Apa si misterele ei

Apa este un lichid miraculos ce sustine si intretine viata pe mica picatura albastra ce strabate Universul, numita Terra. Fara apa nu ar fi posibila viata si ea se pare ca este leaganul acestui miracol numit viata.

Apa si TerraIn trecut, alchimistii denumeau prin „apa vietii” un lichid pretios obtinut prin numeroase operatii alchimice, ce conferea puteri si calitati psiho-mentale deosebite. In basmele populare, eroul era readus la viata folosind „apa vie” si „apa moarta”. Totodata, apa se dovedea un agent al pierzaniei pentru cei urmariti de nenoroc si in cazul carora tot ce faceau se ducea pe „apa sambetei”. Din vremuri stravechi oamenii au intuit proprietatile miraculoase ale apei si au tratat-o cu respectul bine meritat. Zeul ploii era un zeu important, de a carui bunavointa depindea prosperitatea recoltei si implicit a comunitatilor de agricultori si pastori.

Natura a fost darnica cu noi si ne-a pus la dispozitie izvoare termale binefacatoare, in care multi oameni scapa de afectiunile cauzatoare de suferinte. Cine dintre noi nu a testat capacitatea regeneratoare si revigoranta a apei? Apa detine insusiri nebanuite pe care nu le manifesta nici o alta substanta. Apa este solvent universal, majoritatea substantelor naturale putand fi dizolvate de aceasta. Ea este locul unde multe dintre vietuitoarele pamantului isi gasesc hrana si/sau isi duc existenta. Fara apa, civilizatia noastra ar disparea. Apa este „sangele” civilizatiei noastre.

Apa curataIn inconstienta noastra tratam apa ca si cum ar fi un lucru banal, amorf si fara viata. Datorita ignorantei noastre privind modul de utilizare si abordare a apei, am ajuns sa ne punem in pericol insasi existenta pe acest pamant. Folosirea intr-un mod irational a produselor chimice de sinteza si patrunderea lor in apa prin diverse moduri au facut ca aceasta pretioasa resursa vitala sa fie grav afectata.

Multi cercetatori care s-au aplecat asupra studiului insusirilor nebanuite ale apei au ajuns la concluzii uluitoare pentru un om cu o gandire carteziana dar nu si pentru un om intelept care stie sa asculte glasul tainic al naturii.

Ei au ajuns la concluzia ca apa nu este o banala formula chimica – H2O – ci este o „fiinta vie” la fel ca si intregul pamant ce este un imens organism viu grav bolnav in momentul de fata, din cauza comportamentului unei specii ce se autointituleaza „Homo sapiens” dar care da dovada de o inconstienta crasa.

Privitor la studiile si cercetarile efectuate asupra apei, ne vom referi la cele ce ar putea schimba din temelii modul de gandire ingust, materialist al multora dintre noi si care ar putea oferi solutii eficiente si radicale pentru indepartarea raului facut numit poluare si pentru asigurarea unor surse de energie si a unui mod de viata curat, sanatos si armonios, in deplin acord cu legile armonioase si intelepte ale naturii.

Viktor SchaubergerUnul dintre marii cercetatori de geniu ce s-au aplecat asupra studierii apei a fost Viktor Schauberger (1885-1858), nascut in Austria. Avand o gandire intuitiva de  exceptie,  el  a  fost  capabil, observand apa in natura, sa deduca si sa foloseasca mai apoi legile tainice ale naturii pentru crearea unor dispozitive de producere a energiei, de purificare a apei etc. Fenomenalele legi descoperite de Schauberger au avut ca punct de plecare observatiile pe care le-a facut in natura in timp ce era inspector silvic. El povestea ca in timp ce statea, intr-o zi, pe malul unui parau, a lovit cu o nuia un pastrav din apa si a observat cum acesta a tasnit in contracurent cu o viteza uluitoare. El a ajuns la concluzia ca pestele s-a folosit de anumiti curenti antigravitationali generati in apa de miscarea turbionara a acesteia.

Pe baza studierii miscarii in spirala si a energiei produsa de aceasta miscare, el si-a construit majoritatea dispozitivelor realizate ulterior. Energia vidului a stat la baza acestor realizari. Desi astazi nu se mai discuta despre aceste lucruri, celebrele submarine naziste din timpul celui de al doilea razboi mondial erau construite pe baza principiilor lui Schauberger, ce foloseau elemente de propulsie si dinamica imprumutate de la pesti.

Folosindu-se tot de principiile naturii aplicate in stiinta si tehnologie,  Schauberger a construit o turbina de producere a energiei electrice. La baza ei statea principiul accelerarii miscarii apei prin strabaterea unor tevi de constructie speciala, ce confereau apei o miscare turbionara, obtinandu-se o frecare negativa si apa desprinzandu-se de peretii tevii. Astfel, cu ajutorul unui motor apa era absorbita prin bratele turbinei datorita actiunii energiei vidului. Ulterior, datorita accelerarii curgerii apei se obtinea o autointretinere a miscarii, fapt ce permitea atat antrenarea unui generator electric cat si absorbtia si evacuarea apei din turbina.

Un alt dispozitiv realizat a fost unul de purificare a apei. Acest dispozitiv permitea purificarea oricarui tip de apa, oricat de poluata si cu orice compozitie; rezultatul era obtinerea unei ape pure ce nu mai continea nici un reziduu sau urma de substanta chimica sau agent poluator. Aceasta apa avea un efect uluitor asupra oamenilor, inducand o modificare accelerata a starii de sanatate prin imbunatatirea ei spectaculoasa, vindecandu-se boli incurabile si foarte grave. Schauberger afirma ca decaderea spirituala actuala a omenirii se datoreaza degradarii apei folosite.

Din pacate, ca si Tesla sau alti cercetatori de geniu, Schauberger a fost marginalizat dupa razboi si inventiile sale au fost date uitarii pentru ca permiteau obtinerea unor surse de energie ieftine si nepoluante, la indemana tuturor, precum si imbunatatirea radicala a sanatatii mediului inconjurator si oamenilor.

Alte studii privitoare la apa au fost facute asupra modului de cristalizare a acesteia si al factorilor ce pot influenta acest proces.

Henri CoandaUnul dintre primii cercetatori ce au studiat modul de cristalizare a apei a fost romanul Henri Coanda (1886-1972). Cercetarile sale au avut drept scop studierea modului de cristalizare a fulgilor de zapada. Concluziile sale au fost uimitoare. El a concluzionat ca forma de cristalizare a fulgilor de nea difera de la o regiune la alta si ca forma lor este cu atat mai complexa si mai frumoasa cu cat zona in care au fost produsi este una cu un grad foarte ridicat de spiritualitate al oamenilor. Astfel, cei mai frumosi fulgi de zapada se gasesc in Himalaya, in partea indiana si tibetana, lucru deloc intamplator avand in vedere densitatea mare de manastiri si temple, precum si prezenta yoghinilor ratacitori ce salasluiesc prin munti. In Romania, fulgii de zapada seamana foarte mult cu cei din Himalaya, insa sunt mai putin „finisati”.

Masaru EmotoUn cercetator modern ce a uimit lumea cu rezultatele cercetarilor sale este profesorul japonez Massaru Emoto, de la Universitatea din Yokohama.

El s-a aplecat cu intuitie si perseverenta catre studierea modului de cristalizare a apei. Instalatiile folosite constau dintr-un congelator unde apa este congelata si un microscop aflat intr-o camera speciala, care este folosit pentru fotografierea cristalelor formate.

Directiile de cercetare au fost diverse, derulate in functie de rezultatele cercetarilor. Astfel, initial s-a studiat modul de cristalizare a apei prelevata din diverse surse si din diverse regiuni. A fost cristalizata apa de la robinet, apa de izvoare, din lacuri si ape curgatoare.

O alta directie de cercetare a fost studierea modului de influenta a diferitilor factori asupra cristalizarii.

Primul factor folosit a fost muzica. Probe de apa provenind din aceeasi sursa (in principal apa de la robinet) au fost supuse influentei mai multor tipuri de muzica, prin asezarea recipientelor cu apa in apropierea  unor  difuzoare. Rezultatele au fost incredibile. In functie de muzica ascultata,  apa cristaliza diferit avand forme mai armonioase sau nu in functie de armonia muzicii folosite. Astfel, a fost pusa in evidenta capacitatea apei de a prelua, stoca si transmite prin rezonanta un anumit tip de informatie.

Masaru Emoto - MuzicaUn pas urmator a fost sa se supuna apa unor altfel de stimuli, cu diverse informatii. Eprubetele cu apa au fost etichetate iar pe etichete erau scrise diverse idei forta. Etichetele au fost astfel lipite incat scrisul sa fie indreptat catre apa. Din nou apa s-a dovedit un bun receptor structurandu-se in functie de informatia cu care a fost incarcata. Cu cat ideile forta au fost mai armonioase si mai benefice cu atat a fost mai armonioasa si mai complexa forma de cristalizare.

Masaru Emoto - InformatieUn alt experiment a vizat incarcarea apei cu numele unor personalitati. Apa s-a dovedit iar un revelator fidel indicand prin armonia sau dizarmonia formelor de cristalizare personalitatea acelor fiinte umane.

Alt experiment a constat in impregnarea apei cu informatii provenind de la diverse fotografii. Rezultatele au aratat ca apa incearca sa copieze formele ce i s-au aratat, cristalizand intr-un mod asemanator elementelor esentiale prezente in fotografii.

Masaru Emoto - FotografiiAlta categorie de experimente a avut ca scop imbunatatirea calitatii apei. Dintr-un lac au fost luate probe de apa, dupa care apa a fost supusa influentei exercitate de rugaciunea unui  preot budist. Dupa rugaciune, s-a luat din nou o proba de apa pentru a fi cristalizata si a fi comparata cu prima. Rezultatele au aratat ca dupa rugaciune apa a capatat o noua structurare, devenind mai armonioasa.

Alt tip de experiente a urmarit modul de transmitere a informatiei in apa, prin contactul cu o apa deja structurata. In primul rand, un recipient cu apa a fost incarcat prin rugaciune de un grup de oameni. Apoi, dintr-un lac s-a recoltat o proba de apa care a fost supusa cristalizarii. Apa incarcata prin rugaciune a fost deversata in lac, dupa care la un interval de timp a fost luata o noua proba din apa lacului. Experimentul a dovedit ca apa din lac s-a structurat prin rezonanta.

Un alt experiment a vizat testarea modului de influenta a structurarii apei asupra gradului de poluare. El a fost realizat in cazul unui lac, unde o anumita specie de alge prolifera necontrolat si producea un miros insuportabil in zonele limitrofe. Experimentul a constat intr-o rugaciune colectiva pe malul lacului, facuta de un grup numeros de oameni. Rezultatul a fost ca fenomenul de proliferare necontrolata a disparut si lacul nu a mai fost afectat de eutrofizare.

In urma acestor cercetari de cristalizare se pot trage unele concluzii foarte importante:

–   apa este foarte sensibila nu numai la influentele fizice dar si la cele subtile, energetice;

–   folosind acest proces de structurare energetica, se poate obtine o influentare benefica a apei, conducand la rezultate uluitoare concretizate prin imbunatatirea calitatilor ei;

–   deoarece corpul uman este constituit din apa intr-un procent mai mare de 70%, noi, oamenii, suntem foarte sensibili la informatiile preluate prin rezonanta de aceasta. Astfel, daca noi incarcam cu ganduri bune apa ce ne compune, vom beneficia de o stare de armonie si fericire. Daca muzica pe care o ascultam, filmele care le vizionam, cartile pe care le citim vor fi benefice si armonioase si noi vom fi sanatosi si armoniosi.

Aceste modalitati simple de energizare a apei pentru a ne bucura de impregnarea cu idei forta benefice si pentru a ne transforma viata stau la indemana tuturor. Trebuie doar sa nu uitam ca mai presus de cel care afla este cel care aplica si care obtine rezultate devenind sanatos, armonios si fericit.

Sursa: greenly.ro


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.