Medic clujean recomanda doctorilor sa nu mai prescrie chimioterapie deoarece extinde tumorile

Medicul Teofil Lungu de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială Cluj face apel către doctori să nu mai prescrie chimioterapie în cazurile de cancer la cap sau la gât, pentru că nu au rezultate, tumorile se extind, iar efectele sunt “catastrofale”, el spunând că sunt sute de astfel de cazuri.

Medicul Teofil Lungu de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială ClujTeofil Lung, fost şef al Clinicii de Chirurgie Maxilo – Facială din Cluj-Napoca, a declarat, marţi, că la această unitate medicală ajung foarte mulţi pacienţi cu cancer la cap sau la gât care au urmat chimio şi cobaltoterapie şi la care tumorile canceroase s-au extins.

 

“Am un mesaj către colegii medici, pentru că fenomenul este, deja, unul cronic, sunt sute de cazuri. Medicii la care se prezintă pacienţii au învăţat în şcoală şi au imprimat în mintea lor de medici ideea că în secolul XXI cancerul se rezolvă cu chimioterapie şi cobaltoterapie. Fac o mică biopsie pacientului şi îl trimit spre aceste terapii. Sunt sute de cazuri care au trecut prin aceste faze şi nu au niciun rezultat. Mesajul meu vine spre aceşti colegi medici, că acest cancer de cap şi gât nu reacţionează nici la chimioterapie, nici la cobaltoterapie, indiferent cât sunt de performante”, a declarat Lung. El a mai spus că sunt “pacienţi iradiaţi cu aparatură ultramodernă, care au ajuns la clinică având tumora în extensie“.

“Să ştie pacienţii că foarte multe forme de cancer noi le putem vindeca în proporţie de sută la sută. Sunt situaţii în care aceste cancere, prin terapie chirurgicală bine dirijată, se vindecă în totalitate, fără chimioterapie sau cobaltoterapie. Îi rog pe colegii mei medici să renunţe la aceste idei de a face terapiile acestea”, a afirmat Lung. Potrivit acestuia, medicii respectivi nu ar trebui să lase pacientul “în forme depăşite de boală”, cu invazie oculară, nazală sau cerebrală a tumorii, care puteau fi tratate, cu succes, în faze incipiente.Medicul Teofil Lungu

“Sunt sute de cazuri purtate prin clinici din ţară sau străinătate, cazuri de tumoare avansată şi ne pun în situaţia de a face lucruri imposibile. Noi putem să îi ajutăm pe aceşti oameni, dar vin prea târziu. Tratamentele de chimio sau cobaltoterapie nu numai că nu sunt eficiente, dar au efecte secundare catastrofale asupra sistemului de apărare a organismului”, susţine fostul şef al Clinicii de Chirurgie Maxilo – Facială Cluj-Napoca.

Potrivit acestuia, chimioterapiile distrug măduva hematoformatoare, iar organismul este pus în situaţia de a nu se mai putea apăra. Teofil Lung a adăugat că citostaticele sunt medicamente din care se câştigă “foarte mult”, fiind cele mai scumpe de pe piaţă, iar unii medici “din asta trăiesc”. “Unii din asta trăiesc, îi trimit pe pacienţi să facă şedinţe de chimioterapie, chiar dacă nu e cazul, sunt afaceri extraordinare. Nu există tumoare pe lumea asta, şi este dovedit histopatologic, care să fie tratată cu chimioterapie şi să dispară. Nu am văzut asta în 40 de ani de carieră”, a afirmat Teofil Lung.

El a dat exemplul unui pacient în vârstă de 65 de ani din Buftea, care a urmat zeci de şedinţe de chimio şi cobaltoterapie, a suferit cinci operaţii şi a ajuns la clinica din Cluj-Napoca, sperând că se mai poate face ceva. “A fost operat la Spitalul Colţea din Bucureşti de un profesor universitar care a intrat un pic şi a zis că mai mult nu poate şi l-a trimis la iradiere, la cobalto şi chimioterapie. Este o invazie formidabilă a tumorii care a trecut din partea stângă a feţei în partea dreaptă, a atins ochiul stâng, nasul şi maxilarele. A mai suferit alte patru operaţii şi a avut zeci de şedinţe de chimio şi cobaltoterapie. Şi a venit la noi să îl operăm. Putea fi rezolvat în prima fază, fără să îi scoatem ochiul, dar acum tumora a ajuns la baza craniului şi ajunge în creier. Noi va trebui să îi scoatem ochiul, să scoatem nasul şi maxilarul, va trebui transplant de faţă”, a declarat chirurgul clujean.

Medicul Teofil LunguPacientul respectiv, Radu Gheorghe, a declarat, la rândul său, că în urma şedinţelor de chimio şi cobaltoterapie tumora la sinusuri de care suferă s-a extins. “Am făcut din 2011 un număr de 31 de şedinţe de radioterapie şi 12 de şedinţe de citostatice şi cinci operaţii. Cred că a fost vorba de o greşeală profesională în cazul meu, specialiştii trebuie să sesizeze aceste situaţii. Am avut încredere în medici şi am mers pe mâna lor. Mi-au spus că citostaticele şi radioterapia vor micşora tumora, dar nu a fost adevărat, din contră, a crescut”, a spus pacientul.

Un alt pacient din Bucureşti, în vârstă de 68 de ani, a fost diagnosticat cu un cancer viscerocranios şi a fost trimis la chimioterapie şi cobaltoterapie, iar sub aceste terapii tumora a crescut şi a invadat hemifaţa stângă, maxilarul şi mandibula. “A fost operat la Clinica de Chirurgie Maxilo – Facială din Cluj-Napoca, dar problema este cu tegumentul după iradiere, astfel încât nu se închide zona, nu se unesc plăgile. Nu putem face nici microchirurgie. Mergem pe o soluţie să închidem cât putem”, a explicat medicul Teofil Lung. Pacientul, Dumitru Răducanu, a declarat, la rândul său, că şedinţele de chimioterapie şi cobaltoterapie urmate i-au făcut “mult rău”.

https://www.youtube.com/watch?v=llPxCR2S6Ew

Sursa: www.mediafax.ro


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , ,

15 Responses to Medic clujean recomanda doctorilor sa nu mai prescrie chimioterapie deoarece extinde tumorile

 1. Olimpia Pitic 6 November 2013 at 6:30 pm #

  SUNT DE ACORD CU DL DOCTOR LUNGU ! DAR !!! DE CE NUMAI ACUM SE VINE CU RENUNTAREA LA TERAPIE ? PANA ACUM UNDE A FOST DL DR ? AU MURIT MIIIII DE OAMENI , SI ? DA PERFECT DE ACORD , DAR TARE MIE FRICA SA NU FIE ALTCEVA LA MIJLOC …….

 2. Adina Gherghe 7 November 2013 at 9:26 am #

  eu as vrea sa stiu daca dosctorul Lungu isi poate lua responsabilitatea a ceea ce zice? Probleme e ca atunci cand ai efectiv o asemenea probleme nu exista puterea de a alege.Mai ale ca nu exista cale de intoarcere. Chemioterapia poate izola tumora pentru a putea fi extirpata .

 3. Mihaela Jovanovic 7 November 2013 at 6:36 pm #

  sunt socata de ceia ce aud dar nu este nimic nou la noi in tara

 4. Geo Tudosescu 7 November 2013 at 3:56 pm #

  Chimioterapia te ucide nevinovat. Din categoria "scapa cine poate".

 5. Izabela Bucur 8 November 2013 at 8:17 pm #

  Nici nu stiu ce sa spun,in cazul surorii mele ,dupa 7 ani de radioterapie 38sedinte,si chimio nici nu mai tin minte cate,se pare ca rezultatul este negativ,nu pozitiv.boala a evoluat si nu stiu ce solutie sa gasesc!Din pacate o solutie concreta ptr. cancer nu a gasit nimeni deocamdata,sau nu se vrea.Oboala care din pacate ucide atatia oameni si aduce ptr. altii profituri uriase!

 6. Neli Robeci 9 November 2013 at 5:19 am #

  aceste boli in general nu se vindeca niciodata…sau par a se vindeca numai in mentalul nostru …ps si eu trec prin aceleasi chesti cu mama dar din pacate boala invinge

 7. Nicoleta Bordea 9 November 2013 at 5:40 pm #

  asa si este,chimioterapia nu te ajuta te omoara,bunica mea a avut in 2009 cancer la colon, am operat-o si la varsta ei de 76ani atunci doctorul a spus ca daca face citostatice sar putea sa nu reziste,si uite ca au trecut 4 ani de atunci fara citostatice si bunica mea traieste si nici nu stie ca a fost operata de cancer.deci se poate si fara ele,totul depinde de cei care sunt bolnavi sa gandeasca pozitiv.

 8. Rozalia Gabor 9 November 2013 at 8:31 pm #

  Parerea mea este , ca

 9. Rozalia Gabor 9 November 2013 at 8:37 pm #

  Parea mea este, ca nu numai ca nu se vrea sa se gaseasca o solutie de vindecare a cancerului, inbolnavesc de afara oamenii prin diferite metode cu cancer.Sigur aduce venituri grele, oamenii numai conteaza.

 10. Melania Roman 9 November 2013 at 8:22 pm #

  asa este chimioterapie , insusi cuvintul spune ca se introduc chimicale in organism . Mama mea a murit de cancer si a facut si chimio si cobaltoterapia , nu ia ajutat cu nimic , din contra a grabit moartea si chinul

 11. Melania Roman 9 November 2013 at 8:26 pm #

  din studii si din parerile multora , cel mai bine este sa nu operezi cancerul , ci doar sa-l tratezi naturist , mincind natural fara pesticide si renuntind la carne , tigari , alcool si bineinteles stresul , asta trebuie eliminat in primul rind si multa , multa , multa RUGACIUNE

 12. Adriana Rosca 9 November 2013 at 8:47 pm #

  Tatal meu a murit de cancer osos cu punct de plecare nedeterminat. Dupa operatia pe care a facut-o la coloana (vertebroplastie) la clinica din Cluj s-a simtit foarte bine cateva luni. Din momentul in care a inceput chimioterapia a fost un chin iar cancerul a avansat foarte repede. Sunt cazuri si cazuri, dar cu siguranta cele in care chimioterapia a facut mai mult rau decat bine sunt mai multe .

 13. Marian Georgescu 10 November 2013 at 5:51 am #

  in primul rind tin sa felicit acest adevarat domn doctor Teofil Lungu pentru curajul de a spune adevarul fata de toata opinia publica precum ca virgula cancerul e un adevarat comert mondial dirijat de trusturile farmaceutice care comercializeaza substante chimice sub denumirea de citostatic sau aparatura cu radiatii ei stabilind la nivel mondial fonduri de cercetare pentru cancer fara absolut nici un rezultat

 14. Monica Hurlui 11 November 2013 at 11:41 am #

  Neli Robeci Nu boala invinge, ci frica de boala si de moarte. Minciuna ca aceste boli nu se pot vindeca duce la frica si aceasta duce la moarte… Abordarea bolilor si ipotezele care stau la baza lor sunt gresite si implicit tratamentele care se aplica, dar, nimeni nu vrea o revolutie in sistemul medical…Doctorul Hammer a descoperit "cele 5 legi biologice" dupa care functionam si de care daca am tine cont am putea invinge orice.
  http://caleaspretine.wordpress.com/2012/11/30/cele-5-legi-ale-medicinii-germanice/

 15. Monica Hurlui 11 November 2013 at 11:54 am #

  Este nevoie de o revolutie in medicina! Dupa ce am urmarit documentarul depre noua medicina germanica ( http://caleaspretine.wordpress.com/2012/11/30/cele-5-legi-ale-medicinii-germanice ) mi-am dat seama ca nu trebuie sa ne lasam viata si sanatatea pe mana oricui doar pe motiv ca e doctor… Chiar daca nu se vrea adevarul in lumea medicala, pana la urma tot va iesi la surafata… Trist e ca mor oamenii chiar si din cauza "ignorantei" doctorilor cinstiti care nu vor sa vada dincolo de limitele sistemului in care s-au format.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.