre lumea ce-l inconjoara decat primii 255 de papi (din 267 existenti). Asta se traduce ca lumea crestina se bazeaza pe “dovezi” scriptice realizate si revizate de persoane care au avut o imagine a lumii inconjuratoare mai neclara decat un copil de 11-12 ani….Si astea sunt fapte auto-demonstrate….Vrei sa urmezi astfel de exemple si “ratiuni”?? Foarte bine, nu ai decat!!! Dar nu incerca sa convingi o persoana pe care nu cunosti nici cat negru sub unghie ca modul sau de viata sau comportarea ori gandira sa l-a determinat de Pururea iubutorul de oameni sa-l ia de langa el pe fiul sau!! Sa-ti fie rusine!

     • Claudiu Pastor 6 May 2015 at 3:51 pm #

      Draga Virgil

      Sa te ajute si pe tine Domnul sa-ti deschizi ochii, sa vezi si tu cum stau lucrurile in lume. In primul rand nu am criticat sau judecat pe cineva, observatia nu este critica, fa diferenta intre cele doua notiuni. Ca suntem condusi si controlati, nu am dubii, dar asa cum spunea si Gandhi, demnitatea nu ti-o poate lua nimeni. Problema nu este este ca cineva incearca sa te prosteasca, problema este la tine ca te lasi prostit. Cei ca tine sau altii consider ca aveti sistemul de intelegere al adevarului diferit de al meu (si altii ca mine, doar nu-s singur), informarea si dezinformarea le percepem total diferit, iar ca exemplu iti recomand sa-ti recitesti comentariul tau acid si atacator si sa vezi ca tu esti cel care critici si judeci, pentru ca nu ai citit atent articolul.
      Oricum legat de judecarea altora, in cer scuze pentru exprimarea ferma din comentariul de mai sus, am si corectat ca fiind o solutie probabila. Dupa cate carti de budism am citit, mie imi este clara legea karmei, iar pentru ca mi-a cerut parerea, am dreptul sa mi-o exprim.

      Ganduri bune sa ai.

     • Virgil 7 May 2015 at 6:53 pm #

      Stimate Claudiu!
      Multumesc pentru raspuns si desigur, nu doar iti respect dreptul la opinie si la replica, ci il si incurajez!
      Te-as ruga totusi (daca nu e prea mult sa cer, nu de alta, da nu e la subiect…) sa-mi explici cum mai exact ma las prostit??? Si daca “ma las prostit” cum reusesc sa fac asta fara sa fie “cineva care sa ma prosteasca”??? Ai dreptate cand spui ca avem un sistem de intelegere a realitatii diferit…Nu vad ce-i rau in asta…din fericire intr-un sfarsit nu ne mai condamna nimeni la moarte pentru asta (cel putin aici si acum)…Nu mai suntem nevoiti sa renegam convingeri stiintifice de frica binefacatorilor crestini precum Galilei…Intr-un final putem sa spunem cu voce tare “E pur’ se muove”! In alta ordine de idei, atacul meu nu a fost indreptat asupra articolului, ci impotriva lui “Sa fii sanatos” si daca sunteti una si aceeasi persoana, impotriva comentariului tau. Sunt curios de asemenea, cate carti de budism (ori orice alt fel de carti de almiteri) trebuie sa citesti pentru a justifica pruncuciderea ca fiind un act divin? Si mai mult, sa fie pus pe seama parintelui? Si mai mult, cineva sa pretinda ca ar cunoaste voia unei entitati omnisciente si omnipotente…

      O seara buna!

     • Claudiu Pastor 8 May 2015 at 10:23 am #

      Draga Virgil, asa cum ai spus, prima parte a comentariului tau nu este chiar la subiect, iti dau un raspuns aici, dar pentru a continua discutia, te invint sa imi scrii pe contact.

      M-ai intrebat <>.
      Iti dau ca raspuns un citat din propriul tau comentariu pe care l-ai scris prima data <>
      De prostit sau mai frumos spus “de condus” o fac cei care scriu istoria si care asupresc. Ce am scris eu era o paralela psihologica a faptului ca problema nu este a celui care conduce ci a celui care se lasa condus. Informatie si putere de decizie avem cu totii, dar intrebarea este cum ne-o exercitam.

      Nu este absolut nici o problema in a vedea lucrurile diferit, sunt foarte de acord cu asta, poate d-aia m-am si simtit atacat la primul tau comentariu, din care citez “Ba sa fii tu sanatos, ca vad ca suferi la mansarda taticule! In ce lume traiesti”. De ce m-ai si catalogat ca fiind suferind, daca pe urma spui ca nu este nici o problema in a avea pareri diferite ;)? Think about it. Cu ocazia asta o spun raspicat ca eu sunt si “Sa fii sanatos”, o sa imi modific informatiile la user ca sa fie totul ok si sa apara un nume, inca nu am apucat 🙂

      Legat de intrebarea cu cartile de budism, vreau sa mentionez ca nu doar budistii vorbesc despre karma. Nu este suficient doar sa citesti carti despre budism ca sa intelegi lucruri noi, parerea mea este ca aici vorbim despre schimbarea mentalitatii, a perceptiei si a nivelului de constiinta pentru a putea intelege aceste aspecte precum karma. Ca o mica comparatie, am intalniri cu martori ai lui Iehova, pe care ii vad oameni frumosi si cu intentii bune, dar oricat mi-ar explica opinia lor, mi-e foarte greu sa o accept si sa o inteleg, clar avem perceptii diferite. Pentru detalii in acest sens gasesti (si vor mai urma) articole legate de subiecte abordate cu ei. A nu fi inteles nici fanatic religios, cum am mai fost numit, doar ca am citit si experimentat unele lucruri si tot ce vreau este sa impartasesc cu cititorii.

      Tot legat de justificarea pruncuciderii as vrea sa-ti ofer un verset biblic
      Ioan 9:1-3
      • 1. Şi trecând Iisus, a văzut un om orb din naştere.
      • 2. Şi ucenicii Lui L-au întrebat, zicând: Învăţătorule, cine a păcătuit; acesta sau părinţii lui, de s-a născut orb?
      • 3. Iisus a răspuns: Nici el n-a păcătuit, nici părinţii lui, ci ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu.
      Ca sa intelegi si mai bine de ce percep lucrurile la nivel karmic, iti recomand sa parcurgi si articolul preluat din opera clarvazatorului Rudolf Steiner
      http://safiisanatos.ro/sanatate-spirituala/credinta-si-religie/explicarea-evangheliei-dupa-ioan-vindecarea-orbului-din-nastere/

      A nu ma intelege gresit cum ca ma consider superior fata de altcineva, doar ma bucur de intelegerea acestor notiuni, nu incerc sa fac pe desteptul, doar incerc sa leg/compilez lucruri pe care le-am inteles de la oameni mult mai competenti decat mine.

      Iti doresc inca odata minte deschisa si putere de intelegere
      Doamne ajuta

    • danieladaniela 6 May 2015 at 11:08 am #

     scripturile spun ca moartea este un dusman.si cine a trecut experienta pierderii unei persoane dragi intelege durerea si suferinta cumplita.mai ales ptr un parinte ce si pierde copilul.daca exista termeni ptr a descrie o vaduva sau un orfan cand se pierde sotul/sotia sau respectiv parintii, nu exista nici un termen in cazul parintilor ce isi pierd copilul!
     Isus, chiar stiind ca il va invia pe Lazar, prietenul lui,a plans!
     compasiunea si iubirea sunt caracteristicile lui Dumnezeu si ar trebui sa fie si ale noastre!

    • altruistu' 9 May 2015 at 8:49 am #

     # comentariul de la ora 1.21 pm.Aha…carevasazica..smecherii imbogatiti de la noi de asta au, ca au fost si sunt altruisti si buni la suflet ! Mare ti-e gradina Doamne !

     • Claudiu - Sa fii sanatos 10 May 2015 at 9:30 am #

      In comentariu mai scrie “are inima si mintea deschisa”. Sa fii smecher nu inseamna sa ai mintea deschisa spre Dumnezeu, iar cei care sunt smecheri si au bani, dar nu au mintea si inima suficient de deschisa, nu vor ajunge sa se bucure de acei bani.

 5. Cami 16 December 2014 at 8:51 am #

  Felicitari pentru articol. Avand in vedere faptul ca acest articol a fost scris sub influenta lui Dumnezeu, sper din suflet sa am succes si eu si sa reusesc sa-l fac pe sotul meu sa-l citeasca. Sunt cele mai frumoase si mai simple explicatii legate de existenta noastra – in sanatate. Din fericire Dumnezeu ne-a ajutat si am descoperit la timp un cancer la stomac, operat in iulie anul acesta. Sapatamana aceasta sotul meu finalizeaza cele 25 de sedinte de radioterapie si mai are trei sedinte de chimioterapie, facute inainte de radio. Inca nu am reusit sa il conving ca trebuie sa renunte o perioada la produsele animale. Pe data de 5 ianuarie face un CT. Sper ca pana atunci eu sa reusesc prin farmacia si produsele lui Dumnezeu sa il vindec. Si mai sper ca Dumnezeu sa il lumineze, sa auda sa vada, sa citeasca si sa puna in apliare tot ceea ce il va face sanatos.
  Felicitari inca o data!

  • Claudiu 17 December 2014 at 10:51 am #

   Doamne ajuta si sper din tot sufletul sa se vindece sotul tau Cami.

  • God's Love 28 October 2015 at 9:03 pm #

   Buna seara.Va rog sa-mi permiteti sa va rog,sa-l ajutati pe sot prin a-l face sa inteleaga ,ca e foarte important sa nu mai consume carne,margarina,mancaruri prajite,cafea,sa nu fumeze si mai sunt si alte alimente f.f.periculoase.Sa consume mult peste,mai ales file de somon,simplu si sau in salate crude de legume si verdeturi amestecate in ulei de masline.Cel mai mare pericol in boala cu diagnostic cancer este consumul de carne(porc, vita si pasare).Ce pot sa va spun,cu mare regret si parere de rau legat de consumul de carne: e ca cel diagnosticat cu cancer (de orice fel),dupa o operatie,sau sedinte de chimioterapie sau radioterapie(mai sunt si alte metode) SA NU CONSUME CARNE (e cel mai important) ca va muri.Sa fiti iubiti de DUMNEZEU. Doamne ajuta.

   • Claudiu Pastor 28 October 2015 at 9:55 pm #

    Asa cum spune parintele Porfirie, fiecare om intelege si discerne dupa puterea sufletului sau. Nimeni nu-l poate convinge pe sotul tau sa faca ceva, cel mult il poate informa, dar decizia ii ramane, iar aceasta decizie o ia dupa increderea in informatiile oferite. Surprinzator este ca fix aceleasi informatii pe unii oameni ii schimba, iar pe altii ii lasa indiferenti.
    Ce poti face este sa te linistesti, sa-ti cauti pacea si linistea si sa intelegi ca acesta este destinul si alegerea sotului. Daca il iubesti cu adevarat nu-i impui nimic, doar incerci sa-l ajuti si cand vezi ca nu se schimba te rogi pentru el, pentru sufletul lui si ii porti compasiune.
    Doamne ajuta

 6. Katarina 1 January 2015 at 3:18 pm #

  Un articol care merita tot respectul! De multe ori am auzit expresia care o folosesc unii doctori credinciosi:eu atita pot, restul este in miinile lui Dumnezeu! Asa este, unde inteligenta umana numai are viziune, intervine cea Divina! La fel de multe ori se spune ca e mult mai usor si eficient sa trateze un credincios, decit pe cineva care nu crede.Oamenii cu credinta lui Dumnezeu sunt mai docili, rezistenti,nu se vaita de o zgrietura, pe cind cei fara credinta nu pot suporta mai nimic! Creatorul ne-a creat in asa fel ca sa ne luptam in mod natural cu unele boli si sa folosim ceea ce ne-a da:legume si fructe! Multumesc din suflet pentru acest articol! Un sincer l ,,La multi ani”!

  • Claudiu 3 January 2015 at 11:33 am #

   Multumesc si eu pentru aprecieri.
   Doamne ajuta si La multi ani sanatosi la toti oamenii.

  • vasilescu 6 March 2015 at 10:05 am #

   Draga mea, eu nu prea cred in atot puternicul si iti spun ca la 17 ani am avut un accident cu 1 luna de spitalizare, la 25 de ani am cazut de pe schela, la 28 de ani a cazut un zid pe mine si totusi cu sau fara credinta sunt aici, respir si nu m-am plans nici o data asa ca tocmai ti-am infirmat teoria.

 7. Bogdan Emanuel 4 January 2015 at 12:59 am #

  Multumesc pentru articol, este extraordinar, cea mai explicita descriere a mecanismului de aparitie, multiplicare si distrugere a celulelor canceroase. Intrebarea mea ar fi urmatoarea: ce se mananca, ce dieta trebuie tinuta in cele trei saptamani de tratament in care alterneaza cele doua fluxuri de cate 12 ore resveratrol si post. Deci ce se poate manca si cand anume: dimineata, in cursul zilei etc.

  La multi ani, sanatate si multe bucurii alaturi de familie si de cei dragi!

 8. oana 6 January 2015 at 12:57 am #

  interesant articolul….. dar o intrebare am?? cu ce greseste un copil bolnav de cancer in fata Lui Dumnezeu??

  • Claudiu 6 January 2015 at 9:55 am #

   Copilul nu greseste, acolo ar putea exista mai multe explicatii si toate legate intre ele. Sufletele cand vin pe pamant isi aleg familiile in sanul carora sa vina ca si copii, iar acestia vin ca sa implineasca doua mari lucruri: in primul rand sa-si ispaseasca lor pacate din vietile trecute/anterioare si sa isi ajute parintii sa manifeste iubire neconditionata (fata de copii) si sa se apropie de Dumnezeu. O boala la un copil mic ar putea fi tocmai o pedeapsa aspra atat pentru copilul care cel mai probabil a avut karma grea de rezolvat, dar si pentru parinti ca sa il iubeasca asa cum este si sa faca totul sa il ajute.
   Vis a vis de asta este chiar in Biblie un citat superb in Ioan 9:1-3
   1. Şi trecând Iisus, a văzut un om orb din naştere.
   2. Şi ucenicii Lui L-au întrebat, zicând: Învăţătorule, cine a păcătuit; acesta sau părinţii lui, de s-a născut orb?
   3. Iisus a răspuns: Nici el n-a păcătuit, nici părinţii lui, ci ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu.

   • Adi 12 May 2015 at 11:36 pm #

    Copii vin sa-si ispaseasca pacatele din vietile trecute??? tu esti crestin ortodox cica? KARMA?

    • Claudiu Pastor 13 May 2015 at 4:12 pm #

     Citeste te rog urmatoarele 6 articole si pe urma cat mai mult din opera lui Rudolf Steiner ca sa poti intelege ca crestinismul (si implicit ortodoxismul) nu respinge conceptul de karma, cel mult nu este inteles de oameni, dar preotii si calugarii vorbesc despre asa ceva.
     http://safiisanatos.ro/sanatate-spirituala/credinta-si-religie/explicarea-celor-sapte-minuni-din-evanghelia-dupa-ioan-rudolf-steiner/

     • satana va arde 15 March 2016 at 10:08 pm #

      Articolul este mai mult decat interesant, iar ultimul paragraf scris m-a lasat cu gura cascata si bucuros ca aceasta idee, a increderii in Dumnezeu iar nu in oameni, se mai gaseste inca si la altii, care o si lanseaza public. Felicitari si binecuvantare pentru asta! (As vrea sa adaug si un verset din Biblie care confirma divinitatea ideii: Ieremia 17:5-8 –> “5. Aşa vorbeşte Domnul: blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijineşte pe un muritor şi îşi abate inima dela Domnul! 6. Căci este ca un nenorocit în pustie, şi nu vede venind fericirea; locuieşte în locurile arse ale pustiei, într-un pămant sărat şi fără locuitori. 7. Binecuvantat să fie omul, care se încrede în Domnul, şi a cărui nădejde este Domnul! 8. Căci el este ca un pom sădit langă ape care-şi întinde rădăcinile spre râu; nu se teme de căldură, cand vine, şi frunzişul lui rămane verde; în anul secetei, nu se teme, şi nu încetează să aducă roadă.”)
      Sunt insa intristat de faptul ca oameni cu aspiratii atat de inalte nu se adapa doar din izvorul apelor vii, al Adevarului vesnic si neschimbator, care nu trebuie cautat prin cazne nesfarsite, ci care este primit “de-a gata”, prin Revelatie Divina, si nu trebuie decat crezut, ca si in cazul primei idei de mai sus – caci este scris negru pe alb in Biblie; ci, din nefericire, pica in ecumenismul acesta de a cauta adevarul prin toate religiile si in toate invataturile, facand un melanj ispititor din toate dar care are efectul otravitor al minciunii, caci orice amestec de minciuna si adevar – oricat adevar ar avea – este tot o minciuna si o otrava pentru suflet. De ce spun aceste lucruri grave? Pentru ca aud despre karma, despre copii care isi aleg familia in care se vor naste, copii care isi ispasesc pacate din vieti trecute, ispasire care este o pedeapsa prezenta etc.
      Claudiu, iti spun cu drag pentru omul cu aspiratii care esti: nu exista decat o singura religie adevarata, care vine de la Dumnezeul Creator, asa cum exista un singur Adevar. Restul, toate si fiecare sunt contrafaceri care vin de la vrasmasul, uzurpatorul lui Dumnezeu. Ca sa fie atragatoare, cam toate contin o parte de adevar, moralitate, invataturi bune si frumoase. Absolut insuficient pentru mantuire! Mantuirea se capata DOAR prin sangele Domnului Isus Hristos!! (Ioan 14:6 – “Eu sunt calea, adevărul şi viata. Nimeni nu vine la Tatăl DECAT PRIN MINE.” 1 Ioan 4:1-6 –> “Prea iubitilor, să nu dati crezare oricărui duh; ci să cercetati duhurile, dacă sunt dela Dumnezeu; căci în lume au ieşit multi prooroci mincinoşi. 2. Duhul lui Dumnezeu să-L cunoaşteti după aceasta: Orice duh, care mărturiseşte că Isus Hristos a venit în trup, este de la Dumnezeu; 3. şi orice duh, care nu mărturiseşte pe Isus, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui Antihrist, de a cărui venire ati auzit. El chiar este în lume acum. 4. Voi, copilaşilor, sunteti din Dumnezeu; şi i-ati biruit, pentru că Cel ce este în voi, este mai mare decat cel ce este în lume. 5. Ei sunt din lume; de aceea vorbesc ca din lume, şi lumea îi ascultă.
      6. Noi însă suntem din Dumnezeu; cine cunoaşte pe Dumnezeu, ne ascultă; cine nu este din Dumnezeu, nu ne ascultă. Prin aceasta cunoaştem duhul adevărului şi duhul rătăcirii.”

      Evrei 9:27 – “…oamenilor le este randuit să moară O SINGURA DATA, iar după aceea vine Judecata,…”)

      Dupa cum parintii nu-si pot alege copiii si viata nu este data din voia omului, ci a Creatorului, tot asa nici copiii nu-si aleg nici venirea in lume, nici locul sau familia sau altceva. Dumnezeu nu este un neserios care face lucruri la intamplare sau pe jumatate: El ne vorbeste despre o Judecata care va fi la finalul acestei istorii umane si care va fi ceva foarte serios. A inceput deja Dumnezeu sa se joace de-a Judecata, partiala, de pe acum?! Si este aceasta Judecata a Lui, adica dinspre El spre noi, sau este o ispasire a noastra, adica inducandu-ne cineva (stiu adevaratii crestini cine) ideea ca ne mantuim noi pe noi (prin reincarnari, suferinte, karme etc)? Ai uitat de suferintele Domnului Isus? Pentru ce a trecut pe la cruce daca nu era nevoie, daca exista si alta solutie pentru mantuirea noastra, a mea si a ta? Ai citit cum L-a rugat pe Tatal Ceresc in Matei 26:39 – “Tată, DACA ESTE CU PUTINTA, depărtează de la Mine paharul acesta! TotuşI nu cum voiesc Eu, ci cum voieşti Tu.”? Oricine crede ca-si poate plati pacatele in vreun fel il insulta pe Dumnezeu si ii respinge unica solutie de salvare pe care a oferit-o gratuit omului! Aceasta este adevarata cauza pentru care oamenii – MAJORITATEA – se duc in Iad, nu pentru ca au fost pacatosi (caci toti cei care vor fi in Rai au fost pacatosi), ci pentru ca au respins singura si adevarata oferta de mantuire, neincrezandu-se in solutia lui Dumnezeu, ci increzandu-se in oameni mincinosi (chiar si inconstient mincinosi), in alte religii, in alte conceptii oferind alte solutii, trezindu-se in aceeasi situatie pe care o descrii extraordinar in ultimul tau paragraf, cel cu increderea in halatele albe. Exact cum poti alege o cale gresita privind sanatatea trupului, tot asa poti alege o cale gresita privind salvarea spiritului. In mod normal cineva face acest lucru pentru ca este o victima prin nepricepere in fata puhoiului de minciuni si diversiuni cu care ne potopeste satana in aceasta lume (toate celelalte religii sunt incluse aici). Dar odata ce Adevarul ajunge la tine nu mai ai scuze. Din acest moment esti o victima prin propria ta alegere.

      Ioan 3:16-19 –> “16. Fiindcă atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viata vesnică. 17. Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mantuită PRIN EL. 18. Oricine crede în El, nu este judecat; dar cine nu crede, a şi fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu. 19. Şi judecata aceasta stă în faptul că, ODATA VENITA LUMINA IN LUME, OAMENII AU IUBIT MAI MULT INTUNERICUL decat lumina, pentru că faptele lor erau rele.”

      Daca ti-am atras atentia azi asupra acestor lucruri, cerceteaza-le! Verifica-ma, vezi daca am spus adevarul sau am mintit. Dar daca gasesti ca am spus adevarul, Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa te scape de navodul minciunilor care acopera lumea! Sa dea Dumnezeu sa fii doar in situatia carturarului din Marcu 12:28-34 caruia Mantuitorul i-a spus: “Tu nu eşti departe de Impărătia lui Dumnezeu.”

     • Claudiu Pastor 16 March 2016 at 10:22 am #

      Iti multumesc pentru raspuns. As dori doar ca pe viitor, daca nu vrei sa-ti dezvalui identitatea, macar sa nu te ascunzi in spatele unui nume care-l include pe a-l vrasmasului.

      Legat de legatura intre parintii si copii, de alegerile pe care le fac fiecare dintre ei, m-as bucura sa-ti ascult parerea in legatura cu urmatoarele versete
      Exod 34:7 – … Care iartă vina şi răzvrătirea şi păcatul, dar nu lasă nepedepsit pe cel ce păcătuieşte; Care pentru păcatele părinţilor pedepseşte pe copii şi pe copiii copiilor până la al treilea şi al patrulea neam!”
      Exod 20:5 – .. Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu care pretinde devoţiune exclusivă, care aduce pedeapsa pentru nelegiuirea taţilor asupra fiilor, asupra celei de-a treia generaţii şi asupra celei de-a patra generaţii a celor ce mă urăsc
      Isaia 26:19 – „Morţii tăi vor trăi. Cadavrele noastre se vor ridica. Treziţi-vă şi strigaţi de bucurie, voi, care locuiţi în ţărână! Căci roua ta este ca roua de pe nalbe şi pământul îi va naşte chiar şi pe cei ce zac neputincioşi în moarte.
      Ioan 9:1-3
      1. Şi trecând Iisus, a văzut un om orb din naştere.
      2. Şi ucenicii Lui L-au întrebat, zicând: Învăţătorule, cine a păcătuit; acesta sau părinţii lui, de s-a născut orb?
      3. Iisus a răspuns: Nici el n-a păcătuit, nici părinţii lui, ci ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu.

      As mai vrea sa te intreb ce intelegi tu prin faptul ca Hristos este singura metoda de mantuire? Intelegi ca trebuie sa spui asta in fata unui preot si esti salvat? Sau ce calitati ar trebui un om sa dobandeasca pentru a putea fi acceptat in imparatia cerului?
      La modul cel mai cinstit, ortodocsii sunt printre cei care spun ca religia ortodoxa este cea dreapta si corecta, iar intr-o discutie cu un calugat foarte frumos, am aflat ca religia ortodoxa in primul rand se ia dupa traditii si abia apoi dupa biblie. Oare de ce? Cati dintre cei care merg la biserica in mod regulat i-ai vazut eliberati de suferinta? Eu dintre ortodocsi am auzit doar de sfinti ca s-au eliberat si posibil si cativa enoriasi. Pe de alta cale, uite-te putin si in orient, vezi cati oameni care practice diverse metode de meditatie sunt fericiti si inca chiar cu putine averi materiale. Eu unul cred in valori morale, care ne apropie mai mult de Hristos, iar el cerceteaza inima fiecaruia si ne vede intentiile si posibil ca dupa asta sa fim judecati, asa cum chiar El spunea “nu toti care imi vor spune Doamne, Doamne, vor intra in imparatia cerului”.

      Binecuvantat sa fii si tu
      Doamne ajuta
      Claudiu

  • un om mahnit 3 May 2015 at 6:55 pm #

   NU copilul greseste ci pro…… de parinti.Nu-l protejeaza de ce e otravitor.Vad mame in parc cu copilul in brate si telefonul la ureche si vorbeste….. cit de mult.Pai undele…… si se mira de ce copilul are una sau alta .

 9. Cristina 6 January 2015 at 11:51 am #

  Claudiu, poate ne spui si ce temei biblic ai pt vieti anterioare si unde scrie in Biblie ca iti alegi parintii?
  In contrast cu ce zici tu Biblia spune: “căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii, până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele. ” (Exod 2:5b, 6)
  Un alt text biblie care poate oferi o motivatie este in Ioan 9: 2,3 : “Ucenicii Lui L-au întrebat: „Învăţătorule, cine a păcătuit: omul acesta sau părinţii lui, de s-a născut orb?”
  Isus a răspuns: „N-a păcătuit nici omul acesta nici părinţii lui; ci s-a născut aşa, ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu. “

  • Claudiu 6 January 2015 at 1:31 pm #

   Legat de vietile anterioare iti pot oferi cateva versete: Maleahi 4:5, Matei 17:11-13, Marcu 9:10-13, 1 Corinteni 15:19, Isaia 26:19, Matei 16:13-14, Ioan 1:19-21
   Despre corelatia intre parintii si modul in care se aleg copii la nivel spiritual pot doar sa accentuez versetele Exod 20:5-6 si Ioan 9:2-3, care arata vadit legatura. Mai concret ti-as putea recomanda cateva carti sau autori (invatatori spirituali si clarvazatori care au experimentat stari de constiinta inalta)
   Citatul pe care l-ai oferit este din Exod 20:5-6 si nu vad de ce spui ca este in contradictie cu ce am spus eu, este exact explicatia faptului ca parintii sunt “loviti” prin bolile copiilor.
   Ioan 9:3 pare sa spuna ca nu exista vina nici de partea parintilor nici a copilului. Daca ai sa citesti Evanghelia dupa Ioan explicata de Rudolf Steiner ai sa intelegi ca expresia “să se arate în el lucrările lui Dumnezeu” se refera la Karma.
   Deoarece sunt convins ca parerile pot fi impartite in functie de credinte si religie as prefera sa continuam discutia aceasta pe contact. Multumesc

   • satana va arde 15 March 2016 at 11:14 pm #

    Sunt perplex in fata faptului ca poti face tentativa de a argumenta credinta in vieti anterioare prin seria de texte biblice pe care le arati aici… Pe toate pasajele respective si contextele lor pur si simplu nu le vad din perspectiva ta. Se naste in mine banuiala ca nu citesti Biblia ca sa vezi ce te invata ea, ci ca sa argumentezi ceea ce crezi tu. Majoritatea textelor date ca exemplu fac referire la Ilie si proorocita sa (re)trimitere pe pamant. Dar nu e Dumnezeu suveran sa-l ia pe Enoh (vezi Geneza 5:24) de pe pamant fara sa-l treaca prin procesul numit ‘moarte’ pe care ceilalti muritori il afla la sfarsitul acestei vieti? Sau nu-l poate aduce Dumnezeu pe Moise la intalnire cu Isus Hristos si Ilie in momentul cunoscut ca “Schimbarea la fata”? Nu poate face El orice vrea, nu poate face El exceptii, ca vin unii si le declara reguli? Mai sunt niste parseci buni pana la a declara ca fiecare om moare si iar se naste si tot asa pana nu stiu cand… In Dumnezeu nu exista contradictie, tot asa in Cuvantul Sau – Biblia, nu exista contradictie. Textele se completeaza unele pe altele, dar nu se contrazic. Iti spun din nou, ca si in alt comentariu, ca scrie in Evrei 9:27, negru pe alb: „…oamenilor le este randuit să moară O SINGURA DATA, iar după aceea vine Judecata,…” Nici o exceptie pe care o face Stapanul Creatiei nu schimba regula, ci o intareste.

    Te rog sa ma ierti pentru ce voi spune acum. E drept ca nu te cunosc suficient ca sa fiu sigur, dar se pare ca esti “student de meserie”, adica ai prea multi invatatori. Daca asa este si nu ma insel, risti sa nu mai devii niciodata maestru. Toata viata iei seama la altii, mai cu autoritate decat tine, ba chiar te repliezi in spatele cate unui Rudolf Steiner din asta. Poti ajunge ca acel judecator care il asculta pe reclamant cu atentie si buna intentie… la sfarsit ii spune binevoitor “Ai dreptate”, dupa care il asculta la fel pe parat… Imbratisandu-i punctul de vedere cu bunavointa ii spune si acestuia “Ai dreptate”. Unul din consilieri se apleaca la urechea sa si ii sopteste “Excelenta, nu se poate sa aiba dreptate amandoi!”. Dupa un moment de perplexitate judecatorul recunoaste: “Si tu ai dreptate…” Cred ca intelegi ce vreau sa spun: prea mult ecumenism din asta binevoitor (Si Isus si Budha si Mahomed si Confucius si Papa si mai-stiu-eu-care, toti au dreptate) inseamna moartea discernamantului.

    Si daca tot iti place sa dai exemple cu orbii din Scriptura, poate cel mai lung si explicit episod este cel din Ioan 9, in care, (v39) Isus a zis: ,,Eu am venit în lumea aceasta pentru judecată: ca cei ce nu văd, să vadă, şi cei ce văd, să ajungă orbi.” (v40) Unii din Fariseii cari erau langă el, cand au auzit aceste vorbe, I-au zis: ,,Doar n-om fi şi noi orbi!” 41. “Dacă ati fi orbi, le-a răspuns Isus, n-ati avea păcat; dar acum ziceti: “Vedem.” Tocmai de aceea, păcatul vostru rămane.”
    Vrei sa fii intelept cu adevarat? Ascunde-te in spatele lui Isus Hristos, arata cu degetul spre El si lasa-ti potrivnicii sa se certe cu El, caci El a biruit Lumea si nimeni nu-L va birui vreodata. Nu te ascunde dupa sfinti parinti si alti filozofi, caci in mod sigur nu sunt infailibili.

    My Two Cents

    • Claudiu Pastor 16 March 2016 at 11:02 am #

     Foarte frumos ai spus “Pe toate pasajele respective si contextele lor pur si simplu nu le vad din perspectiva ta. Se naste in mine banuiala ca nu citesti Biblia ca sa vezi ce te invata ea, ci ca sa argumentezi ceea ce crezi tu.”. Ce as putea spune este ca am observat ca fiecare religie in parte ia fix aceeasi carte, biblia, si conform dogmei si doctrinei sale face anumite legaturi intre versete, mai pe romaneste spus isi argumenteaza crezul. De ce crezi ca sunt atat de multe religii? Care este cea adevarata? De ce acea religie este mai adevarata decat celelalte? Incearca sa intelegi ca tocmai lucrul acesta, faptul ca vedem diferit lucrurile, ne face diferiti, in asta consta discernamantul si alegerile fiecaruia. Interesant este ca in crestinism sunt zeci de mii ramuri si secte, dar in budism, in hinduism sau islam nu exista asa ceva. Problema cred ca vine tocmai din cauza ca crestinii se arata cu degetul unul pe altul si il invinuie pe fratele sau ca greseste, pentru simplul motiv ca nu poate sa creada ceea ce crede el. Daca Ion incearca sa-l “convinga” pe Gheorghe sa creada in acelasi lucru, in primul rand il poate convinge la nivel rational, dar pana ce Gheorghe nu o sa traiasca experienta a ceea Ion incearca sa-l convinga, acea credinta nu este impartasita, nu este traita, ea maxim este inteleasa. Eu cred acelasi lucru si cu Hristos, multi incearca sa-i convinga pe altii cum ca Hristos este calea, chiar daca acestia inca nu l-au experimentat, nu au trait intr-u Hristos, asa cum Pavel a facut-o, dar ei incearca sa-i convinga pe altii. Chiar si dupa ce ai o experienta Cristica, este greu sa o explici altora, pentru ca o va credea supranaturala.

     Spuneai “In Dumnezeu nu exista contradictie, tot asa in Cuvantul Sau – Biblia, nu exista contradictie.”
     Cu prima afirmatie sunt intr-u totul de acord, si cu a doua de fapt, doar ca sunt cateva versete care par contradictorii, asa ca am sa-ti cer parerea asupra lor, astept un comentariu pe marginea lor. Tine cont ca exemplu urmator de ceea ce eu as numi contradictie apare intr-un singur capitol, nu sunt versete luate din doua parti din biblie asezate la mare distanta.
     Exod 33:11 – Şi Dumnezeu îi vorbea lui Moise faţă în faţă, aşa cum un om îi vorbeşte semenului său.
     Exod 33:20- Şi a adăugat: „Nu poţi să-mi vezi faţa, fiindcă niciun om nu poate să mă vadă şi să trăiască“.

     Spuneai “Dar nu e Dumnezeu suveran sa-l ia pe Enoh (vezi Geneza 5:24) de pe pamant fara sa-l treaca prin procesul numit ‘moarte’ pe care ceilalti muritori il afla la sfarsitul acestei vieti?”
     Dar eu te intreb daca Enoh era om sau nu? Pentru ca in Romani 5:12 se spune ca toti oameni mor, insusi Hristos a trecut prin acest proces
     Romani 5:12 – De aceea, precum printr-un om a intrat păcatul în lume şi prin păcat moartea, aşa şi moartea a trecut la toţi oamenii, pentru că toţi au păcătuit în el.

     Ador pilda cu judecatorul, o folosesc si eu adesea, si spre surprinderea ta, “da, ai dreptate” :)). Da ai dreptate, doar de viata asta imi amintesc ca am studiat drumul spre Dumnezeu, de celelalte nu-mi amintesc inca :D. Un lucru nu-mi este clar, de unde extremismul acesta cand vine vorba de ecumenism? Da-mi voie sa cred ca adevarul este in Hristos, iar cei care l-au experimentat sunt cei mai castigati, toti ceilalti ca noi inca facem polemica prin comentarii pe blog, cand o sa traim intr-u Hristos n-o sa mai comentam, o sa fim doar bucurosi si atat. Eu chiar cred ca si Budha, Mahomed si Confucius au avut trairi mai inalte decat multi dintre cei care merg la biserica.

     Doamne ajuta

 10. Cristina 6 January 2015 at 1:46 pm #

  Mie textele astea nu-mi spun nimic si sincer sunt in contradictie cu modul de iertare al pacatelor.
  Nu trebuie sa ti le ispasesti in alta viata. Dumnezeu te iarta. L-a dat pe Fiul Sau pe cruce pentru noi, orice as face eu ca om fara jerta Lui nu ar putea sa distruga zidul creat intre fiecare om si Dumnezeu prin pacat.

  Care ar fi logica cu mai multe vieti.
  Ce religie ai? Presuspun ca una care are putini adepti. Te intreb de curioasa.

  • Claudiu 6 January 2015 at 1:55 pm #

   Cristina, sunt crestin ortodox, dar Slava cerului am citit si materiale din alte religii care se imbina perfect cu ortodoxismul. Iti recomand in prima instanta sa citesti cartile sfintilor parinti.
   Insist ca aceasta discutie sa continue pe adresa de contact si nu ca si comentarii la acest articol, deoarece nu are nici o legatura. Ma poti contacta daca consideri necesar, am sa iti raspund.

 11. feli 29 April 2015 at 9:24 pm #

  multumim pt reteta si postarea ei si tatal cel ceresc sa te bine cuvinteze

  • Sa fii sanatos 30 April 2015 at 7:26 am #

   Cu mare drag Felicia. Binecuvantari sa de partea ta si a familiei tale.

 12. Claudiu 1 May 2015 at 4:06 am #

  Vorba Sfantului Vasile cel mare, sa luam aminte la lucrurile bune pe care le putem invata chiar si de la pagani insa sa nu amestecam credinta adevarata cu credintele false.
  In acest sens este instructiv articolul, din punct de vedere medical, insa total nepotrivite aprecierile spirituale mult indepartate de spiritul crestin autentic.
  Un ortodox practicant vorbeste de “ortodoxie” si nu de ortodoxism, nu amesteca invatatura crestina cu teosofia lui Rudolf Steiner si nu se numeste pastor ci, eventual, preot, daca a fost hirotonit prin punerea mainilor unui episcop.
  Pana nici un sfant mare, precum Ioan Gura de aur, nu putea singur interpreta epistolele Sfantului Apostol Pavel fara ca marele Apostol sa vina si sa ii dicteze personal intelesul invataturilor scrise de el…si nici atat ghidandu-se dupa ciudati ca Steiner

  • Claudiu Pastor 2 May 2015 at 4:12 pm #

   Salut Claudiu

   Exista cuvantul ortodoxism in DEX si inseamna fix ortodoxie http://dexonline.ro/definitie/ortodoxism
   Am vorbit chiar si cu calugari ortodocsi care spuneau clar ca intelesul Bibliei este dincolo de text, iar un clarvazator precum Steiner sunt sanse sa vada fix acest aspect, exact cum si marii sfinti ajungeau la o astfel de clarvedere dupa o lunga practica spirituala. Multi au o problema cu intelegerea lui Steiner pentru ca nu ii citesc opera, care este foarte explicita, imensa dar explicita, dar surprinzator apreciaza epistolele lui Pavel, fara sa le inteleaga profunzimea. Intrebarea este de ce acest fapt? Si raspunsul este limpede, pentru ca acum cateva sute bune de ani, cineva cu autoritate a luat decizia ca scrierile lui Pavel sa fie inclusa in Biblie. Peste alte sute de ani, scrierile lui Steiner vor deveni probabil interpretarea oficiala a evangheliilor. Interesant este ca nu doar un clarvazator a spus ce spune si Steiner, coincidenta sau nu, acesti oameni chiar pot vedea lucrurile in nivele spirituale, asa cum si Pavel explica in epistola catre Corinteni de acel trup duhovnicesc al oamenilor.

   Doamne ajuta.

 13. gigi 2 May 2015 at 8:59 am #

  Așa mor oamenii ca prostii ascultând tot felul de idioți inloc sa se ducă la medic. Succes și moarte ușoară cu Domnul în suflet. Și să știți că eu cred în Dumnezeu, dar cel adevărat care spune sa-ti îngrijești trupul și sufletul (fiind lucrarea lui), adică să te duci la doctor dacă e nevoie.

  • Claudiu Pastor 2 May 2015 at 4:16 pm #

   Gigi draga, cel mai probabil nu crezi suficient, vezi ca sunt foarte multi care doar prin credinta in Dumnezeu, post si rugaciune au scapat de boli foarte grave … si fara medici. In Biblie nu scrie sa te ingrijesti de trup si de suflet si sa mergi la medic … spune doar sa te ingrijesti de trup si de suflet … si asta nu o faci la medic. Medicul este util in multe cazuri, doar ca da din umeri la probleme serioase, cum ar fi cancerul, nu stie cum sa-l abordeze si iti vine sa razi cand iti arat cazuri concrete de oameni care pur si simplu s-au vindecat prin post cu apa.
   Si atunci ce ar fi de preferat sa te rogi si sa traiesti sau sa mergi la medic si sa mori?

   • Trip 29 May 2015 at 12:20 pm #

    Probabil cei care s-au vindecat singuri de cancer prin post si apa , si-au pus si diagnosticul singuri….de aici si vindecarea!

 14. Dan Micsa 3 May 2015 at 1:54 pm #

  Creatorul Cerului şi al Pământului și al Cancerului le știe clar pe toate ca un om mare.

 15. Adi 3 May 2015 at 9:01 pm #

  Științific, e o poveste frumoasă tot ce scrie aici. Pleacă de la niște premise simple parțial înțelese și ajunge la niște concluzii halucinante… Apoi oferă o “rețetă” cu fructe de pădure, zahar si clisme cu cafea. Oameni buni, voi aveți pic de minte în cap? Pe ce lume trăiți?
  În chestiunile asa zis duhovnicești nu ma bag, deși găsesc câteva erori grave de logica în argumentarea aia pe care orice ortodox cu putina logica le poate combate ușor.
  Fiecare scrie ce vrea, fără nicio responsabilitate reala. Responsabilitatea o are cel care citește, după puterea de a discerne plauzibilul de basme.

  • Claudiu Pastor 4 May 2015 at 12:18 pm #

   Draga Adi, ar fi putin aiurea ca pentru argumentarea a tot ce se scrie sa ne apucam sa aducem argumente, asta ar insemna sa se scrie articole de cateva sute de pagini. Iti pot spune doar atat, intentiile autorilor sunt bune si incercam sa punem articole care rezoneaza cu noi, mai ales dupa ce am facut cercetari de ani de zile. As fi curios daca esti de acord cu tot ce se “livreaza” ca stiri la TV, pentru ca nici ei nu aduc argumente, doar emit niste informatii, iar lumea le ia de bune. Totul ramane la latitudinea ta daca esti sau nu de acord cu acele informatii, exact la fel se intampla si cu articolul de fata. Daca nu crezi, iti recomand doar sa aprofundezi cercetarile si in timp s-ar putea sa vezi diferit lucrurile.
   Dupa ce o vreme mama ma critica pentru faptul ca beau apa cu bicarbonat, acum draga mea mama a auzit si din alte surse mai de “incredere” ca acest obicei este unul bun. Sper sa se intample si cu tine la fel.

   • Adi 12 May 2015 at 11:15 pm #

    Vorbeam de erorile de logica formala in argumentare. Intentiile degeaba sunt bune daca fac rau. Ce fel de cercetari ai facut ani de zile, ma faci curios. Nu cred ce scrii aici pentru ca stiu. Sunt medic.

    • Claudiu Pastor 13 May 2015 at 4:26 pm #

     Fiind medic, te invit fie sa aduci argumente logice si clare la erorile pe care pretinzi ca sunt scrise in articol, fie sa-ti faci un blog unde sa ajuti cat mai gratuit oamenii, chiar si cu informatii.
     Acum ca m-ai “amenintat” ca esti medic, te invit sa scrii ce “stii tu despre cancer” si cum ai vindeca oamenii de aceasta boala?

 16. Gica Contra 4 May 2015 at 1:34 pm #

  Pai doar Dumnezeu a scris in Biblie sa faci clisme cu cafea!

  • Claudiu Pastor 4 May 2015 at 1:43 pm #

   Mugur, ironia nu prinde bine de cele mai multe ori ;). Lectura si smerenia pot ajuta mult. Am sa-ti exemplific de ce.
   In vremurile de demult, oamenii care studiau cartile biblice ce apar azi in Biblie mai studiau si alte carti, care, atunci cand a venit vremea inchegarii Bibliei, nu au fost incluse in Biblie (nu intru in detalii din ce cauza pentru ca este mult de scris), si acestea au fost denumite “apocrife”. Printre acestea se numara si “Cartea lui Enoh”, pe care o recomand cu caldura sa o citesti si sa vezi lucrare veche de 3000 de ani, care vorbeste despre clisma pomenind de introducerea sulpinii unei plante in partea dorsala pentru spalarea interiorului.

 17. Diana 5 May 2015 at 8:29 pm #

  Intr-o zi, in medicina, in psihiatrie, va exista un sindrom special pentru fanaticii religiosi. Incercati sa nu ascultati fanteziile nefondate alei unei persoane delirante si evident neinformata, needucata. Nu ascultati astfel de sfaturi pentru copii vostrii sau alte persoane dragi. Sunt in spital mii de cazuri cu persoane tratate pe internet de astfel de oameni, unii mor, altii abia reusesc sa supravietuiasca dupa indelungi ore petrecute la capul bolnavului sau in sala de operatie. Uneori chir pentru afectiuni care puteau fi banale la inceput. Apelati la un specialist. Ignoranta ucide.

  • Claudiu Pastor 6 May 2015 at 4:01 pm #

   Diana, sunt de acord cu a doua parte, asa cum scrie si in termeni si conditiile site-ului, informatiile nu inlocuiesc sfaturile unui specialist, doar ca asa cum scriam mai sus, inca din spitale nu au iesit prea multi oameni salvati de cancer, oare de ce, doar au fost pe mainile specialistilor, de ce nu au putut face nimic?
   Iar legat de fanaticii religiosi, te compatimesc pentru faptul ca nu intelegi ca unele lucruri au chiar si acoperire biblica si unii chiar fac eforturi sa le arate celor credinciosi acest aspect.
   Pana in ziua in care stiinta si medicina vor face aceste catalogari si “descoperiri” ce-ai zice ca in loc sa fim rautaciosi sa ne rugam sincer pentru cei bolnavi ca sa se vindece. Ce zici, ar ajuta?

 18. Marius 6 May 2015 at 12:09 am #

  Draga ‘Pastorule’,
  Sunt om de stiinta, am lucrat in cercetare (ca sa vezi, chiar pe cancer), si amandoi stim prea bine ca povestea ta nu este una stiintifica. Intrebarea este, de ce vrei tu sa-i convingi pe restul ca ceea ce ai scris este stiintific, adevarat, si divin in acelasi timp? Stii foarte bine ca oamenii sunt vulnerabili (in special in fata unei asemenea probleme), si sunt dispusi sa creada orice ar putea aduce o farama de speranta. Daca tu crezi in dumnezeu este alegerea ta, insa un principiu – atat al celor ce cred ca si al celor care nu cred – e ca nu este moral sa minti. In special mase de oameni vulnerabili, dispusi sa creada prostii. Iar pentru cei care cititi acest articol si sunteti convinsi, incercati doar sa cititi studii stiintifice, carti scrise de medici (medici care stiu despre ce vorbesc). Veti afla (probabil cu dezamagire) ca lucrurile nu sunt asa roz…

  Pana atunci, va doresc tuturor (credulilor) o clisma cu cafea!

  • Claudiu Pastor 6 May 2015 at 3:27 pm #

   Draga Marius
   In primul rand vreau sa spun ca nu mi-a fost usor sa-mi dau numele public pe blog, a fost nevoie de curaj, lucru care tie vad ca iti lipseste si te ascunzi in spatele unei litere (M, am schimbat-o in adevaratul tau nume, oricum sunt destui Mariusi in lumea asta, deci oricum stai suficient in umbra).

   Imi vine sa te imbratisez si simt o compasiune enorma pentru tine, de fapt pentru ignoranta ta si am sa-ti explic si de ce. In primul rand ca om de stiinta care pretinzi ca esti, cred ca intelegi ca intreaga lume este condusa si controlata in scopuri destul de sumbre, iar unealta cea mai puternica este TV-ul, cu care spre nefericirea ta, nu poti interactiona, este un canal de comunicare prin care doar se livreaza informatie, in deosebi gresita, spre mult mai multi oameni VULNERABILI. Ce mi-ar placea sa intelegi este ca Internetul este singura sursa ceva mai libera si unde lumea se poate manifesta prin scris in largul ei, este un mediu mai putin controlat. Sper ca dupa acest comment, sa intri pe site la Pro TV si sa le comentezi si lor ce aberatii spun pe TV, ai putea sa-ti faci un job din asta, ti-ar lua mult timp.

   In alta ordine de idei, eu nu vreau sa conving pe nimeni de nimic, eu pun la dispozitie o latura a adevarului, iar tu prin comentariul tau ti-ai asternut alt adevar si intr-adevar fiecare are dreptul sa decida daca este bine pentru el sau nu aceasta informatie, inclusiv comentariile, pentru cei care le citesc. Dar, aici intervine un mare dar, si anume, scriu articolele astea pentru ca am ajutat oameni sa se vindece sau sa-si prelungeasca viata, iar unul dintre exemple este chiar mama mea, care influentata de stilul de alimentatie pe care il am si de sugestiile facute, a scapat de diabet de ex.

   Legat de credinta, DA, o spun raspicat ca, cred in Dumnezeu si nu mi-e rusine cu asta, simt doar compasiune fata de cei care cred doar in stiinta, fara sa aiba o deschidere fata de aspectele spirituale, care desi se petrec sub ochii lor si nu le pot explica, totusi raman cu increderea doar in ceea ce vad si se poate “explica”. Asa cum scriam unui alt cititor, faptul ca se intampla lucruri si stiinta nu le poate explica, asta nu va face ca lucrurile sa dispara, este doar un aspect la care stiinta de azi ridica din umeri, iar cel mai bun exemplu este chiar cancerul. Zeci si sute de studii au demonstrat ca chimioterapia nu functioneaza, dar totusi “stiinta” continua sa se incapataneze sa explice muribunzilor ca este buna pentru ei. De ce? Pentru ca in cei 100 de ani de existenta a medicinei traditionale s-a creat aceasta incredere oarba in medicina, care nu-si poate demonstra abilitatile in fata unei boli, la care natura ii face fata cu succes. Despre o dovada mai clara te invit sa citesti articolul de pe site si sa-l iei pe domnul doctor Teofil Lungu la intrebari si explicatii, poate va intelegeti mai bine cu termenii medicali.
   http://safiisanatos.ro/sanatate-fizica/boli-tratamente-terapii-cure/medic-clujean-recomanda-doctorilor-sa-nu-mai-prescrie-chimioterapie-deoarece-extinde-tumorile/

   Legat de solutii clare, poate reusesti sa explici metodele de vindecare a cancerului propuse de urmatorii medici si care spre surprinderea multora, au mari probleme in a profesa. Detalii se gasesc deja pe blog si in viitoare articole despre aceste metode.
   – Terapia Gerson – a vindecat multi oameni prin alimentatie si clisme cu cafea.
   – Noua Medicina Germana/Germanica a doctorului urmarit de Mosad, Ryke Geerd Hamer
   – Metoda lui Burzynski cu vitamina B17 – metoda dovedita si demonstrata de vindecare a cancerului, iar cand a incercat sa-si breveteze inventia si-a pierdut dreptul de a profesa medicina
   Toti acesti medici au ajuns fie sa-si piarda dreptul de profesare a medicinei, fie au fost nevoiti sa fuga din America si sa isi faca clinici de vindecare in tari straine (de ex clinica Gerson a fost inchisa si si-a facut alta in Mexic unde merg toti americanii sa se vindece)

   Ai pomenit de credinta in Dumnezeu si in speranta oferita cu acest articol. Dincolo de recomandarea oamenilor de a incerca ce este scris mai sus, recomand sa aiba incredere mai mare in Dumnezeu decat in stiinta, pentru simplu rationament logic ca Dumnezeu a reusit prin “miracole”, post, rugaciuni si alimentatie sa vindece ceva pe care inca “oamenii de stiinta” n-au reusit sa o faca. De 2 ani fac si studii biblice si iti pot spune ca dincolo de adevarul partial spus de preoti, religiile se bazeaza pe SPERANTA, pentru ca daca tu esti om fara Dumnezeu, nu ai nici o speranta sa scapi unei asemenea boli, cu toata stiinta si studiile pe care le ai.

   In loc sa termin in mod ironic cu ai facut-o tu, iti doresc doar sa te ajute Dumnezeu, sau stiinta, cum vrei tu sa-i spui, sa nu ai parte de asemenea boala, nici tu si nici apropiatii si daca totusi te atinge boala asta, sa te ajute Dumnezeu sa scapi si sa ajungi sa crezi in el, pentru simplu fapt ca medicina si stiinta n-au reusit sa faca asta.

   Pentru cei interesati, la Resurse si Recomandari puteti gasi carti si documentare pe care ma bazez cand vorbesc.
   http://safiisanatos.ro/resurse-utile/recomandari/

   Doamne ajuta

  • satana va arde 16 March 2016 at 3:55 am #

   Domnu’ de stiinta, va rog sa ma scuzati ca va interpelez, dar mi-a atras atentia halatu’ alb care afirma ce e sau nu ‘stiintific’, cine minte si cum, si cum ca ‘medicii’ stie ce vorbeste. In final m-am “simtit” credul si aproape am simtit la propriu mirosul de cafea, doar ca pe partea ailalta (a tubului).
   Sa le luam stiintific:
   ‘Stiintific’… Ia ascultati armonia seducatoare a acestor litere… Delectati-va narile cu aroma patrunzatoare a mirosurilor de laborator (sau garaj, dupa caz – no offence, primul laborator al lui Edison a fost intr-un vagon de bagaje de tren)… Sa nu uitam insa sa ne impregnam si de elevarea mistica, religioasa chiar, a acestui cuvant magic, castigata inca de la inceputuri, din vremurile cand omul stia putin si, descoperind cate ceva, i s-a parut ca in sfarsit i-a venit de hac Creatorului care l-a izgonit din Eden condamnandu-l sa munceasca corectiv “in sudoarea fetei sale” pentru fiecare bucatica de paine. Desi primele eprubete ii cam explodau in fata proaspatului om de stiinta, lasandu-l cu o freza mai ceva ca a lui Einstein si un bronz mai ceva ca al lui Otelo, micutul ambitios nu s-a lasat intimidat, ci si-a ridicat pumnuletul spre Cer strigand victorios: “Ha-ha! O sa-mi fac robotzei si masinutze! Ele o sa lucreze pentru mine, iar eu o sa stau cu burtica la soare, pe un sezlong din materiale compozite, relaxat, bine nutrit, sanatos si fericit! Voi aboli razboiul si foamea, boala si batranetea, iar cu putintica rabdare si cercetare o sa scap si de moartea cu care m-ai procopsit!!” Epopeea inceputa a fost plina de realizari marete si stralucitoare: telegraful, becul, radioul…automobile, trenuri si vapoare…. avioane, arme, sateliti… revolutia agrara, zootehnica, industriala… asfalturi, ingrasaminte, fabrici… pesticide, conservanti, poluanti… radiatii, contaminanti, noxe… Obosit, stresat, muncit si fara timp, cu un mic cancer pancreatic si infricosat de stirile cumplite de la TV, micutul om de stiinta se uita putin derutat in jur si incearca sa-si aduca aminte despre ce era vorba cand incepuse totul… Aaa, parca sa nu mai munceasca. Da, da… si cu bolile… da. Ei, da’ cate boli n-a eradicat el! Offf, daca n-ar fi aparut de 5 ori mai multe… Cu ce-am gresiiiiit?!!? urla el disperat si se prabusi in fotoliul de la computer. Da’ chiar, domnu’ de stiinta, cu ce-a gresit, ca n-a avut decat intentii bune?

   Intai: n-a observat ca fiinta umana are doua laturi sau domenii de manifestare. Adica nu doar cea materiala, ci si una spirituala, care dovedeste ca nu exista doar universul fizic, ci si un altul de o altfel de natura, care nu se vede. Asa ca nebagand de seama (sau facanduse ca nu observa) s-a apucat de cunoastere (stiinta). Din pacate doar materiala. Apropos, sa nu uit sa propun la nivel planetar schimbarea acestei sintagme, “stiinta” in “stiinta materiala”. Nu de alta, dar am ajuns sa trimitem sateliti in galaxie, iar in ce priveste sufletul uman habar n-avem cu ce se mananca, de unde venim, ce catam p’acilea, ce-i cu casatoria, cum sa nu divortam, de ce casatoria e doar pentru barbat cu femeie si nu barbat cu barbat sau femeie cu catel etc. Ce-o fi pacatul? E bun la gust? Are culoare, forma? Multe-multe. La astea suntem prosti rau, nu ca la aranjatul moleculelor de materie…

   Secondo: n-a observat ca traieste intr-o lume-casa vie. Biologica. Perfecta. Armonioasa. Un sistem in care toate elementele, fiintele, regnurile (animal, vegetal, mineral) sunt totalmente integrate unele cu altele si cu universul intreg, fara greseala (sa ma esprim ‘stiintific’: no bugs, no updates, no fixes). A crezut ca poate perfecta aceasta… natura (a uitat ca e creatie), care nu avea fatzete plane si cromate.

   Apoi: desi a ajuns sa cunoasca tot mai multe si sa realizeze ca toata tehnologia si industria de pe planeta (si de pe orbitele din jurul planetei) nu face nici cat o ceapa degerata pe langa o singura celula din lumea vie, fie si dintr-un fir de iarba calcat in picioare de fotbalisti, si ca tot ce e artificial s-a dovedit a fi nu o imbunatatire, ci o contaminare distructiva a tot ceea ce e biologic (viata!), caci mititelul n-a putut egala complexitatea infinita a tehnologiei divine si doar a impus propria tehnologie spre propria distrugere, s-a incapatanat sa nu recunoasca si vrea sa-i dea inainte cu si mai multe cercetari si proiecte, pentru a invinge si mai multele probleme pe care le-a creat si nu vrea sa vada ca dupa ce va parea ca rezolva trei, vor mai rasari patruzeci. Dar mai ales: dupa atata cunoastere fie si strict materiala, pigmeul tot refuza sa vada perfectiunea si maiestatea Creatiei a Universului intreg. Tot refuza sa-l vada pe Creator, cica sistemul acesta infinit si de o perfectiune meta-geniala ar fi rezultatul unui haos si a unei morti nemiscatoare. Cum? Suna prea aberant? Stai ca microcefalul are raspuns la aberatia calitativa printr-o minciuna cantitativa: asta s-ar fi intamplat in muuuuuuuulte milioaaaaane de miliaaaaarde de ani. Pe vremea lui Darwin, mai treaca-mearga ca toti cei ce voiau sa scape de incomodul Dumnezeu moral care le statea intr-o coasta cand voiau si ei sa pacatuiasca mai liber asa si mai din plin, au zis ca stie ei ca maimutza se poate transforma in om. Dar acum, cand sunt deja ani multicei de cand domnii cu halate singuri spun ca nu mai e valabil ce-a mintit Darwin: au descoperit si demonstrat ca variatii in cazul speciilor sunt posibile, dar transformarile dintr-o specie in alta, NU… tocmai acum poti sa deschizi mizeriile alea de canale numite Disco-very si National Gheorghe-graphic si sa descoperi cum curge prin ele (si prin altele asemenea lor), ba nu, ploua, mizeria evolutionista care nu mai e ‘stiintifica’. Pai cum vine asta?! Nu ne mai intereseaza ce e stiintific??? Aaaa, miza nu e cunoasterea sincera, ci inventarea de ceva “stiinta” care sa ne indreptateasca a-l da pe Dumnezeu la o parte din constiinta noastra, din societatea noastra, din educatia copiilor nostri, ca sa poata sa iasa, ca buruienile, generatii de pederasti care si-o trag la caca. Ia uite culmea evolutionismului, frate: tocmai cand maimuta nu se mai poate transforma in om, a inceput omul sa se transforme in maimuta!

   Sa trecem stiintific mai departe: cine minte. Cu o asemenea stiinta care, lucru de inteles – doar nu vrei sa descoperi un univers infinit imediat, ci ai nevoie, logic, de timp infinit (veste proasta: nu aveti acest timp la dispozitie – Judecata si Sfarsitul vor veni mai repede decat va asteptati) – nu stie si nu va sti niciodata totul, doar mereu putin mai mult (ca un Windows care trece dintr-o versiune inferioara intr-alta, ceva mai imbunatatita, in mod perpetuu), dar care face afirmatii sonore si da verdicte ca si cum le-ar sti pe toate, stai si te intrebi: cine e ala care minte si care e credulul? Oare acel gen de medicina care asa alopata cum e isi zice sistem de sanatate in timp ce este realmente un sistem de boala, adica nu se ocupa de un om sanatos (ca doctorii chinezi din antichitate, platiti cata vreme pacientul era sanatos), ci cu individul care intai trebuie sa fie bolnav ca sa-i intre in jurisdictie, dupa care urmeaza drujba si sarma ghimpata a unei chirurgii traumatizante (ca de preventie ce sa mai vorbim, e prea tarziu), sau buldozerul chimioterapiei si radioterapiei, iar organismul descurca-se cum o putea… oare aceasta “medicina” care din start are interesul ca omul sa fie bolnav, poate fi curata, necorupta de acest interes, poate sa nu minta? Domnu’ in halat alb, trezeste-te, esti de fapt intr-o industrie in care pacientul e client, iar miza financiara, enorma. Sau crezi ca sunt original cand spun asta? Ai fost superior in comentariul tau? Sa ti-o spun in fata: medicina pe care o faci tu este neputincioasa. Cu cat epoca acestei “stiinte” va produce oameni mai bolnavi, cu atat nu veti putea face fata bolilor. Pentru ca nu voi vindecati, ci sistemul imunitar, adica acele mecanisme puse de Creator in fiinta umana pentru a-i pastra sanatatea. Un medic bun nu vindeca, ci stie cum sa dea piedicile la o parte din calea acestui sistem imunitar care, in ultima instanta, este adevaratul doctor. Intelegand acestea, orice medic homeopat sau naturist va este infinit superior, pentru ca nu stie multe (si recunoaste ca nu cunoaste mecanismele intime ale bolii si ale vindecarii), dar stie bine altceva. Si anume intelege PRINCIPIILE NATURALE de vindecare cele mai avansate din univers: cele implementate de magnificul Creator al acestei magnifice creatii si nu-i ramane de facut decat a se specializa in identificarea barierelor care handicapeaza sistemul imunitar, printre care se afla si toate vaccinurile si substantele de sinteza pe care le faceti voi, cei ce credeti in si sustineti direct sau indirect tehnologia artificialului, de parca noi oamenii am fi roboti de tabla, sa-i “rezolvi” cu flexul si cu terebentina.

   Cunosc personal oameni si rude care s-au vindecat de cancere cumplite prin metode naturiste, dupa ce medicii alopati i-au trimis acasa sa faca ce vor in cele 2-3 luni prognosticate pana la moarte. Si am avut prieteni si colegi care au murit dupa chimioterapii si radioterapii, unii dintre ei dupa ce au fost declarati vindecati. Cum? Printr-o banala raceala la care sistemul lor imunitar distrus n-a putut face fatza. E ca si cum scaparea de cancer prin aceste metode ar duce la SIDA. Halal vindecare! Nu vedeti ca Dumnezeu va lasa sa ajungeti pe ultimul loc, de rasul targului? Iar toti cei ce se incred in caile voastre sufera consecintele, caci increzandu-se in voi automat il desconsidera pe El si nu se incred in El, in Cel ce nu poate fi egalat de nimeni. Si sunt vinovati pentru asta. (Ieremia 17:5-8) Din pacate, acestia sunt mult prea multi, de-asta tot nu este evident ca sunteti pe ultimul loc si imi e teama ca tot asa va fi pana la sfarsitul istoriei. Ma rog, e normal cu o asa istorie…

   Fa-ti un serviciu, domnu’ de stiinta, ca nu e prea tarziu pana la moarte, si citeste, pardon, studiaza Biblia. Curaj, exista oameni de stiinta care cunosc invatatura spirituala a lui Dumnezeu (Biblia) si nu gasesc nici o contradictie intre cunoastere si religie (cunoasterea Creatiei nu poate fi in contradictie cu invataturile Creatorului). De aceea si stiinta lor are alta perspectiva si da rezultate net superioare. Daca vei fi sincer in acest demers, vei descoperi comori dincolo de orice asteptare si Dumnezeu te va ierta si pe tine. Risti sa traiesti vesnic, dupa viata asta. N-o fa si sunt convins ca ne vom intalni in ziua reglarii tuturor conturilor si implinirii intregii dreptati care inca asteapta cu gemete grele ale tuturor nedreptatitilor, sa fie facuta. Atunci ai sa fi in postura de a plange si a-mi reprosa mie si tuturor celor ca mine ca n-am facut orice gest disperat si necesar sa te trezim.

   • Claudiu Pastor 16 March 2016 at 11:27 am #

    Frumos, concis si amplu in acelasi timp, comic, dar e un comic de situatie binevenit … daca as stii ca intra si Marius in discutie, mi-as face un popcorn sa urmaresc cu mare interes discutiile.
    Cred ca nici eu nu puteam scris un comentariu atat de frumos.
    Doamne ajuta

 19. Doru 6 May 2015 at 2:26 am #

  “Vino la Mine cu toate nevoile tale. Vino in prezenta Mea cu recunostinta, caci multumirea iti deschide usa comorilor Mele. Recunoscator fiind, tu afirmi adevarul centrat ca Eu sunt Dumnezeu. Eu sunt Lumina in care nu este intuneric. Incredintarea ca Eu sunt cu totul Bun, iti implineste nevoia ta fundamentala de siguranta.Viata ta nu este supusa capriciilor unei divinitati atinse de pacat.
  Odihneste-te stiind ca Cel care iti controleaza viata este cu totul vrednic de incredere.Vino la Mine cu sperante increzatoare. Nu exista nici o nevoie pe care Eu sa nu ti-o pot indeplini. Psalmul 95. 2 Sa ne infatisam inaintea Lui cu laude, si sa strigam catre El prin cantari! (Chemarea Lui Isus, Sarah Young)”
  100 de meditatii din închisoare – Richard Wurmbrand – (Romanian)
  “Asadar, atitudinea ideala pentru un credincios este una contemplativa. Isus spune nu doar Martei, ci tuturor oamenilor: pentru multe te îngrijorezi si te framânti tu, dar un singur lucru trebuie. Maria si-a ales partea cea buna, care nu i se va lua (Luca 10:41-42) .Aproape orice crestin ar spune astazi ca ea a facut alegerea cea rea: ea nu a ales sa pregateasca masa pentru cei doisprezece oameni înfometati, ci sa stea linistita, sa priveasca la frumusetea oaspetilor. Biblia nu ne îndeamna nicaieri sa fim activi, ci în nenumarate ocazii ni se atrage atentia sa veghem. Iata ca au venit niste magi (Matei 2:1). În loc sa se uite la ei, oamenii le-au aratat calea spre Betleem fapt ce a costat viata multor nevinovati. Si un lepros s-a apropiat de El, i s-a închinat (Matei 8:2). La vremea aceea oamenii nu puteau vindeca lepra.Nu va amestecati în diferite probleme decât daca sunteti siguri ca puteti ajuta. Luati seama doar; Domnul face restul.
  Si deodata s-a stârnit pe mare o furtuna strasnica (Matei 8:24).
  Se va întâmpla unul din doua lucruri: fie te vei îneca si vei merge la Tatal, fie vei scapa si vei trai pentru Tatal.Asa ca nu te înspaimânta, ia seama doar! În orice lucru, cu cât te agiti mai mult, cu atât rezultatele sunt mai rele.Nu suntem înca în vesnicie, dar putem prinde o strafulgerare a ei, petrecând cât mai mult timp posibil în contemplatie.”

 20. doctorul 6 May 2015 at 11:53 am #

  Cate ineptii in acest articol… Nu e nevoie sa fi terminat medicina pentru a vedea cantitatea imensa de erori, sint suficiente cateva notiuni elementare de biologie de liceu.

  • Claudiu Pastor 6 May 2015 at 1:04 pm #

   Adi, poti sa nominalizezi cateva dintre aceste erori sau inca nu ai terminat liceul?

   • Marius 6 May 2015 at 2:54 pm #

    Claudiu, deocamdata chimioterapia pe care tu o desconsideri atat de vehement este principala arma si, fie ca iti place sau nu, prelungeste viata pacientilor. Niciun medic nu va trata cancerul cu resveratrol dintr-un motiv simplu – studiile care exista pana acum nu au indicat ca resveratrolul are efecte miraculoase in cancer, sau ca ar fi mai eficiente decat chimioterapia. Nimanui nu-i place chimioterapia, dar nu exista alternative atat de bune incat sa renuntam la ea. Sper ca suntem de acord cu asta….

    • Claudiu Pastor 6 May 2015 at 4:08 pm #

     Draga Marius

     Imi pare rau sa te dezamagesc, dar nu pot fi de acord cu tine, in comentariile precedenta ti-am si recomandat cateva tehnici si metode de vindecare, intr-adevar cu alimentatia, dar totusi eu spun ca sunt solutii pentru cancer, chiar daca nu sunt dovedite stiintific. Eu cred ca un om care stie ca este o solutie pentru cancer si chiar vrea sa traiasca, nu ar da doi bani pe o tehnica nesigura si ar incerca acea solutie salvatoare, speranta este in noi, in toti.

     In comentariul precedent m-ai criticat si ai spus ca tot ce fac este sa dau speranta oamenilor, dar fi sincer cu tine si cu toata lumea, ceea ce ai scris mai sus, cu faptul ca medicina/chimioterapia prelungeste viata, nu este tot o speranta mai trista, o amagire? De ce sa ne tot ascundem in spatele degetului, medicina ofera acelasi tip de speranta, de prelungire a vietii, doar ca pe bani multi. Multi medici si cercetatori, eu si altii, suntem doar niste ecouri, dam o informatie gratuita, care privita in ansamblu, sunt sanse sa ajute pe multi, este o speranta gratuita (esti de acord cu asta?)

     Ganduri bune si Doamne ajuta.

     • Adi 12 May 2015 at 11:21 pm #

      Tu spui ca sunt solutii pentru cancer desi nu sunt dovedite stiintific? Asta e problema, ca oamenii de disperare incearca si medode din astea promovate de inconstienti cu “intentii bune”.
      Nu, chimioterapia nu e o speranta mai trista. Chiar le poate prelungi viata. Cu o luna, cu un an, cu 5. Timp pretios. Ce faci tu si altii care promoveaza tot felul de aberatii pe care nu inteleg de unde le scot, este sa furati oamenilor timpul acela pe care l-ar putea castiga daca ar trata la timp si cu metode eficeinte boala.

     • Claudiu Pastor 13 May 2015 at 4:20 pm #

      Adi, din nou nu ai spus nimic in comentariul tau, zi-mi putin care sunt acele “metode eficiente” despre care vorbesti.
      Te invit sa urmaresti documentarul The Gerson Miracle si te mai invit ca in curand sa vizitezi meniul cu documentare. Sunt foarte multe documentare facute, inclusiv de medici, care explica cum se vindeca boala numita cancer.

      https://www.youtube.com/watch?v=y6l84pQ1Pxk

      Chiar mi-ar placea sa dai un feedback dupa ce vizionezi acest documentar, asta pentru ca tot ai pomenit de “nu inteleg de unde le scot”.

   • Constantin 10 May 2015 at 9:22 am #

    “În luna a noua pancreasul fătului, care lucrează deja la capacitate maximă, împreună cu pancreasul mamei, produc această enzimă în cantităţi suficient de mari încât să găurească placenta. Odata placenta perforată, lichidul amniotic iese (se rupe apa) şi sistemul imunitar vede ce se “ascunde” acolo, declanşând imediat durerile naşterii; practic, îl dă afară pe ”parazit” “.

    Exemplu de greseala:

    Nasterea nu apare cand se gaureste placenta. Daca s-ar gauri placenta la nastere ar avea loc o hemoragie masiva care cel mai probabil s-ar sconta cu decesul mamei si poate si a fatului. Ce se “rup” sunt membranele sacului amniotic care contine lichidul amniotic si acesta va iesi prin gaura aparuta dupa “ruperea” membranelor.

    Exista cazuri in care placenta este dispusa in calea nasterii si se numeste “placenta previa” si reprezinta indicatie de cezariana fiindca pentru ca copilul sa se nasca trebuie sa treaca prin placenta (proces expus de tine in articol) si e risc de hemoragie importanta la nasterea clasica.

 21. Marius 6 May 2015 at 2:34 pm #

  Sunt biolog, si pot sa spun ca tot articolul e o aberatie. Mai departe, alegeti voi in cine/ce preferati sa credeti – stiinta adevarata sau povesti inventate.

  P.S.: nu mai cenzurati va rog comentariile care nu sunt favorabile!

  • Claudiu Pastor 6 May 2015 at 3:27 pm #

   Salut Marius

   Daca mi-ar fi rusine cu ce este scris, as cenzura, dar nu o fac, din contra, incerc sa-ti aduc argumente logice la ce am scris, iar pe tine te rog sa aduci argumente stiintifice pentru tot ceea ce susti, nu doar sa arunci cuvinte grele si sa denigrezi.

   Doamne ajuta

   • Adi 12 May 2015 at 11:22 pm #

    Nu aduci niciun argument logic. Toate argumentele contin erori de argumentatie si sunt invalide

    • Claudiu Pastor 13 May 2015 at 4:15 pm #

     Asta pentru ca asa spui tu? Nu vad nici o argumentatie logica facuta de tine. Sa inteleg ca doar pentru ca ai postat si tu un comentariu articolul este destiintat si nu mai are nici o valoare :))
     Inclin sa cred ca esti campion in a arunca cu noroi in altii, dar nu ai facut nimic concret la viata ta.

 22. Marius 7 May 2015 at 2:56 pm #

  1. Sursele tale nu sunt stiintifice. Cateva carti nu inseamna nimic la cata informatie exista astazi. Un exemplu de surse reala sunt revistele de specialitate (care aduna articole de la sute de oameni de stiinta, specialisti)
  Un exemplu: http://erc.endocrinology-journals.org/content/21/3/R209.full
  Poti vedea aici de exemplu ca povestea cu resveratrol nu e nici pe departe atat de simpla. Daca ai traduce aceste articole si le-ai povesti aici pe intelesul tuturor ar fi mult mai eficient ceea faci acum (- sugestie pentru viitoarele postari, daca vrei te pot si ajuta cu surse).

  2. Scopul meu nu e sa denigrez ceea ce ai scris. Am spus-o si mai sus, chimioterapia este mult prea importanta acum (desi e departe de a fi terapia ideala), si nu iti poti permite (mai ales ca necunoscator) sa spui ca nu functioneaza. Sunt sute de mii de oameni care beneficiaza de pe urma ei, chiar daca sunt si multe cazuri unde nu ajuta, sau inrautateste situatia. Intotdeauna sunt minusuri si plusuri – deal with it.

  3. Nu minimaliza ceea ce fac oamenii de stiinta, sau stiinta. Sa ai doar compasiune pentru oamenii de stiinta nu e suficient. Ar trebui sa fii 100% alaturi de ei si de ceea ce fac, fiindca pentru un SINGUR medicament folosit astazi in lupta cu cancerul sunt necesari minim 20 ani de munca si lupte acerbe. Vreau sa intelegi doar ca vorbesti cu prea multa lejeritate despre asta….

  4. Lumea e plina de terapii neconventionale – ele functioneaza pentru un numar foarte limitat de oameni, exceptii. A face din aceste exceptii o regula este ceva pentru care dumnezeu nu te va aprecia foarte mult.

  Daca doresti ajutorul meu pentru postarile viitoare, iti stau la dispozitie!

  • Claudiu Pastor 7 May 2015 at 3:32 pm #

   Salut Marius

   1. Pe post de surse de documentare, ti-am dat direct nume de doctori si tehnici de vindecare a cancerului, daca cineva nu se descurca sa caute acele nume pe Google, atunci unele dintre materiale se pot gasi intre ce am recomandat in meniul de resurse si recomandari.
   Sunt deschis la ajutor din partea oricui, chiar si cu traduceri, dar tine cont ca cititorii sunt oameni simpli si o explicatie ultra-sofisticata nu o vor agrea. Oamenii vor solutii simple, practice, aplicabile, pentru ei nu este util un articol in care sa li se explice ce este acela resveratrol, cel mai probabil nu vor mai auzi niciodata acest cuvant, pur simplu ei vor ceva practic + o speranta sustinuta logic cu argumente. Imi poti scrie pe contact si sa continuam acolo discutia.

   2. Daca tot ai adus mingea la fileu, sper ca timpul sa-mi fie prieten in uramtoarea perioada si sa apuc sa compilez materialele pe care le-am parcurs pana acum ca dovata a faptului ca chimioterapia nu este o solutie, asa cum ai spus, este o amagire, un fel de speranta. Pana atunci te rog sa citesti articolul doctorului Lungu si daca nu esti convins de ce spune dansul, sa-l iei de guler pana ajungeti la un consens. Articolul il gasesti aici: http://safiisanatos.ro/sanatate-fizica/boli-tratamente-terapii-cure/medic-clujean-recomanda-doctorilor-sa-nu-mai-prescrie-chimioterapie-deoarece-extinde-tumorile/

   3. Dragul meu, port compasiune pentru oamenii de stiinta pentru ca nu au deschidere fata de o lume spirituala care ii inconjoara, stiinta o vad ca pe un copil rasfatat si neastamparat care nu crede nimic din ce ii spun parintii, dar care, dupa mult timp o sa se calmeze si o sa se maturizeze. Buddha a descoperit prin meditatie si auto-observatie ca omul “palpaie” sa spun asa de miliarde sau trilioane de ori pe secunda, iar stiintei i-au trebuit 100 de ani ca sa “demonstreze” acest lucru (ma refer aici la aspectele cuantice ale materiei si vibratia atomului). Sper ca ma intelegi acum de ce am compasiune pentru stiinta, pentru ca se straduie sa explice lucruri care sunt deja asezate pe masa, doar ca stiinta nu le vede sau doar incearca sa le explice. Zi-mi doar un singur lucru vis a vis de asta, cum explica stiinta experientele extra-corporale sau starile meditative foarte profunde, starile mentale in vibratia theta? Cum se explica vindecarea cancerului in 3 minute? (am pus pe site video-ul http://safiisanatos.ro/sanatate-fizica/boli-tratamente-terapii-cure/cancer-dizolvat-3-minute-video/). Chiar daca unele lucruri stiinta spune ca sunt coincidente, eu consider ca pentru multe astfel de lucruri stiinta nu are inca explicatii, dar din perspectiva spirituala are si logica si explicatie.
   Tot aici as putea pomeni de doctorul Hamer, devenit celebru cu Noua Medicina Germanica, ce s-a sacrificat as putea spune, 20 de ani din viata lui pentru a cerceta si studia aceasta boala si a si gasit solutii, iar daca 35.000 de cazuri clinice nu sunt suficiente, ma ierte Dumnezeu, nu stiu ce ar putea fi mai graitor decat atat. Ghici ce a patit omul … 😉

   4. Doar un zambet sincer pot schita in acest moment, pentru simplu fapt ca tocmai ai descris metoda stiintifica pe care o susti. Pana acum doar cativa, doar “cei alesi” au avut norocul sa scape cu chimioterapie, in schimb stii cati oameni au scapat de cancer prin metoda Gerson? Toti, exceptie erau cei foarte in varsta sau care erau in stadii foarte terminale. Tatal unei bune prietene a aflat brusc ca are cancer, a fost sustinut de familie cu alimentatie sanatoasa, timp in care facea si chimioterapie si un an a stat in viata, iar analizele au inceput sa-i arate mai bine, brusc omul a renuntat la alimentatie si a decis ca merge numai pe chimio, in 3 luni am participat la inmormantarea lui. Poate e o coincidenta, poate nu.
   Hai sa privim statisticile (cat mai reale posibil) si sa vedem comparativ cati oameni au scapat de cancer si prin ce metode, dar mai ales proportiile de succes.

   Asa cum spuneam mai sus, ajutorul este binevenit, oricand si il primesc cu inima deschisa, dar as prefera sa stiu ca scriu despre solutii intr-adevar utile si palpabile pentru cititori, nu doar cercetari stiintifice pe care oamenii sa nu le poata aplica.

   Doamne ajuta

 23. Marius 7 May 2015 at 8:31 pm #

  Iti voi raspunde din nou punctat, dar mai scurt:

  1. Ai dreptate, oamenii vor solutii simple. Din pacate, nu poti da o solutie simpla pentru cancer pentru ca nu exista solutii simple general acceptate sau recunoscute de institutii care se ocupa cu asta. Din nou nu intelegi – a cauta niste nume pe Google este intr-adevar o modalitate de documentare, dar nu este una corecta. Ceea ce spune doctorul Lungu este irelevant daca ceea ce sustine el nu este publicat undeva serios.

  2. Tu ai sarcina foarte complicata de a selecta informatii din diverse surse si a le posta aici. Este foarte greu si trebuie sa fii foarte atent. Pentru o asemenea chestiune nu exista loc de subiectivitate. Vreau sa-mi spui cati oameni s-au vindecat prin metoda Gerson…si vreau o sursa credibila pentru asta.

  3. Nu esti un specialist pe problema asta (nici pe terapii conventionale nici pe neconventionale). Prin urmare, te joci tu termeni si notiuni pe care nu le cunosti. Vorbesti despre stiinta cunoscand-o superficial. La fel si despre oameni de stiinta. Exista un motiv pentru care sunt specialisti in lumea asta. Daca nu esti om de stiinta, nu vorbesti despre chimioterapie.

  Care este specialitatea ta? sunt foarte curios…

  • Claudiu Pastor 8 May 2015 at 10:44 am #

   Aproape la fel de scurt:

   1. Solutiile simple, desi exista, nu sunt acceptate deocamdata de stiinta pentru simplul fapt ca sunt prea simple si nu pot fi dovedite inca stiintific, deci nu pot si aplicate. Ironie sau nu, dar asta este realitatea. Dincolo de cautarea unui nume pe Google, m-am documentat pe domeniul acestei boli, dar nu este suficient spatiu nici intr-un articol sa cuprinzi totul si cu atat mai putin ca si comentariu.

   2. Intr-adevar sarcina de selectie este foarte dificila. Daca tot m-ai intrebat atat de specific legat de Gerson, te-as invita sa le trimiti un email celor de la gerson.org si sa-i intrebi direct. Daca te astepti ca o revista de specialitate sa pomeneasca de aceste statistici, eu as inclina sa cred ca nu apar asemenea statistici in domeniul stiintific. Dovada cea mai clara ar veni daca ai scrie un mail direct la Institutul Gerson si sa ii intrebi cati oameni au vindecat in cele doua centre ale lor in ultimi … 70 de ani (cred ca de atat timp functioneaza in Mexic spitalul Gerson)

   3. Ca un raspuns sincer, sunt Project Manager la un proiect de debate/dezbateri in cadrul unui ONG si printre regulamentele de dezbateri avem ca si criteriu exact acest fapt necinstit pe care il aplici tu. Nu este normal ca in momentul in care nu ai argumente pentru intrebarile pe care ti le-am adresat, sa te legi de persoana mea sau de profesia/meseria pe care o am, sincer este un semn de lasitate si de incompetenta (iarta-mi stilul direct), raspunde la intrebarile adresate, iar daca vrei sa ne cunoastem imi scrii pe contact si acolo dezvoltam si vorbim lucruri off topic in raport cu articolul.

   Intr-adevar nu sunt om de stiinta, dar am intentii bune fata de oameni, iar daca tu vrei cu adevarat sa ajuti oamenii, fa-ti un blog si posteaza informatii utile pentru oameni ca sa ii ajuti sa se vindece. Este irelevant cate scoli ai facut la viata ta, daca scopul nu este sa-i ajuti pe cei din jur cu acele scoli. Daca tu vrei sa complici lucrurile prin intermediul stiintei, esti liber sa o faci, iar daca eu vreau sa ajut lumea cu informatii pline de speranta si unele chiar practice, sunt liber sa o fac. Asa ne alegem oamenii ce stau in jurul nostru, asa ne alegem auditoriul si prietenii, prin asa numita lege a rezonantei.

   Iti urez multa sanatate.
   Doamne ajuta

 24. Adi 12 May 2015 at 11:32 pm #

  1. e o aberatie ce spui,. Ceva e prea simplu ca sa fie dovedit stiintific? Nu e nicio realitate. E realitatea ta. Nu stiu cum te-ai documentat. Internetul este plin de informatii eronate (cum este si articolul asta), Asa ca daca te-ai documentat doar din surse care promoveaza informatii false, normal ca ai acumulat tot felul de dezinformari.
  2. Nu esti om de stiinta, nu lucrezi in domeniu, nu intelegi organismul uman. E irelevant ce faci, dar tu ai o intelegere stiintifica a lucrurilor. Intentia de a ajuta oamenii e onorabila, dar nu scuza raul pe care il faci. Doar pentru ca ai intentii bune, nu inseamna ca lucrurile pe care le scrii sunt adevarate si eficiente. Da, te cred ca nu vrei sa faci rau, dar asta faci.

  • Claudiu Pastor 13 May 2015 at 4:11 pm #

   Daca 19 ani de documentare crezi ca sunt insuficienti ca sa imi pot face o parere competenta, atunci inclin sa-ti dau dreptate.
   Ce te face pe tine sa crezi ca esti mai documentat in sensul corect si ca ai dreptul sa spui ca articolul asta este eronat? Oamenii comenteaza adesea ca ceva nu este bun, fara sa aduca o solutie, o explicatie, doar acuza, arata cu degetul spre celalalt. In comentariul tau NU ai spus nimic, doar ai aruncat cu noroi, fasa sa iti susti cu ceva cuvintele.

   Faptul ca nu sunt om de stiinta nu te face nici pe tine unul. Zi-mi concret ce rau am spus in articolul de mai sus? Atat timp cat nu spui nimic util, mai bine stai in banca ta si documenteaza-te. Daca nu intelegi intreaba si ti se va raspunde, dar nu mai arunca cu noroi doar pentru ca nu intelegi lucrurile.

   • trifescu 30 June 2015 at 2:31 pm #

    domnule Marius chimioterapia iti prelungeste putin durata de viata, dar de fapt este mai rau pt ca iti distruge toate celulele vii din corpul nostru, sistemul imunitar etc eu iti dau un sfat intereseazate inainte sa vb. Eu am o prietena ft buna si sa vindecat de cancer cu remedi naturale de la Dumnezeu asa ca…..

 25. trifescu 30 June 2015 at 2:34 pm #

  si sa spun ceva la toata lumea. Dumnezeu rade in fata stiintei! Dumnezeu cunoaste cel mai bine corpul uman nu omul

 26. Gabriel Ilășoaia 6 September 2015 at 11:33 am #

  Domnule, Claudiu Pastor! Am citit articolul dvs., este interesant, nu atat prin prisma celor invocate și totodată a soluțiilor pentru redonbândirea stării de sănătate, ci prin simplitatea exprimării, și acest lucru, trebuie reprezinte obiectivul principal al unui comunicator.
  Vă sugerez ca pe viitor să vă susțineți articolele prin continuitate,și să evitați capcana ,,medicilor și a oamenilor de știință(ei se vor topi, încetul cu încetul, în aroganța lor),altfel vă ve-ți consuma energia inutil!
  Cei care au ochi de văzut,vor vedea, și cei care vor avea urechi de auzit, vor auzi!
  Succes în tot ceea ce faceți!

  • Claudiu Pastor 15 September 2015 at 5:26 pm #

   Va multumesc mult pentru cuvinte. Am avut o perioada putin mai aglomerata, dar am sa revin cu postarile.

 27. God's Love 28 October 2015 at 11:05 pm #

  Felicitari domnule Claudiu Pastor,pentru tot ceea ce faceti .Afisati lucruri interesante pt.oameni.E de asteptat sa fie o parte care sa creada si alta parte care sa nu creada.Pana la urma ideea e CREDINTA.Unii CRED in doctori ,in operatii,chimioterapii si radioterapii.Altii CRED chiar si in vindecari” miraculoase”.De fapt ele se pot explica prin vointa,credinta,grija fata de ce mananci si bei s.a.m.d. Daca tu afisezi anumite sfaturi,idei, retete s.a.m.d.,nu se poate spune ca obligi pe cineva sa faca asa cum spui tu.Fiecare, pana la urma are minte si crede cu tarie in unele sau altele, fiecare poate alege… Pacat ca cei ce nu cred si in alte variante,fara sa-si dea seama pot strica munca unor oameni care cauta sa ajute oameni.Daca, dintre cei care acceseaza acest site sunt si persoane care sunt diagnosticate cu cancer,cand citesc ineptiile unora ca doar medicii si numai medicii cu chimio si fizio rezolva tot, vindeca tot mai e un pic si te fac ca si nou……dar de fapt in medicina oncologica se merge foarte mult la ghici,asta de ce nu se spune,cei ce cred numai in ei de ce nu spun si pe cati ii vindeca si nu pe cati ii trateaza.Una e sa tratezi si alta e sa VINDECI. De ce trebuie sa fie intotdeauna multi Toma necredinciosul,de parca ei pot demonstra stiintific cum pot vindeca.Exista oameni care isi pot da seama cand o persoana este bolnava de cancer,doar vazandu-l pentru intaia oara.Cum , stiintific nu poate si nu stie sa explice nimeni,chiar pana si el.Omenirea crede ca stiinta a ajuns departe….dar….f.f.multe necunoscute sunt in domeniul medical si nu numai.Sunt persoane obsedate care se agata de stiinta doar spunand atat :demonstreaza stiintific, cum ca nu se poate ca e prea simplu,ca e prea usor, ca e prea si prea….. nu se poate ,nu exista…pacat de taria si influenta pe care o pot avea asupra celor care chiar au nevoie de ajutor.Chiar daca cineva ar face un tip de tratament din acesta simplu(pt. unii )ce s-ar intampla,de ce sa nu creada in asa ceva?De ce sa cred numai si numai in cei care de fapt nu cred nici macar ei in ceea ce fac ei?Un caz real ,doctorita la oncologie moare de cancer la san,DUMNEZEU SA O IERTE.Cum, de ce nu s-a putut vindeca cu toata stiinta medicala care exista si mai ales ca era in domeniul oncologic?Ce spun cei ce cred numai si numai in domeniul medical, ce raspuns dau?Va spun eu,niciunul plauzibil, sau cel mult,pot spune…pacat,atat a vrut DUMNEZEU. Mai bine incearca sa ajuti decat sa arunci cu vorbele… Iar cei ce cred cu tarie se vor vindeca,printr-o metoda sau alta,chiar si cu ajutorul medicului,nu spune nimeni sa nu credem in metodele lor,numai ca pt. unii nu este indeajuns, sau nu-i face bine deloc acea metoda,sau….. SA FITI IUBITI OAMENI ADEVARATI!

  • Claudiu Pastor 2 November 2015 at 10:39 am #

   Foarte adevarat ce spui. Am datoria morala sa informez oamenii din perspectiva a multi ani de cercetari si lecturi. Oamenii au datoria de a lua o decizie si de a crede in ce vor ei. Eu nu-i pot obliga, iar ei nu ma pot acuza ca fac asta. Domnul ne randuieste fix cat este necesar, dar este de datoria noastra sa vedem acest lucru sub forma asta, altfel o sa umblam mult timp “in intuneric” cautat tot felul de solutii si metode de vindecare.

 28. sergiu alexandriu 29 October 2015 at 8:49 am #

  Articolul este genial prin simplitate si tocmai de aceea este util celor cu credinta care muta muntii.

 29. ADEVĂR 3 December 2015 at 10:30 am #

  Te rog să închizi acest site, vinzi minciuni grosolane oamenilor cu speranțe. Nu ai acreditare medicală pentru astfel de sfaturi. Detaliile exprimate în acest articol sunt incorecte din punct de vedere medical (o mare parte din detalii). Fii atât de simțit încât să-ți verifici conștiința și să o întrebi dacă e bine să informezi total greșit niște oameni atât de creduli din țara asta. Ești dovada clară că minciunile frumoase prind la publicul informat incorect din punct de vedere medical.

  • Claudiu Pastor 3 December 2015 at 11:04 am #

   Comentariul tau imi da impresia ca ori esti medic ori lucrezi in industria farmaceutica.
   Informez oamenii asa cum imi dicteaza constiinta, inainte sa postez am avut discutii cu ea si mi-a confirmat ca fac bine ce fac. Suntem liberi sa ne exprimam opinia si fiecare este liber sa decida pentru el dupa ce se informeaza. Daca tu consideri ca adevarul este altul, esti libera sa-ti faci un site si sa postezi lucruri care consideri in opinia ta ca sunt de ajutor si sa le distribui oamenilor.
   Ai spus “vinzi minciuni grosolane oamenilor cu speranțe” … daca oamenii au sperante, nu vor cauta alta solutie decat cea pe care le-o indica cel ce le ofera speranta.

   Doamne ajuta

 30. aurica 16 February 2016 at 7:59 am #

  Parerea mea este sa incerci si aceasta varianta ,fiindca rau nu face,poate mai bine,Da!

 31. MucCelMic 21 February 2016 at 2:52 pm #

  Am citit articolul si cateva comentarii si am impresia ca am nimerit pe o pagina a unui cult religios, fratilor suntem in 2016 si lumea moare de cancer pe rupte, n-are importanta ca esti credincios sau nu, ca esti crestin sau musulman sau budist, ca esti copil adult sau batran, ca esti rosu,negru alb sau galben, ca esti carnivor sau vegetarian, ca fumezi bei faci sex si consumi droguri sau nu, ca esti bogat ori sarac, ca traiesti la oras sau la munte, absolut toti putem sa ne regasim la un moment dat in listele unui cabinet oncologic fara sa avem vreun viciu de orice fel, stress, sau traim intr-un mediu poluat si mancam prostii, ABSOLUT NIMENI nu stie de ce, cand cum sau la cine va apare cancerul ca daca am fi stiut am avea si tratamentul, tot ce stim este ca din propriul organism se dezvolta ceva care ne omoara intr-un timp mai scurt sau mai lung. In urma cu vreo 50 de ani chemo si radioterapia salva un pacient dintr-o suta si nu stie daca scapa datorita tratamentului sau pur si simplu ce se petrecea in interiorul lui la nivel celular, astazi daca scapa doi dintr-o suta, medicii ne spun ca sansele de vindecare au crescut cu 50 la suta ceea ce este o minciuna, patrunjelul, lamaia, vitamina b17, bicarbonatul sunt doar mituri iar resveratrolul este doar un foarte bun produs de marketing. Daca traiesti cinci ani de la depistarea cancerului medicii spun ca ai fost vindecat, mori tot de cancer dupa cinci ani dar cica mori vindecat. Pe cand fara sa faci nici un fel de tratament poti trai si 10 ani dar cica ai murit ca te-ai dus prea tarziu la doctor, cine stie ? Orice om spera ca o sa fie bine si face orice simte sau crede de cuviinta ca este mai bine pentru el. Chirurgia poate fi vitala in cazul tumorilor invazive, asta este tehnologia actuala. Tot ce putem face este sa incercam sa traim sanatos sa facem sport cu adevarat in mijlocul naturii nu in sali nearisite si pline de praf si bacterii, sa avem o alimentatie echilibrata in proteine vitamine si minerale si sa speram ca vom trai o viata lunga si sanatoasa. Cu rugaciuni si resveratrol s-au umplut cimitirele, va doresc tuturor sa fiti saraci dar foarte sanatosi, ca daca ai sanatate nimic altceva nu mai conteaza, doar ingineria genetica va descoperi intr-o zi tratamentul anti cancer pentru ca totul este legat de ADN si implicit sistemul imunitar, pana atunci scapa cine poate

  • Claudiu Pastor 23 February 2016 at 6:58 pm #

   Draga Muc cel mic :), simpatic spseudonim, am decis sa-ti public comentariul, asa cum fac cu toate comentariile de altfel, pentru ca daca nu ti-as da dreptul as fi inuman. Iti propun doar cateva carti sa citesti, sa te mai documentezi si sa te rogi putin mai mult, dupa care eu inclin ca iti vei schimba parerea. In ce sens?
   Pai in primul rand cauza cancerului este destul de cunoscuta, se numeste “soc emotional”, alimentatia si fricile continue il ingrasa si contribuie la marirea lui, iar extirparea prin operatie este o gluma pentru ca cel mai adesea o sa revina, pentru ca “socul emotional” nu a fost dizolvat la nivel sufletesc. O prima lectura in acest sens ar fi cartea “Calatoria – Brandon Bays”, si ai sa vezi ca sunt cazuri clare de vindecare a cancerului in 6 saptamani, prin simpla constientizare sau comunicare cu propriul corp. Repet, sunt multe carti care prind bine sa fie citite pentru a putea intelege si mai ales accepta informatia asta.
   Ca sa intelegi mai bine ce treaba are ADN-ul si sistemul imunitar iti mai recomand sa cauti materiale despre Bruce Lipton si mai ales “Medicina cu susul in jos” si Noua Medicina Germanica (Am scris aici un articol http://safiisanatos.ro/sanatate-fizica/boli-tratamente-terapii-cure/noua-medicina-germanica-o-solutie-pentru-vindecarea-cancerului/)
   Clisee de genul, sa traim sanatos, sau sa avem dieta echilibrata sunt deosebit de depasite, sunt niste texte atat de expirate, incat nimeni nu stie exact ce inseamna, dar se folosesc foarte intens, iar alaturi de ele mai stau cuvintele bio si eco :)). Fratilor, treziti-va putin si incercati sa intrati in profunzimea lucrurilor, nu mangaiati doar suprafata. In schimb sunt perfect de acord cu facutul sportului in natura.
   Doamne ajuta si sa fiti cu totii sanatosi

 32. Nicolae 1 April 2016 at 4:39 pm #

  Sfintii Parintii resping doctrinele orientale fundamentale (reincarnare, Karma, etc). Claudiu, sa-l intrebi pe sf. parinte Paisie Aghioritul ce parere are despre karma. O inselare totala. Se observa ca nu ai studii se specialitate ci esti diletant in teologie. Felicitari pentru articol!

  • Claudiu Pastor 1 April 2016 at 5:03 pm #

   Draga Nicolae, ai dreptate, inca bajbai printre termenii teologici, dar am intentii bune. Ce am inteles pana acum este ca, karma nu este altceva decat destinul din teologia ortodoxa, legea cauzei si a efectului din fizica newtoniana. Imi pare rau cand vad respingere fata de niste cuvinte sanscrite, poate pentru ca nu sunt intelese pe deplin sau poate pentru ca sunt considerate de-a dreptul eretice. Inca sunt in cautarea unui material clar care sa dovedeasca eretismul credintelor orientale. Pana acum am parcurs doar cartea “Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie”, care pe langa faptul ca este scrisa de un excroc de ziarist grec, nu reflecta parerea parintelui Paisie, cartea doar se foloseste de numele parintelui. Am mai citit si cartea “Ne vorbeste Parintele Paisie”, care este intr-adevar deosebita, se vede ca este scrisa de un mare om, iar in acea carte inca nu am gasit ceva foarte elocvent in ce priveste religiile orientale.
   Doamne ajuta

Leave a Reply