10 Remedii naturale de nelipsit în orice casă

Miere1) Mierea

Pe lângă faptul că are un gust delicios, mierea conține substanţe antivirale, antibacteriene și are proprietăți anti-fungice. Aceasta poate ajuta, de asemenea, la reglarea glicemiei și reduce riscul de boli cardiovasculare. Mierea poate fi folosită atât intern ca un remediu preventiv, cât şi extern pe arsuri sau alte afecţiuni ale pielii.

2) Oscillococcinum

De la primele dureri de gât, Oscillococcinum este un remediu esențial pe care trebuie sa îl avem la îndemână. Este un preparat homeopatic, care îşi face efectul dacă este folosit înainte de a vă simți complet bolnav.

3) Neti Pot (vase Neti)

Vas NetiNeti Pot sunt folosite ca un sistem de irigare pentru căile nazale, fiind derivate din medicina ayurvedică. Un vas Neti este deosebit de util în sinuzite, alergii, răceli, gripa, dar poate fi folosit preventiv ca o parte din rutina igienei zilnice.

Prima dată când utilizați un vas Neti se poate să vă simţiţi un pic ciudat, dar în general este un proces foarte simplu odată ce vă obişnuiţi cu el. Doar asigurați-vă că urmați instrucțiunile, nu folosiți prea multă sare, și ţineţi cont ca apa sa fie la o temperatură corespunzătoare.

4) Pastile cu zinc

La fel ca vitamina C, zincul este esențial pentru un sistem imunitar echilibrat. Data viitoare când te simți răcit, alături de dropsurile pentru tuse poţi lua şi câteva pastiluţe de supt care conţin zinc.

Carbune5) Cărbunele activat

Dacă credeți că suferiti de o intoxicație alimentară, cărbunele activat este cel mai bun remediu. Se poate utiliza, de asemenea, în caz de mahmureală, scade nivelul colestazei la femeile gravide, și reduce balonarea după o masă copioasă.

6) Probioticele

Exista o mulţime de bacterii rele, dar ca tubul digestiv să funcţioneze optim, avem nevoie, de asemenea, de o serie de bacterii bune. Repopulaţi-vă intestinul cu probiotice dacă suferiți de constipație, diaree, vaginită, indigestie, obezitate, ADHD, balonare, oboseală, și numeroase alte boli.

Soc 7) Sirop de soc

Boabele de soc sunt superstaruri atunci când vine vorba de apărarea împotriva viruşilor şi la reducerea inflamaţiei. Deși puteți găsi tincturi de soc, siropul menține elementele constitutive cele mai benefice, și tinde să fie opțiunea mai gustoasă oricum.

8) Ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă este adesea folosit pentru a ajuta la digestie și insomnie. El poate fi foarte util pentru stomacul deranjat (diareic) la copii și adulți deopotrivă.

9) Uleiul de arnica

ArnicaArnica este de mare ajutor în caz de întinderi musculare, entorse, luxaţii sau vânătăi. Aplicarea uleiului de arnica regulat pe zona vătămată poate accelera în mod semnificativ timpul de recuperare.

10) Vitamina C

Toată lumea știe că vitamina C este esenţială pentru un sistem imunitar puternic. Administrarea unei pastile de vitamina C ori de câte ori te simți un pic slăbit este o modalitate bună de a preveni apariţia răcelii, iar atunci când esti deja bolnav, un plus de vitamina C ajută la însănătoşirea mult mai rapidă.

Sursa: mindbodygreen.com


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.