Despre vegetarianism in emisiune la Teo

Teo TrandafirIn sfarsit se releva la tv in emisiune la TEO pentru publicul larg niste adevaruri despre vegetarianism. Iata ce zice invitatul special Doctor in Stiinte Medicale Virgiliu Stroescu:

(partea a 3-a si partea a 4-a a emisiunii)

Asociatia Americana de Dietetica (forul cel mai competent al umanitatii) au declarat de-a lungul timpului urmatoarele:

1. In 1920-1930: o hrana fara carne nu poate sa fie considerata o alimentatie sanatoasa, nu poate satisface toate cerintele nutritive ale omului normal;

2. In 1988: dietele vegetariene sunt sanatoase din punct de vedere nutritional si nu necesita sa contina toti aminoacizii la o singura masa;

3. In 2009: o alimentatie (total) vegetariana foarte inteligenta poate satisface toate necesitatile nutritionale ale copilului, femeii gravide, sportivilor, batranilor, sugarilor.

De asemenea, el ne spune niste “secrete” ale dietei vegetariene:

1. Proteina nu intra in celula, proteina se formeaza in celula noastra. Proteina se formeaza din aminoacizi. Aminoacizii sunt de 2 feluri: aminoacizi esentiali pe care-i face organismul si aminoacizi esentiali pe care trebuie sa-i luam din afara noastra, din vegetale. Daca luam aminoacizi din animale ei sunt de mana a 2-a(animalul si-a luat aminoacizi esentiali din plante).

2. Lactatele, ouale, carnea, zaharul sunt adictive. Noi nu avem nevoie de ele.

La finalul emisiunii este recomandata cartea Studiul China scrisa de T. Colin Campbell. Iata un rezumat al cartii Studiul China.

Si acum, pentru cine are rabdare, iata emisiunea. Va recomand sa o vizionati cap coada, sunt interesante punctele de vedere ale tuturor invitatilor.

Partea 1

Partea 2
http://www.youtube.com/watch?v=Sst_21JuQow

Partea 3
http://www.youtube.com/watch?v=BIM1QbUuMwc

Partea 4
http://www.youtube.com/watch?v=0ucoy8GIZtU


 Informează-te dacă vrei să fii sănătos
Vrei să fii sănătos?

Dacă vrei să primești informații interesante, practice și utile, înscrie-te aici

, , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply