3 lucruri esentiale care te ajuta sa scapi de raceala in mod natural

3 pasi de vindecare a raceliiDe-a lungul timpului am observat ca intelepciunea populara are un sambure de adevar stiintific, fie ca este inteles de batranii care o spun sau doar aplica cele invatate de la strabunii lor. Vorba babeasca din popor cum ca o raceala se vindeca in 7 zile cu medicamente sau intr-o saptamana in lipsa acestora pare sa nu scape din acest tipar.

Fie ca este vorba de o raceala, dar poate fi extrapolat si la alte tipuri de boli, 3 lucruri esentiale putem face pentru corpul nostru pentru a-l ajuta sa se recupereze mai repede.

1. Lasa corpul sa se odihneasca

Cum tratezi raceala in 3 pasiCorpul de obicei este slabit in cazul unei boli sau cel putin asta lasa sa se vada din exterior. De fapt omul are un mecanism si o putere de regenerare si vindecare nemaipomenite, iar acesta functioneaza cel mai bine pe perioada somnului. Cel mai adesea bolile se formeaza ca urmare a unui soc emotional combinat cu un ridicat grad de toxicitate al corpului, iar odihna este un procedeu care ajuta la detoxifierea organismului. Probabil cel mai important lucru pe care il putem face pentru corp cand il simtim slabit este sa-l lasam sa se odihneasca atat cat are el nevoie.

2 Bea cat mai multe lichide calde si stai la caldura

Vindecarea raceliiOmul este format din apa, incepand de la 97% in perioada embrionara, 80% la noul nascut, 60-65% la adulti si pana la 50-55% la varstnici, motiv destul de clar ca apa are un rol esential in viata noastra. Omul are nevoie si de energie, care poate fi obtinuta din apa calda. Putini cred ca si-au pus problema daca plantele din ceai vindeca sau apa calda. Eu cred ca este o combinatie intre acestea si inca o combinatie foarte binevenita, apa calda ofera energie si caldura proceselor chimice ce se produc in organism, iar din plantele ce se fierb in ceai, organismul isi extrage alte elemente necesare pentru intarire si vindecare.

Prin consumul de lichide practic ne ajutam corpul sa se detoxifice mai repede, practic ne spalam pe interior, iar urinarea si transpiratia este metoda de eliminare spre exterior. Tocmai de aceea oamenii raciti transpira mult si chiar li se recomanda sa se acopere cu paturi (care asigura conservarea caldurii) incat sa se provoace transpiratia excesiva, respectiv sa elimine toxine cat mai multe.

3. Mananca doar cand simti ca iti este foame

Inteligenta universului nu se opreste aici, atat timp cat il ascultam, organismului stie sa ne spuna exact cand ne este foame sau sete. Imboldul de a manca in perioada sederii la pat este una venita din intentii bune, dar nu totdeauna cea mai buna solutie. Se stie ca hrana pune stomacul la lucru, respectiv consuma energia corpului pentru a digera si a asimila hrana, cu scopul nobil de a obtine mai multa energie. Dar lichidele de cele mai multe ori inlocuiesc cu succes acest aport energetic necesar organismului, motiv pentru care unui bolnav cel mai adesea nu-i este foame.

Absenta mancarii, postul, s-a si dovedit de nenumarate ori ca vindeca diverse boli sau sustine vindecarea.

Caldura, odihna si lichidele sunt in special cele mai bune unelte cu care ne putem ajuta si sustine corpul sa se vindece. Alimentatia nu este chiar o piedica, dar este recomandat sa fie consumata doar cand organismul o cere.

Iti doresc sa fii sanatos


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.