Un leac ciudat dar eficient care ajută la vindecarea răcelii şi gripei

Raceala si gripa - vindecareImaginaţi-vă următorul lucru: este o zi rece de ianuarie, la locul de muncă te simţi din ce în ce mai obosit. Pe la ora 5 observaţi că aveţi gâtul inflamat, dureri de cap şi sunteţi distrat de tot felul de gânduri.

Când am simţit că mă încearcă răceala, am început imediat un regim cu vitamine, la care am adăugat o dietă cu supă de roşii, apă din abundenţă, iar înainte de a urca în pat mă asigur că am la îndemână un ciorap umed.

Puteţi gândi astfel: „Şosete umede?! Asta nu sună tocmai confortabil!”. Dar nu este la fel de rău precum sună şi este eficient. Aveţi încredere în mine. Tot ce aveţi nevoie constă într-o pereche de şosete de bumbac şi apă. Corpul va face toată treaba în continuare.

O să vă explic cum ajută şosetele ude. După ce veţi pune şosetele ude în picioare, veţi urca în pat şi veţi dormi. În timp ce aveţi vise dulci, picioarele vor face toată treaba. Vasele de sânge din picioare se vor contracta astfel picioarele se vor răci şi pe calea sanguină vor ajunge toţi nutrienţii la organe şi ţesuturi. Substanţele nutritive sunt necesare organismului în lupta împotriva infecţiilor şi stimulează vindecarea. Apoi picioarele se vor încălzi din nou, vasele se vor dilata pentru a elibera căldura. Asta se întâmplă atunci când substanţele nedorite sunt eliminate din ţesuturi şi aruncate în fluxul sanguin. Alternarea cald şi rece creează un mecanism de pompare care stimulează circulaţia limfatică.  Rezultatele sunt un sistem imunitar activ şi scăderea congestiei. Dimineaţa şosetele vor fi complet uscate. Copiii ar trebui să încerce acest regim de hidroterapie!

Instrucţiunile terapiei cu şosete umede:

  1. Chiar înainte de culcare, puneţi-vă picioarele în apă fierbinte timp de 3 minute. Aveţi posibilitatea să le puneţi în cadă direct sub jetul de apă. Apa trebuie să aibă o temperatură suportabilă, astfel cât să nu ardă pielea.
  2. Umezeşte o pereche de şosete subţiri din bumbac cu apă rece. Stoarceţi bine şi puneţi-le în picioare după baia fierbinte. Ar trebui să suportaţi bine temperatura scăzută. (Amintiţi-vă, picioarele sunt foarte calde, apa rece vă va prinde bine)
  3. Puneţi o pereche de şosete din lână, grele, peste glezne şi urcaţi-vă în pat.
  4. Acoperiţi-vă bine şi dormiţi toată noaptea cu şosetele în picioare. Nu le scoateţi până nu sunt uscate complet.
  5. Staţi departe de produsele lactate şi zahăr, beţi multă apă. Apoi veţi observa că vă simţiţi mult mai bine după tratamentul cu ciorapi umezi!

Sursa: mindbodygreen.com
Foto: Shutterstock.com


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.