5 moduri naturiste pentru a trata acneea

Metoda naturala pentru inlaturarea acneei De ce să merg pe calea holistică?
Văd numeroase familii care se agită să obţină medicamente pentru tratarea acneei. De obicei se întâmplă în felul următor: un adolescent cu comedoane destul de cronice si adânci, cu o acnee chistică,  moare de nerăbdare să ia un medicament puternic precum isotretinoin. Părinţii refuză pur şi simplu, din cauza efectelor secundare periculoase.  Adolescentul, deja nesigur şi deprimat din cauza acneei, devine furios pe părinţii săi. Din fericire, există o alternativă.
Primul motiv pentru care pacienţii aleg dermatologia holistică este că ea chiar funcţionează! Vindecând organismul în interior este cea mai bună modalitate de a eradica complet acneea. Al doilea motiv este că medicamentele pentru acnee au efecte secundare: unele minore altele destul de grave.

Pentru cazurile severe de acnee, se prescriu întotdeauna remedii interne pe bază de plante împreună cu produse naturiste de actualitate. Pentru acneea uşoară până la moderată, ingredientele naturiste simple pot constitui o metodă de succes în vindecarea completă a acneei.

Alternative holistice ale medicamentelor farmaceutice

1. Farmaceutice: Derivat al Vitaminei A

Alternativă holistică: Curăţare a pielii cu Argilă Marocană Rhassoul

Derivatele Vitaminei A (precum retinolul) usucă sebumul şi înlătură straturile superioare ale pielii. De obicei, ele au efecte secundare asupra pielii precum înţepături, arsuri, roşeaţă sau exfoliere. Argila Rhassoul este o alternativă minunată. Reduce producţia de sebum fără să usuce pielea, lăsând-o moale şi netedă. Se prescriu multor pacienţi o mască din argila rhassoul şi un amestec de ierburi chinezeşti.

Masca o poţi face şi tu acasă. Pur şi simplu amestecă o lingură de argilă rhassoul cu apă caldă. Dacă tenul este gras, adaugă peste argilă ¼ lingură de frunze de ceai verde. Pentru înroşirea pielii, adaugă ¼ flori de muşeţel. Curăţă faţa zilnic cu oricare din aceste combinaţii cu argilă.

2. Farmaceutice: Antibiotice

Alternativă holistică: Gel sau Cremă din Arbore de Ceai

Antibioticele folosite la tratarea acneei  pot cauza tulburări gastrice, ameţeli şi decolorări ale pielii. Desigur, folosirea excesivă a antibioticelor duce în cele din urmă la rezistenţa la antibiotice, care a devenit o problemă de sănătate la nivel global.

Folosirea în mod frecvent a arborelui de ceai reduce roşeaţa şi are puternice proprietăţi antibacteriene. S-a dovedit a fi eficace împotriva P. Acnes şi a Stafilococului auriu,  cele două tulpini asociate acneei. Se recomandă produse de actualitate ce conţin cel puţin 5% arbore de ceai. Realizaţi-vă acasă propriul ser prin combinarea a 5%  ulei de arbore de ceai cu 95%  ulei non-comedogenic (precum uleiul de argan).

3. Farmaceutice: Peroxid de benzoil

Alternativă holistică: Ser sau Curăţare cu Ceai Verde

Peroxidul de benzoil curăţă porii şi reduce numărul de bacterii prin crearea unui mediu în care bacteriile nu pot supravieţui. Usucă pielea şi funcţionează ca un agent de exfoliere. De obicei provoacă uscăciune şi iritaţie iar în unele cazuri chiar arsuri, exfoliere şi umflături. Utilizarea ceaiului verde duce la reducerea producţiei de sebum şi protejează împotriva bacteriilor care duc la apariţia acneei. Concentraţia sa ridicată de antioxidanţi elimină radicalii liberi care duc la inflamaţii.

Foloseşte un ser de ceai verde sau adaugă 2 linguri de frunze de ceai verde la o cană de apă fierbinte. Lasă ceai să se infuzeze timp de 10 minute şi utilizează-l zilnic. Dacă tot îl prepari, bea una sau două căni de ceai verde pe zi pentru efectele sale anti-inflamatorii!

4. Farmaceutice: Acid Salicilic

Alternativă  holistică: Loţiune sau Ser conţinând Scoarţă de Salcie

Acidul salicilic este folosit ca adjuvant în reducerea inflamaţiei şi pentru exfolierea pielii. În schimb, scoarţa de salcie conţine o sursă naturală de acid salicilic. În timp ce, în cazul unelor persoane, acest acid poate cauza iritaţii ale pielii, scoarţa de salcie oferă o metodă mult mai blândă de exfoliere. Elimină celulele moarte şi accelerează producerea unor noi celule, ajutând la vindecarea generală a pielii.

5. Farmaceutice: Isotretinoin

Alternativă holistică: Evitaţi Produsele Lactate şi Zahărul

Cum scapi de cosuriIsotretinoin luat pe cale orală (vândut sub o varietate de nume) este folosit în tratarea acneei chistice şi provoacă frecvent uscarea buzelor, a pielii şi sensibilitate la soare. Mai grav, este că a fost legată de malformaţii congenitale, boli hepatice, depresie severă şi gânduri suicidale. Medicina chineză menţionează că chisturile şi nodulii asociate acneei provin dintr-o acumulare de “mucus” şi “umiditate”. Îngheţata, brânza şi laptele sunt o cauză directă a producţiei de mucus. Zahărul produce “umiditate”, creând astfel mediul propice pentru dezvoltarea acneei chistice.

Originea producerii acneei vine din organism. Cea mai buna modalitate de a face schimbări la nivelul organismului este prin dietă. Pentru acneea inflamatorie, evită mâncarea fierbinte şi condimentată. Pentru tenul gras, evită alimentele prăjite şi grase. Procedează în mod raţional atunci când trebuie să alegi alimentele potrivite pentru tine. Alege varietatea, cu legume din belşug, unele fructe şi surse de proteine slabe.
[mindbodygreen.com]


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , ,

2 Responses to 5 moduri naturiste pentru a trata acneea

  1. iulia lupu 22 August 2014 at 8:00 pm #

    as vrea sa mai adaug un tratament cu care eu am reusit sa ma vindec natural de acnee. Sunt produse pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree oil de la Thursday Plantation. Cred ca toate lumea stie cat de eficient este tea tree pentru cosuri si puncte negre, si de asta il si recomand. Pe mine m-au vindecat aceste creme. pupici

    • Corina Pastor 23 August 2014 at 3:18 pm #

      Multumim Iulia pt informatie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.